Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Κινητοποιήσεις και καταλήψεις ενάντια στο εξοντωτικό νέο σύστημα οι μαθητές της Καλύμνου

Με αγωνιστικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις ενάντια στο εξοντωτικό νέο σύστημα οι μαθητές της Καλύμνου

Από την περασμένη εβδομάδα οι μαθητές των Λυκείων της Καλύμνου, ξεκίνησαν αγώνα ενάντια στο νέο εκπαιδευτικό σύστημα με καταλήψεις και αποχές, που συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα.

Ήδη σήμερα σε κατάληψη βρίσκονται τα δύο ΓΕΛ του νησιού και το 2ο Γυμνάσιο, ενώ οι μαθητές του 1ου Νικηφορείου Γυμνασίου έκαναν αποχή και αύριο προσανατολίζονται να πραγματοποιήσουν κατάληψη, όπως και στο Γυμνάσιο του Χωριού.

ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΩ: "Φεύγοντας πήρα μαζί μου την κραυγή ενός νεαρού κρατουμένου με δακρυσμένα μάτια"- « Μη μας ξεχνάτε είμαστε άνθρωποι »-Επιστολή Μ. Κατσιβέλη (ΣΥΡΙΖΑ)

«Μη μας ξεχνάτε είμαστε άνθρωποι» (Δικαστική Φυλακή Κω)

Είναι κοινό μυστικό ότι οι συνθήκες κράτησης στα σωφρονιστικά καταστήματα και τα κρατητήρια της χώρας μας, απέχουν πολύ από το να είναι ευθυγραμμισμένες με τους διεθνείς αλλά και τους εσωτερικούς κανόνες. Τα δικαιώματα των κρατουμένων παραβιάζονται συστηματικά και οι άθλιες συνθήκες κράτησης είναι, δυστυχώς, μια ζοφερή πραγματικότητα.

Στα πλαίσια αυτής της πραγματικότητας και επειδή αυτό το ζήτημα μας αφορά όλους ως κοινωνία, αποφασίσαμε να επισκεφθούμε τη δικαστική φυλακή της Κω, τη φυλακή της γειτονιάς μας. Έτσι λοιπόν στις 20 Μαρτίου 2014 βρεθήκαμε μια αντιπροσωπία του τμήματος ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου με τον βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη, στη δικαστική φυλακή Κω, στο μοναδικό «σωφρονιστικό κατάστημα» στο νότιο Αιγαίο.

Ν. Συρμαλένιος: 12 πλήγματα κατά του θαλάσσιου τουρισμού με τον νέο νόμο του ΥΕΝ

Όχι ένα, αλλά δώδεκα πολύ σοβαρά πλήγματα στο θαλάσσιο τουρισμό θεσμοθετούνται με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, του οποίου η συζήτηση άρχισε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το νομοσχέδιο το οποίο έρχεται μετά από «40 κύματα» και από πολλούς Υπουργούς Ναυτιλίας, είναι απαράδεκτο, γιατί:


1. Καταργεί το cabotage, χαρίζοντας στην κυριολεξία τις ελληνικές θάλασσες σε κράτη τρίτων χωρών, που μπορούν χωρίς καμία υποχρέωση να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά, όλο το χρόνο. Σε αντίθεση με αυτό που ισχύει μέχρι σήμερα, σκάφη με σημαίες τρίτων χωρών ή ιδιωτικά, που δεν μπορούσαν να ναυλωθούν για κρουαζιέρες, τα σκάφη αναψυχής ανεξαρτήτως σημαίας μπορούν να κάνουν ναύλους στην Ελλάδα, και μάλιστα χωρίς να απαιτείται η λήψη άδειας απόπλου, ή η δήλωση κατάπλου σε οπουδήποτε λιμάνι της χώρας. Για τα πλοία αυτά δεν προβλέπεται καν εάν και με ποιο τρόπο, θα εισπράττεται το τέλος παραμονής και πλόων, το οποίο ισχύει για όλα τα άλλα σκάφη.

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Δελτίο Τύπου - Πρόσκληση της παράταξης Νησιωτική Ανατροπή

Η παράταξη Νησιωτική Ανατροπή και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Μπενέτος Σπύρου σας καλούν στην επίσημη παρουσίαση της παράταξης στις Κυκλάδες, που θα γίνει στην Σύρο, στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων την Δευτέρα 24 Μαρτίου στις 19:30.


Θα γίνει παρουσίαση της υποψήφιας για τη θέση του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και των προγραμματικών θέσεων της παράταξης.

Σας ενημερώνουμε ότι την ίδια ημέρα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με κλιμάκιο της παράταξης θα έχει σειρά συναντήσεων με φορείς και εργαζομένους της Σύρου.


Σας καλούμε όλες και όλους να ξεκινήσουμε μαζί

μια δημιουργική ανατροπή στο Νότιο Αιγαίο.







21η Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού Η σιωπή είναι συνενοχή

Δελτίο Τύπου

Η 21η Μαρτίου καθιερώθηκε το 1966 από τον ΟΗΕ ως παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού. Οι ακραίες εκφάνσεις του ρατσισμού όπως το ολοκαύτωμα -ένα μαζικό ρατσιστικό έγκλημα στη ναζιστική Γερμανία- αλλά και η πολιτική του απαρτχάιντ που θεσμοθέτησε με νόμο τον ρατσισμό στη Ν. Αφρική, φαντάζουν και απάνθρωπες αλλά και… μακρινές. Δυστυχώς και στις μέρες μας η έννοια του ρατσισμού υφίσταται και εκφράζεται μέσα από ιδεολογίες, νοοτροπίες, στάσεις και διαδικασίες περιθωριοποίησης, διάκρισης και αποκλεισμού όλων των «διαφορετικών» από εμάς, κυρίως με βάση το χρώμα τους ή την εθνολογική ταυτότητά τους, ακόμη και τα θρησκευτικά τους πιστεύω.

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ιδρύεται Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής

Διαβάστε ποιος θα είναι ο ρόλος του και ποιοι θα συμμετέχουν.

Με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη συγκροτείται Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής, το οποίο θα λειτουργεί στο πλαίσιο της Γενικής Γραμματείας και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και την εποπτεία του Πρωθυπουργού. Το Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής θα γνωμοδοτεί κυρίως για τις βασικές αρχές χάραξης πολιτικών στους διάφορους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης των νησιών, ενώ παράλληλα, θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί νησιωτικές πολιτικές. Εφόσον βέβαια λειτουργήσει ουσιαστικά και δε γίνει για τα μάτια του κόσμου η συγκρότησή του.

Στο νέο όργανο που συστήνεται θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από υπουργεία, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέλη επαγγελματικών οργανώσεων και κοινωνικών συλλόγων που η δράση τους σχετίζεται με πολιτικές νησιωτικότητας. Στόχος της απόφασης του υπουργού είναι η βελτίωση του συντονισμού και της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων δρώντων για την παραγωγή πολιτικών που θα προάγουν τη νησιωτικότητα της χώρας κάτι το οποίο δεν έχει γίνει ποτέ μέχρι σήμερα.

Ειδικότερα η σύνθεση του Συμβουλίου διαμορφώνεται ως εξής:
 

Συντονιστικό Σωματείων Εργαζομένων Κυκλάδων: ΑΠΕΡΓΙΑ 19 & 20 ΜΑΡΤΗ: Όλοι και Όλες στον Αγώνα και τις Απεργιακές Κινητοποιήσεις

Tετάρτη 19 & Πέμπτη 20 Μάρτη

48ωρη Απεργία


10:30 στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου



 
 
 ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ -ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ


Το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση για την αξιολόγηση, τις καταργήσεις δημόσιων φορέων και τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση της υπονόμευσης των κοινωνικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, την προώθηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και τη διαμόρφωση ενός δημοσίου που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά, επιχειρηματικά κριτήρια.

Νίκος Χουντής: «Κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας στη νησιωτική Ελλάδα και ιδιαίτερα στις Κυκλάδες»

Οι δαπάνες για τη δημόσια υγεία στην Ελλάδα, υπέστησαν τα τελευταία χρόνια τεράστια μείωση με αποτέλεσμα οι συνέπειες στη νησιωτική Ελλάδα και ειδικότερα στα 24 νησιά των Κυκλάδων να είναι τραγικές. Για παράδειγμα δεν υπάρχει γιατρός σε πέντε μικρά νησιά: Ανάφη, Θηρασιά, Σίκινο, Φολέγανδρο και Κίμωλο. Στα άλλα μικρά νησιά, γιατροί υπάρχουν μόνο με αποσπάσεις των δεκαπέντε, είκοσι ημερών, και είναι αναγκασμένοι να κάνουν εφημερίες εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο.


Σε ό,τι αφορά στα Πρωτοβάθμια Κέντρα Υγείας των μεσαίων νησιών, το προσωπικό είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Ακόμα και στα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία των μεγαλυτέρων νησιών στις Κυκλάδες όπου παρουσιάζουν εποχιακά, λόγω τουρισμού μεγάλη αύξηση πληθυσμού, υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις γιατρών και παραϊατρικού προσωπικού . Υπάρχει νοσοκομείο το οποίο στοίχισε 14 εκατομμύρια ευρώ με ενίσχυση της Ε.Ε. που δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού. Η κατάργηση των μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας, σε όσα νησιά υπήρχε μέχρι σήμερα, έχει επιδεινώσει τα προβλήματα των κατοίκων με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να πρέπει να πηγαίνουν με δικά τους έξοδα σε άλλα νησιά ή και στον Πειραιά, για να εξυπηρετηθούν. Οι διακομιδές των ασθενών είτε γίνονται με πρωτόγονες συνθήκες είτε με ιδιωτικά σκάφη που όμως τιμολογούν πανάκριβα τις πενιχρές υπηρεσίες που παρέχουν.

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Ημερίδα "Το ζήτημα της πυρηνικής ενέργειας στην ευρύτερη Μέση Ανατολή"

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών διεργασιών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, η πυρηνική φιλοδοξία πολλών εκ των κρατών της περιοχής παραμένει ένα ανησυχητικό δεδομένο...

Το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου και το Εργαστήριο Μεσογειακής Πολιτικής του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο "Το ζήτημα της πυρηνικής ενέργειας στην ευρύτερη Μέση Ανατολή" την Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014, στις 19:30, στην αίθουσα "Γεώργιος Καραγιάννης" του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου (Γρ. Λαμπράκη 8, Ρόδος).

Θα μιλήσουν:

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Κοινό ΨΗΦΙΣΜΑ Συλλόγων Σίφνου για το αίτημα της Τρόικας για μείωση χρηματοδοτήσεων εκτέλεσης δρομολογίων στις άγονες γραμμές

Κατόπιν της αναστάτωσης που έχει προκληθεί στις τοπικές νησιωτικές κοινωνίες από δημοσιεύματα του τύπου, καθώς και από σχετικό έγγραφο προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου με αρ. πρωτ. 4 στις 10/3/2014 από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου στο οποίο αναφέρεται ότι η Τρόικα έθεσε αίτημα μείωσης των χρηματοδοτήσεων που δίνονται για την εκτέλεση ακτοπλοϊκών δρομολογίων στις γραμμές δημοσίου συμφέροντος. Ως εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων του νησιού μας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

Ένας επαγγελματίας αλλά και ένας απλός κάτοικος του νησιού μας πρέπει να μεταβεί για:

Δ.Ο.Υ - στον Πειραιά

Ο.Α.Ε.Ε. – στην Σύρο κ στον Πειραιά

Δικαστήρια – στην Μήλο κ στην Σύρο

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Οριστική νίκη των πολιτών στον πόλεμο κατά των πολυεθνικών για τον έλεγχο των σπόρων

Γραφείο Κρίτωνα Αρσένη

Ευρωβουλευτή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στρασβούργο, 11 Μαρτίου 2014

Υπερψηφίστηκε σήμερα και από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η τροπολογία που κατέθεσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, για την απόρριψη της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα επέβαλε συνθήκες καθολικού μονοπωλίου των πολυεθνικών στην εμπορία των σπόρων στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά. Με την υπερψήφιση αυτή η νομοθεσία απορρίπτεται από το Ευρωκοινοβούλιο και υποχρεώνεται στην πράξη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να την αποσύρει.

Ανακοίνωση Τμήματος Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή σχετικά με τα τουριστικά πλοία

Μετά από πολύχρονη καθυστέρηση και με πολλές ορατές, αλλά και αόρατες διαβουλεύσεις, μεταξύ των επί σειρά ετών υπουργών Ναυτιλίας και Τουρισμού, με διάφορα επιχειρηματικά και εφοπλιστικά συμφέροντα, η παρούσα κυβέρνηση με πρόσχημα την τουριστική ανάπτυξη, φέρνει στη Βουλή ένα ακόμα καταστροφικό πολυνομοσχέδιο.
Ένα νομοσχέδιο που οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους στον κλάδο των τουριστικών σκαφών, υπονομεύει τα ασφαλιστικά ταμεία, ανοίγει, διάπλατα, «παράθυρα» φοροδιαφυγής με εικονικές ναυλώσεις και σκανδαλώδεις φορολογικές ρυθμίσεις. Παράλληλα, θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, ενώ με την άρση του καμποτάζ, επιτρέπει σε ξένα πλοία, να «αλώνουν» τις ελληνικές θάλασσες αποκομίζοντας κέρδη τα οποία στερεί από την ελληνική οικονομία, οδηγώντας τον κλάδο των επαγγελματικών σκαφών, σε εξαφάνιση.

