Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Ερώτηση για τη μη συγκρότηση νέου Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Νοτίου Αιγαίου

Ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού σχετικά με τη μη συγκρότηση και μη λειτουργία νέου Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Νοτίου Αιγαίου κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, Μαρία Κανελλοπούλου και Δημήτρης Γάκης.


Υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ότι το συγκεκριμένο θέμα «δυσχεραίνει ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων στα νησιά μεσούσης της τουριστικής περιόδου», ζητώντας ταυτόχρονα να μάθουν τους λόγους καθυστέρησης υπογραφής, από την πολιτική ηγεσία, της Υπουργικής Απόφασης για τον ορισμό νέου Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Νοτίου Αιγαίου. Αναλυτικά, το περιεχόμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Επανερχόμαστε στο ζήτημα της λειτουργίας του Τοπικού Συμβούλιου Μνημείων Νοτίου Αιγαίου, το οποίο για άλλα μια φορά δυσχεραίνει ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων στα νησιά μεσούσης της τουριστικής περιόδου. Αν και έχουμε και στο παρελθόν επισημάνει μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου με την πρώτη μας ερώτηση προς τον Υπουργό (αρ. πρωτ. 7230/14.02.2013) την ολιγωρία και την έλλειψη μέριμνας από πλευράς πολιτικής ηγεσίας που λόγω μιας συνταξιοδότησης διακόπηκε η λειτουργία του, φαίνεται ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Η αδυναμία της εύρυθμης και τακτικής λειτουργίας του γίνεται συχνά η αιτία να καθυστερεί η διεκπεραίωση σημαντικών υποθέσεων των κατοίκων των νησιών μας, όπως η έκδοση πολεοδομικών αδειών εν μέσω μάλιστα της οικονομικής μνημονιακής κρίσης που συνθλίβει και τον κλάδο της οικοδομής, η αδειοδότηση επιχειρήσεων προκειμένου να λειτουργήσουν κοντά σε χαρακτηρισμένους ιστορικούς ή αρχαιολογικούς χώρους και μάλιστα στην καρδιά της κρίσιμης τουριστικής περιόδου, κ.α.

Αυτή τη φορά αιτία της απαράδεκτης καθυστέρησης είναι η λήξη της τριετούς θητείας του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Νοτίου Αιγαίου (αριθμ. απόφασης ορισμού μελών του ΥΠΠΟΤ/ΔΙΟΙΚ/Α4/Φ83/33052, ΦΕΚ 106/ΥΟΔΔ/19.04.2011). Και ενώ το Συμβούλιο συνεδρίασε για τελευταία φορά στις 04/04/14, φαίνεται πως ο Υπουργός δεν μερίμνησε για τον έγκαιρο ορισμό των νέων μελών του.

Είναι απαράδεκτο μέσα σε δύο χρόνια να επαναλαμβάνεται η διακοπή της λειτουργίας του καθώς η κυβέρνηση διά του Υπουργού παραλείπει την τέλεση μιας τυπικής διοικητικής πράξης, όταν την ίδια στιγμή δεν παραλείπει να τελέσει στο έπακρο τις μνημονιακές της δεσμεύσεις, υπογράφοντας Κ.Υ.Α. και Υ.Α. με ταχύτατες διαδικασίες!

Με βάση όλα τα ανωτέρω αλλά και λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα του ζητήματος,

Ερωτάται ο Υπουργός:

1ον Ποιοι είναι οι λόγοι της καθυστέρησης υπογραφής από την πολιτική ηγεσία της Υπουργικής Απόφασης για τον ορισμό νέου Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Νοτίου Αιγαίου;

2ον Σκοπεύει να προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή της συγκεκριμένης Υπουργικής Απόφασης;



ΠΗΓΗ: naxosnow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου