Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Δεν συμμετέχουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ημερίδα της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου

Την δόξα της Σαντορίνης και του περιβόητου συνεδρίου thalata με gest star την Δαμανάκη ζήλεψε η Περιφέρεια Νοτίου ΑΙγαίου. έτσι μετά την thallata και την ανάπτυξη που η Επίτροπος μας ανέλυσε στο συνεδριακό κέντρο Νομικού τώρα η Περιφέρεια καλεί την Δαμανάκη να μιλήσει και για την μπλέ ανάπτυξη. Ωστόσοοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος (Κυκλάδων) και Δημήτρης Γάκης (Δωδεκανήσου), σε κοινή δήλωσή τους, χαρακτηρίζουν και όχι άδικα, τη διοργάνωση ημερίδας στις 30/8 στη Ρόδο που διοργανώνει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου με θέμα «Μπλε Ανάπτυξη στον Ελληνικό Θαλάσσιο Χώρο» και με κεντρική ομιλήτρια την Επίτροπο Αλιείας και Θαλάσσιων Υποθέσεων, Μαρία Δαμανάκη, ως μια ακόμη επικοινωνιακή φιέστα.που εξυπηρετεί αποκλειστικά τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις τους.

Επικοινωνιακές παράτες για γαλάζια ανάπτυξη με … πράσινους κόκκους

Πληροφορηθήκαμε ότι η Επίτροπος, αρμόδια για θέματα αλιείας, κα Δαμανάκη δεν πρόκειται να παραστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου για να συζητήσουμε τα φλέγοντα θέματα που αντιμετωπίζει ο ιδιαίτερα ευαίσθητος τομέας της αλιείας στην Περιφέρειά μας, αλλά αντ’ αυτού θα είναι κεντρική ομιλήτρια σε μια ημερίδα με θέμα τη «Γαλάζια Ανάπτυξη».

Δυστυχώς δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πώς η Περιφερειακή Αρχή κατά κύριο λόγο, αλλά και η κα Επίτροπος αντιλαμβάνονται ότι μια ημερίδα επικοινωνιακού ουσιαστικά σκοπού και χαρακτήρα είναι δυνατόν να υποκαθιστά τη συζήτηση σε ένα δημοκρατικά εκλεγμένο όργανο, αρμόδιο για τη χάραξη πολιτικών στο Νότιο Αιγαίο.

Εκδήλωση Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Άνδρου στις 20/08/2013

Την Τρίτη 20/08/2013 στις 20.30 στην Πλατεία Γηροκομείου στη Χώρα Άνδρου, ο ΣΥΡΙΖΑ Άνδρου θα πραγματοποιήσει πολιτική εκδήλωση - συζήτηση με θέμα το πολιτικό σύστημα, τους θεσμούς και τη δημοκρατία.

Θα παρουσιαστούν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το δημόσιο τομέα, τη δημόσια διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι κ.κ.:

* Κώστας Πουλάκης (μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος το τομέα Αυτοδιοίκησης)

* Μιχάλης Σπουρδαλάκης (καθηγητής Πολιτικής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών) και

* Νίκος Συρμαλένιος (βουλευτής Κυκλάδων).

Ο ΣΥΡΙΖΑ είσαι εσύ, να είσαι εκεί!

Πηγή: http://www.cycladitis.gr/


Κατάργηση "περιττών" ακτοπλοϊκών γραμμών από τον υπουργό Ναυτιλίας


Δύσκολος χειμώνας φαίνεται να έρχεται για τους νησιώτες και τους επιβάτες των ακτοπλοϊκών γραμμών, αφού, όπως δήλωσε χθες σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ ο Μ. Βαρβιτσιώτης, επίκειται κατάργηση επιδοτούμενων ακτοπλοϊκών γραμμών, λόγω υψηλού κόστους.

Μ. Βαρβιτσιώτης: "Σήμερα δεν είναι παραπονούμενοι μόνο οι νησιώτες και οι ναυτικοί, είναι και οι ακτοπλόοι"...

"Όλοι θέλουν ένα καράβι στο λιμάνι τους, το οποίο να ξεκινά μάλιστα από τον Πειραιά, όμως αυτό είναι αδύνατο να υλοποιηθεί με τα οικονομικά δεδομένα. Σήμερα δεν είναι παραπονούμενοι μόνο οι νησιώτες και οι ναυτικοί, είναι παραπονούμενοι και οι ακτοπλόοι" είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας και πρόσθεσε πως "καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη είναι η πίεση και πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα. Αυτό το οποίο πρέπει και οφείλουμε να κάνουμε είναι να κόψουμε περιττές γραμμές που σήμερα επιδοτούνται και οι οποίες δεν έχουν επιβατική κίνηση".

Παρέμβαση Γάκη για τα προβλήματα επάρκειας ηλεκτρικού ρεύματος στα Δωδεκάνησα

Με αφορμή το μπλακ άουτ που συνέβη στο σύστημα ηλεκτροδότησης της Σαντορίνης την εβδομάδα του 15αύγουστου, αλλά και τη δικαιολογημένη ανησυχία των κατοίκων της Δωδεκανήσου για την ενεργειακή κάλυψη και τη δυνατότητα αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στην πολυνησιακή μας περιφέρεια, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Τα σοβαρά προβλήματα που ανέδειξε η πολυήμερη διακοπή ρεύματος στη Σαντορίνη και οι σοβαρές επιπτώσεις που δημιουργήθηκαν στους κατοίκους και στον τουρισμό του νησιού από την αβεβαιότητα για τη ροή ηλεκτροδότησης, οφείλονται πρωτίστως στη μνημονιακή – διαλυτική - αντιμετώπιση της ΔΕΗ από την κυβέρνηση που την υποβαθμίζει σε επίπεδο αρμοδιοτήτων και λειτουργίας. Οφείλεται στην έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού στην ενεργειακή κάλυψη στη νησιωτική χώρα, στην ανάθεση εργασιών σε εργολάβους, στις μεγάλες ελλείψεις τόσο σε ειδικευμένο προσωπικό όσο και σε κονδύλια για τη συντήρηση των μονάδων της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού. Η κατάσταση που θα επιδεινωθεί με την ενδεχόμενη τριχοτόμηση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, μόνο ανησυχία προκαλεί σε όλους τους νησιώτες.