Κίνδυνος για νέο Sea Diamond στη Μύκονο

Δήλωση του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου για το φορτηγό πλοίο που προσάραξε στη Μύκονο

«Μετά από πέντε μέρες από την προσάραξη του τουρκικού φορτηγού πλοίου στις βόρειες ακτές της Μυκόνου, η κατάσταση που διαμορφώνεται παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις. Η προϊούσα ρύπανση των ακτών και της θάλασσας, όπως διαφαίνεται από επιτόπιες επισκέψεις αλλά και από φωτογραφίες, και η επικείμενη βύθιση του πλοίου δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Το επιχείρημα της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας δεν δικαιολογεί την μέχρι τώρα αναποτελεσματική αντιμετώπιση των επιπτώσεων από πλευράς των εταιρειών που ανέλαβαν το συγκεκριμένο έργο .

Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει άμεσα μέτρα για την επίσπευση των διαδικασιών αποτροπής ενδεχόμενων καταστροφικών επιπτώσεων.

Οι Κυκλάδες, τα νησιά μας, το Αιγαίο, δεν αντέχουν το περιβαλλοντικό κόστος ενός δεύτερου SeaDiamond και δεν θα επιτρέψουν να δημιουργηθεί».

Πηγή: www.cyclades24.gr

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Συντονιστικό Σωματείο Κυκλάδων - Καμιά απόλυση-καμιά διαθεσιμότητα

Τετάρτη 12 Μάρτη 24ωρη απεργία


10:30 στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ -ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ

 



Το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση για την αξιολόγηση, τις καταργήσεις δημόσιων φορέων και τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση της υπονόμευσης των κοινωνικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, την προώθηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και τη διαμόρφωση ενός δημοσίου που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά, επιχειρηματικά κριτήρια.

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Συμμετοχή του Νίκου Συρμαλένιου στις κινητοποιήσεις κατά της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Σαντορίνης

Τη συμπαράσταση του στον αγώνα των φορέων και της νεολαίας της Σαντορίνης κατά της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, ο οποίος το διήμερο 6 και 7 Μαρτίου παρέστη στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νησί.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προχωρά «στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των υποδομών στρατηγικής σημασίας της χώρας» (λιμάνια, αεροδρόμια κλπ), δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι η παρουσία του στη συγκέντρωση, σηματοδοτεί την κατηγορηματική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της Σαντορίνης, καθώς και των άλλων αεροδρομίων των νησιών του Αιγαίου.

Η ΠΝΟ έστειλε τελεσίγραφο σε ναυτιλιακές για την εξόφληση δεδουλευμένων


Προθεσμία έως τις 20 Μαρτίου προκειμένου να εξοφλήσουν τα δεδουλευμένα στα πληρώματά τους έδωσε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με επιστολή προς τις ναυτιλιακές εταιρείες...

NEL Lines, ΑΝΕΚ, Hellenic Seaways, Ventouris Sea Lines, ANMEZ και LANE Lines. 


Όπως αναφέρεται στην επιστολή η ΠΝΟ «τελεσιγραφικά προειδοποιεί και υπογραμμίζει την αμετάκλητη απόφαση της Επιτροπής Αγώνα της Διοίκησης της ότι δεν θα ανεχθεί καμία περαιτέρω καθυστέρηση και απαιτεί την άμεση εξόφληση των οφειλομένων. Αλλιώτικα και κατά περίπτωση θα ενεργοποιούνται δυναμικές συνδικαλιστικές παρεμβάσεις στα πλοία των εταιρειών εκείνων, που θα εξακολουθήσουν την μέχρι σήμερα αρνητική τους στάση και δεν θα προβούν στην εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών στα πληρώματα τους μέχρι και τις 20 Μαρτίου 2014».

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Τι προβλέπει το σ/ν για την οργάνωση και λειτουργία των ΟΤΑ

Θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των ΟΤΑ, οικονομικής διοίκησης και διαχείρισής τους, αλλά και ζητήματα διοικητικής λειτουργίας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο «Επείγουσες ρυθμίσεις υπουργείου Εσωτερικών» το οποίο αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

Αντιδράσεις προκάλεσε το τελευταίο άρθρο του νομοσχεδίου που μειώνει σε ένα μήνα, πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τον εκλογικό περιορισμό στις προσλήψεις και τις αλλαγές υπηρεσιακής κατάστασης των δημοτικών υπαλλήλων. Οι αντιδράσεις επικεντρώνονται στον ισχυρισμό ότι με τη μείωση του εκλογικού περιορισμού, από τις 18 Μαρτίου στις 18 Απριλίου, δηλαδή από δύο μήνες που ίσχυε μέχρι τώρα σε ένα μήνα, ουσιαστικά απελευθερώνονται οι απολύσεις όσων έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και δεν θα μεταφερθούν σε άλλη θέση.

Ποιους δεν αφορά

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για το σίριαλ με το σπάσιμο των μεγάλων νησιωτικών δήμων

Είναι πραγματικά εκπληκτική η εμμονή των κομμάτων της συγκυβέρνησης να επιμείνουν για μια ακόμη φορά στο λάθος. Λιγότερο από 100 μέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές το θρίλερ για το «σπάσιμο» των μεγάλων νησιωτικών Δήμων δε λέει να σταματήσει. Αυτή τη φορά με την τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Σηφουνάκης. Είναι επικίνδυνο να γίνεται αυτό το παράλογο παιχνίδι με τους θεσμούς για να βολευτούν μερικοί καρεκλοκένταυροι δεινόσαυροι του παρελθόντος. Δεν είναι δυνατόν σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς να μην υπολογίζεται η γνώμη της τοπικής κοινωνίας και το συμφέρον του τόπου.

Το «σπάσιμο» του ενιαίου Δήμου Ρόδου δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο εκλογικών σχεδιασμών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Η Ρόδος και οι πολίτες δεν υποφέρουν από την ύπαρξη ενός Δήμου, αλλά από την ανυπαρξία θεσμικού πλαισίου που να ενισχύει και να θωρακίζει θεσμικά τις τοπικές κοινότητες. Εμείς για μια ακόμη φορά επισημαίνουμε ότι η πραγματική αλλαγή θα είναι η ενίσχυση των τοπικών κοινοτήτων με πραγματικό προϋπολογισμό και αρμοδιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τα καθημερινά προβλήματα. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ο ένας Δήμος στο νησί είναι απαραίτητος, αρκεί να λειτουργεί ως το επιτελικό κέντρο λήψης αποφάσεων με πραγματική αποκέντρωση και συμμετοχή των πολιτών.

Εργαζόμενοι στα κέντρα απασχόλησης παιδιών εναντίον δήμων με καταγγελία για ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών καταγγέλλει τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων αρκετών δήμων της χώρας (Λαμίας, Μεταμόρφωσης, Χίου ) για την ίδρυση νέων δομών Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α., Β.Σ.Σ., Παιδικών και βρεφικών σταθμών μέσω του μοντέλου των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.

Ειδικότερα όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

Μέσω του αγώνα που έδωσε πέρσι το Πανελλήνιο Συντονιστικό του Βοήθεια στο Σπίτι, πείστηκε και ο πλέον ένθερμος υποστηρικτής των Κοιν.Σ.Επ., πως αν οι Κοινωνικές Δομές των Δήμων λειτουργήσουν στα πλαίσια Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, τότε μιλάμε για καθαρή ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ όλων αυτών των υπηρεσιών.

Καταργείται στην ουσία ο ρόλος όλων αυτών των Κοινωνικών Δομών, αλλά και ο κοινωνικός ρόλος της ίδιας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο οποίος είναι να προσφέρει στήριξη και βοήθεια στις κατηγορίες πολιτών που το έχουν ανάγκη.

Αεροδρόμιο Σαντορίνης: Πωλείται όπως είναι, επιπλωμένο



Αεροπορικό "φιλέτο" το αεροδρόμιο της Σαντορίνης

Επίσκεψη στη Σαντορίνη πραγματοποιεί ομάδα επενδυτών που ενδιαφέρονται για την αγορά ή εκμίσθωση του αεροδρομίου του νησιού, σύμφωνα με το πρόγραμμα εκποίησης περιφερειακών αεροδρομίων (έχει γράψει σχετικά η Santonews). 