Δήλωση Νίκου Συρμαλένιου με αφορμή τις δηλώσεις των υπουργών για την κατάσταση στη Σαντορίνη

Το κλιμάκιο των υπουργών Εσωτερικών και Τουρισμού, μετά τη σύσκεψη με τις τοπικές αρχές της Σαντορίνης, προσπάθησε για άλλη μια φορά να διασκεδάσει την πραγματικότητα και τις σοβαρές επιπτώσεις που έχουν δημιουργηθεί στο νησί και στον τουρισμό η παρατεινόμενη μετά από τέσσερεις ολόκληρες μέρες αβεβαιότητα στην ομαλή ροή της ηλεκτροδότησης, αφού το μόνο που μπόρεσαν να υποσχεθούν είναι η αναβάθμιση της τουριστικής προβολής του νησιού στα social media και στη διεθνή έκθεση του Λονδίνου, καθώς και ευχολόγια, παρουσία και του Διοικητή της ΔΕΗ, για γρήγορη ομαλοποίηση της κατάστασης.


Καμιά αναφορά για τη ριζική αντιμετώπιση του θέματος, καμιά αναφορά για τις ευθύνες της ΔΕΗ σε σχέση με τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων για την κατάσταση του σταθμού παραγωγής και φυσικά καμιά αναφορά για τη διάλυση στην οποία οδηγούν τη ΔΕΗ, με την πολιτική της τριχοτόμησης της, της ανάθεσης εργασιών στους εργολάβους, την έλλειψη προσωπικού, την μεγάλη καθυστέρηση διασύνδεσης με την ηπειρωτική χώρα, τη δρομολόγηση της ιδιωτικοποίησης της. Καμιά αναφορά βεβαίως για το αναπτυξιακό μοντέλο που οι κυβερνήσεις όλων των τελευταίων δεκαετιών οικοδόμησαν, χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς όρους και όρια, που τελικά οδήγησαν έναν από τους πρώτους παγκόσμιους προορισμούς σε ευτελισμό, στην αιχμή της τουριστικής περιόδου.

Παιδικοί-βρεφονηπιακοί σταθμοί και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Αναζητούνται πόροι για επιπλέον 31.000 παιδιά

Επιπλέον κονδύλια για τη λειτουργία βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών αναζητούν τα συναρμόδια Υπουργεία, 15 μέρες πριν την έναρξη λειτουργίας τους και ενώ ήδη κινδυνεύουν να μείνουν εκτός 31.000 παιδιά που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Σε επιστολή του προς την Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ) ο Υπουργός Εσωτερικών διαβεβαιώνει ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση επιπλέον πόρων, υπογραμμίζοντας την κοινωνική χρησιμότητα του προγράμματος για χιλιάδες ωφελούμενους.

91 χιλιάδες παιδιά στις δομές το 2013-14

Εκδήλωση για το χρυσό στην Μήλο

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την εξόρυξη χρυσού στην Μήλο την Παρασκευή 09.08.2013. Η εκδήλωση έγινε στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου μετά από το αλαλούμ που επικράτησε για το που θα γίνει.


Ομιλητές ήταν η Κατερίνα Ιγγλέση, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ που ενημέρωσε το κοινό για το τι έχει γίνει μέχρι τώρα στην Χαλκιδική, ο Μηλιός βουλευτής Συρμαλένιος Νίκος, ο οποίος έκανε αναφορά στη ιστορία του χρυσού στη Μήλο όταν είχε ξεκινήσει για πρώτη φορά από την εταιρεία ΜΙΔΑΣ ΑΕ.
Συντονιστής ήταν ο Μπιλίνης Μπάμπης υπεύθυνος του Τμήματος Οικολογίας - Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.
Το πιο σημαντικό που ακούστηκε ήταν η δέσμευση του Δημάρχου Μήλου για ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ στην εκμετάλλευση του χρυσού και στην γεωθερμία υψηλής ευθαλπίας.

Παρεμβάσεις έκαναν ο Αντώνης Καβαλιέρος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΗΛΟΥ», η Κολιαράκη Κυριακή, ο Ιωακείμογλου Ηλίας μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΜΗΛΟΥ, ο Γιώργος Μάλλης καθηγητής, ο Αργύρης Μαθιουδάκης, ένας κάτοικος από την Χαλκιδική και η Βασιλοπούλου Μαρία Καμπούρη. Ακούστε όλη την εκδήλωση από εδώ: http://gia-tin-milo.net/


Διαδικτυακή εκστρατεία για να αποτραπεί η εξόρυξη χρυσού στην Μήλο

Νοσοκομειακή περίθαλψη ανασφάλιστων, ανέργων και οικονομικά αδύναμων πολιτών

Εκρηκτικές και επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία διαστάσεις έχει λάβει το πρόβλημα της νοσοκομειακής περίθαλψης εκατοντάδων χιλιάδων ανασφάλιστων και ανέργων πολιτών, καθώς και ανθρώπων που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.






Eρώτηση
Προς τους κ.κ. Υπουργούς Υγείας, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων


ΘΕΜΑ: Νοσοκομειακή περίθαλψη ανασφάλιστων, ανέργων και οικονομικά αδύναμων πολιτών