Μετά από αντίστοιχη επίσκεψη στα Χανιά (σχετικά: http://www.haniotika-nea.gr/kinitopiisi-sto-aerodromio-chanion/) , οι ενδιαφερόμενοι φτάνουν την Πέμπτη στη Σαντορίνη προκειμένου να επιθεωρήσουν το «αεροπορικό φιλέτο» και ο Δήμαρχος Θήρας πρόκειται να συναντηθεί μαζί τους, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. «Θα τους εκφράσω την έντονη αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής του δημόσιου χαρακτήρα της λειτουργίας του αεροδρομίου», δήλωσε στη Santonews, ο Δήμαρχος κ. Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος.

Την ίδια ώρα, ομάδες πολιτών και εργαζομένων εκφράζουν επίσης τη ριζική διαφωνία τους, σε κάθε απόπειρα εκχώρησης του –Διεθνούς- αεροδρομίου σε ιδιωτικά συμφέροντα και μάλιστα η ΕΛΜΕ Θήρας, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας των εκπαιδευτικών προκειμένου να δοθεί δυναμικό παρόν στην επίσκεψη των επενδυτών.

Πηγή:http://www.santonews.com/



Ο Μπενέτος Σπύρου μηνύει τον Άδωνι Γεωργιάδη

Κως: Ο δήμαρχος Λειψών, υποψήφιος περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου, Μπενέτος Σπύρου, μηνύει τον υπουργό υγείας Άδωνι Γεωργιάδη

Συγκεκριμένα η μήνυση κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Κω κατά:


α) του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη,
β) της Β’ ΔΥΠΕ,
γ) του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου και
δ) του Συλλόγου Ιατρών
«για όλο αυτό το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί στην Υγεία» όπως είπε χαρακτηριστικά (προ ημερών «έχασε» τη μητέρα του -ενώ θα μπορούσε να ζούσε μερικά χρόνια παραπάνω- εξαιτίας των ελλείψεων του συστήματος υγείας στα νησιά μας) τονίζοντας πως, αυτή η ενέργεια δεν γίνεται λόγο προεκλογικής περιόδου, αφού η απόφαση είχε ληφθεί δύο μήνες πριν.
«Αυτό το κράτος πρέπει να το αντιμετωπίζεις με τον ίδιο τρόπο που σε αντιμετωπίζει» ανέφερε ο κ. Σπύρου.

Να σημειωθεί ότι το νησί των Λειψών αυτή την ώρα είναι χωρίς γιατρό.

Πηγή: http://www.grafida.net

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Συνέντευξη τύπου του υποψήφιου Περιφερειάρχη Μπενέτου Σπύρου στην Κω

Σας καλούμε την Τετάρτη 5-3-2014 στις 12:00


στην αίθουσα της Μαρίνας σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΜΠΕΝΕΤΟΣ ΣΠΥΡΟΥ επικεφαλής της παράταξης «Νησιωτική Ανατροπή»

Το Γραφείο Τύπου





Την Τετάρτη 5-3-2014 στις 20:00 στο ΜΑΡΙΤΙΝΑ θα γίνει σύσκεψη για τις Περιφερειακές Εκλογές με τον υποψήφιο περιφερειάρχη ΜΠΕΝΕΤΟ ΣΠΥΡΟ επικεφαλής της παράταξης «Νησιωτική Ανατροπή».

ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ξεπούλημα του αεροδρομίου Διαγόρας

Σας ενημερώνουμε πως την Πέμπτη 06-03-2014 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ για την σχεδιαζόμενη εκποίηση-παραχώρηση του Κρατικού Αερολιμένα Ρόδου εν όψει και της επίσκεψης υποψηφίων αγοραστών.

Στη συγκέντρωση αυτή θα δοθεί συνέντευξη τύπου από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κο Αλεβιζόπουλο Βασίλειο και ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση. Επειδή το ζήτημα δεν αφορά μόνο τον αερολιμένα αλλά επηρεάζει το οικονομικό και όχι μόνο μέλλον του Τόπου μας, η συμμετοχή όλων μας είναι άκρως αναγκαία.


Βασικά ζητήματα προβληματισμού είναι τα ακόλουθα: