Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Συναυλία για το Μίκη από τη μουσική ομάδα Μήλου

Την 3 Μαρτίου ημέρα Σάββατο και ώρα 20:00 η μουσική ομάδα Μήλου σε συνεργασία με τον σύλλογο Γονέων Λυκείου Μήλου θα σας παρουσιάζει μια συναυλία αφιερωμένη στην ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη.

Εισιτήρια για την εκδήλωση προπωλούνται στο κατάστημα "Παραδοσιακά εδέσματα" και στο πρακτορείο τύπoυ στον Αδάμαντα.

Λείπουν βιβλία από τα σχολεία ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα

 Ανακοίνωση της Β΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου:

Η βαρβαρότητα δεν έχει όρια! Τρεις μήνες πριν τελειώσει η σχολική χρονιά και ακόμα τα βιβλία δεν έχουν πάει στα σχολεία.
Ειδικά στα ΕΠΑΛ, οι μαθητές δεν έχουν παραλάβει βιβλία σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα!
Συγκεκριμένα, τα βιβλία της «Γλώσσας – Έκφρασης» και των «Μαθηματικών» της Γ’ τάξης του ΕΠΑΛ ακόμα έρχονται. Επίσης, σε πολλά σχολεία λείπουν και τα βιβλία των μαθημάτων που διδάσκονται ανάλογα την ειδικότητα του μαθητή και εξετάζονται και αυτά πανελλαδικά (π.χ. το βιβλίο της ειδικότητας των ψυκτικών, των ηλεκτρονικών κλπ…).
Το βιβλίο των «Μαθηματικών» ούτε καν βρίσκεται σε διαδικασία εκτύπωσης.
Η απάντηση της Υπουργού ότι το πρόβλημα θα είχε λυθεί μέχρι τέλος Οκτωβρίου αποδείχτηκε στάχτη στα μάτια μπροστά στις αντιδράσεις μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών. Λένε συνειδητά ψέματα!
Οι φωτοτυπίες δεν είναι  δυνατό να αποτελέσουν λύση στο πρόβλημα και βέβαια η διδασκαλία των μαθημάτων με αυτές τις συνθήκες για κανένα λόγο δεν μπορεί να θεωρείται ουσιαστική προετοιμασία για πανελλαδική εξέταση στα πλαίσια ενός σκληρά ανταγωνιστικού σχολείου.
Είναι αδίστακτοι! Όπως ρημάζουν τη ζωή του λαού για τα κέρδη της πλουτοκρατίας, για να σώσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και το καπιταλιστικό σύστημα, έτσι ρημάζουν και ό, τι έχει απομείνει όρθιο από τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Στέλνουν τη νεολαία στον Καιάδα της αμορφωσιάς και της κατάρτισης. Θέλουν τα νέα παιδιά φτηνό ευέλικτο, εργατικό δυναμικό και όχι ανθρώπους με γνώση και δικαιώματα.

Οι γιατροί της Ρόδου συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου συμμετέχει στην εξαγγελθείσα από το Π.Ι.Σ. 24ωρη Πανιατρική Πανελλαδική Απεργία, την Τετάρτη 29-02-2012. Σε σχετική ανακοίνωση του για τους λόγους της απεργίας ο Ι.Σ.Ρ αναφέρει τα εξής:
 «Αντιδρούμε και εκφράζουμε την αντίθεση μας στην ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για το ΕΣΥ, για τη δραστική ουσία στα φάρμακα και την παραχώρηση στους φαρμακοποιούς και τους υπαλλήλους τους ουσιαστικά την ανεύθυνη και επικίνδυνη επιλογή των φθηνότερων φαρμάκων σε κάθε ασθένεια αλλά και άλλες διατάξεις.
Αντιδρούμε σε μια επικίνδυνη πολιτική, που κυρίαρχο στόχο έχει μόνο την οριζόντια μείωση των δαπανών, κυρίως στη δημόσια υγεία. Η επιχειρούμενη άναρχη, χωρίς σκοπό και στόχο, συγχώνευση στα νοσοκομεία, η μείωση του ωρομισθίου κατά 17% των εφημεριών των ιατρών του ΕΣΥ και των ειδικευομένων ιατρών, οδηγούν σε περαιτέρω υποβάθμιση στις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες στα δημόσια Νοσοκομεία.

Δύο Ναξιώτες επιστήμονες, ο Ιάκωβος Γιακουμής και ο Γιώργος Ρωμανός, έλαβαν ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την κατασκευή καινοτόμου καταλύτη αυτοκινήτων

Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα «Ημερησία του Σαββάτου» σημαντική επιτυχία σε ευρωπαϊκό επίπεδο είχε ελληνική ερευνητική ομάδα στην οποία μετέχουν οι Ναξιώτες Δρ. Γιώργος Ρωμανός (ερευνητής του Κέντρου Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος») και ο Ιάκωβος Β. Γιακουμής.
Η ελληνική ερευνητική ομάδα παρουσίασε στην Ευρωπαϊκή Ένωση μία πρόταση ανάπτυξης ενός καινοτόμου καταλύτη αυτοκινήτου η οποία αξιολογήθηκε με άριστα και εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση.
Στην ελληνική ερευνητική ομάδα μετέχουν: το Ερευνητικό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Δημόκριτος (που ανέλαβε τον επιστημονικό και οικονομικό συντονισμό του προγράμματος), το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Τμήμα Χημικών Μηχανικών – καθ. Ν. Παπαγιαννάκος και Τμήμα Μετταλειολόγων Μηχανικών – καθ. Δ. Πάνιας) και η επιχείρηση Μονόλιθος ΕΠΕ.
Το πρόγραμμα πλαισιώνουν πανεπιστήμια, ερευνητικοί φορείς και εταιρείες από 6 ακόμη χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο και Πολωνία) και θα συνεισφέρει στην ελληνική οικονομία πόρους 1,4εκ. ευρώ για τα επόμενα 4 χρόνια.

Κατάληψη αύριο των δημαρχείων της χώρας

Την κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας προγραμματίζει για αύριο από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι η ΠΟΕ – ΟΤΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα του νέου μνημονίου. «Ο αγώνας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά των εκβιαστών, αντεργατικών και αντικοινωνικών απαιτήσεων της τρόικας συνεχίζεται», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ – ΟΤΑ.
Τονίζει ότι η 29η Φεβρουαρίου έχει χαρακτηρισθεί ως Πανελλαδική Ημέρα Κατάληψης όλων των δημαρχείων, προκειμένου όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, να εκφράσουν την αγανάκτηση και την αντίδραση τους στις πολιτικές που δίνουν τη χαριστική βολή στο εισόδημά μας, στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, την οικονομική κατάρρευση των Δήμων, τις ιδιωτικοποιήσεις βασικών υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. και τις Επιχειρήσεις αυτών.

"Mοναδική λύση το μπλοκάρισμα των εκλογών" - Τι καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους οι φοιτητές της Σύρου

Κάθετα αντίθετοι στις μεθοδεύσεις του νόμου Διαμαντοπούλου δηλώνουν οι φοιτητές του  Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων στη Σύρο. Καταγγέλλουν ότι οποιαδήποτε προσπάθειά τους για διάλογο δεν βρήκε ανταπόκριση ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τονίζουν τα εξής:
«Στις 15/2 στην Γ.Σ. του συλλόγου μας ανανεώσαμε την θέση μας ενάντια στον νόμο Διαμαντοπούλου και τις εκλογές του συμβουλίου διοίκησης συγκεκριμένα και πήραμε απόφαση για δράσεις με στόχο την ακύρωση των εκλογών. Στο μεσοδιάστημα προσπαθήσαμε με διάθεση διαλόγου, να δείξουμε στα μέλη της οργανωτικής επιτροπής (που ορίσθηκε αυθαίρετα από την Διαμαντοπούλου) ότι το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας και συγκεκριμένα οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι σύλλογοι ΔΕΠ,  ΕΕΔΙΠ και οι διοικητικοί έχουν εκφράσει επιφυλάξεις ή και την πλήρη αντίθεση τους στις εκλογές. Οι προσπάθειες μας δεν βρήκαν ανταπόκριση. Ο πρόεδρος της "οργανωτικής επιτροπής" αποφεύγει την όποια συζήτηση και ενώ δουλεύει υπέρ του νέου νόμου δεν έχει εκφράσει ΠΟΤΕ επίσημη θέση για το νόμο και τις εκλογές ειδικότερα. Ως τώρα δεν έχουμε καμία πληροφόρηση για την ώρα και τον τόπο των εκλογών ενώ το αποκορύφωμα ήταν η "κλήρωση" για τις εφορευτικές επιτροπές με διαδικασίες προκλητικά αδιαφανείς που φανερώνουν την αντίληψη των ανθρώπων αυτών για τις έννοιες εκλογές, δημοκρατία και δημοκρατική διαδικασία.
Στο σημείο αυτό δεν έχουμε άλλη λύση παρά να μπλοκάρουμε τις εκλογές και γι αυτό οργανώνουμε Μαζική παράσταση την μέρα των εκλογών στην οποία καλούμε σε συμμετοχή όλους τους φορείς της ακαδημαϊκής κοινότητας, της εκπαίδευσης γενικότερα καθώς και τα σωματεία της πόλης.
 Φ.Σ. Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, Σύρος.

Eπιστολή των Εκπ/κων της Α΄Θμιας Εκπαίδευσης Ν. Κυκλάδων για τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων

Επιστολή με θέμα: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ απέστειλαν σήμερα οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών Α΄Θμιας εκπαίδευσης Κυκλάδων προς τα μέλη των Συλλόγων τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια του Νομού. Στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω: Το Υπουργείο Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. με Εγκύκλιό του (10112 /Δ4 – 30/1/2012) «Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2012-2013», προχωρά σε μεταβολές σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (ιδρύσεις, καταργήσεις, συγχωνεύσεις, προαγωγές, υποβιβασμοί) για το επόμενο σχολικό έτος 2012-2013.
Ένας από τους βασικούς μοχλούς μείωσης των οργανικών θέσεων είναι η συγχώνευση – κατάργηση σχολικών μονάδων. Η αρχή στο χώρο της εκπαίδευσης έγινε το 2011 με τη συγχώνευση 1050 σχολείων και την παύση λειτουργίας των Ολοήμερων Τμημάτων των ολιγοθέσιων σχολείων. Είναι πλέον σαφές ότι οι επιχειρούμενες συγχωνεύσεις/καταργήσεις σχολικών μονάδων δε γίνονται για παιδαγωγικούς ή κοινωνικούς λόγους, αλλά με ψυχρά οικονομικά κριτήρια και έχουν ως στόχο τη δημιουργία πολυδύναμων σχολείων με αμφίβολα εκπαιδευτικά αποτελέσματα και συνδέονται άμεσα με τη μείωση των θέσεων εργασίας, την παύση των διορισμών αλλά και τις μαζικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων με τη σύνδεση του μισθού των εκπαιδευτικών με τις επιδόσεις των μαθητών, την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, την κατάργηση κάθε θεσμού στήριξης της μαθησιακής προσπάθειας, καθώς και με τη δραστική μείωση των κονδυλίων για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Πουλήστε ακατοίκητα νησιά σας στην Τουρκία, προτρέπει την Ελλάδα αυστριακός αξιωματούχος

Ως «προκλητική», που δεν θέλει να τη σχολιάσει, κατήγγειλε η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ (του συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος) την πρόταση του προερχόμενου από το κόμμα της, προέδρου του Αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κρίστοφ Λάιτλ, να προχωρήσει η Ελλάδα από μόνη της, σε πώληση απομακρυσμένων, ακατοίκητων νησιών της και μάλιστα στη γειτονική Τουρκία.
Την πρωτοφανούς κυνικότητας πρότασή του, ο Κρίστοφ Λάιτλ, κάνει σε σημερινή συνέντευξή του στο αυστριακό εβδομαδιαίο περιοδικό "Προφίλ", ισχυριζόμενος πως με την παραίτησή της από ένα μέρος της κυριαρχίας της, με την πώληση απομακρυσμένων και ακατοίκητων νησιών, η Ελλάδα θα έστελνε μήνυμα «ευγνωμοσύνης» για τη βοήθεια που της παρέχεται, καθώς, όπως ο ίδιος προσθέτει, με κάθε νέο πακέτο βοήθειας αυξάνεται το ανθελληνικό κλίμα στην Ευρώπη.

Στην «αμφιλεγόμενη» πρόταση Λάιτλ, αναφέρεται σε μακροσκελή ανάλυσή του και ο συντάκτης εξωτερικής πολιτικής του Αυστριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΡΑ) Εμάνουελ Ρίνγκχοφερ, υπενθυμίζοντας πως ανάλογες θέσεις είχαν διατυπώσει, ήδη, το 2010 στελέχη του γερμανικού δεξιού κυβερνητικού συνασπισμού και η γερμανική λαϊκιστική εφημερίδα "Μπιλντ", προκαλώντας οργισμένες ελληνικές αντιδράσεις.

Παραπέμπεται στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων το λιμεναρχείο Νάξου

Η μηνυτήρια αναφορά και το πλήθος καταγγελιών που έχει καταθέσει το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας οδήγησαν την Εισαγγελία Νάξου στην παραπομπή του τοπικού λιμεναρχείου στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος, στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης για τους χειρισμούς του στην αντιμετώπιση της καταστροφικής αλιείας στις νότιες Κυκλάδες. Οι αξιωματικοί του λιμεναρχείου Νάξου θα ελεγχθούν για τα αδικήματα της παράβαση καθήκοντος και της ηθικής αυτουργίας, ενώ ενώπιον της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων έχει ήδη καταθέσει ο δ/ντης του Αρχιπελάγους, Θοδωρής Τσιμπίδης.

Η κατάσταση στις νότιες Κυκλάδες, με επίκεντρο τα Κουφονήσια, από τη συνεχιζόμενη παράνομη αλιευτική δραστηριότητα δυναμιτιστών και πεζοτρατών είναι κυριολεκτικά εκτός ελέγχου. Η καθημερινή παραβίαση της αλιευτικής νομοθεσίας και του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την αλιεία στη Μεσόγειο (ΕΚ 1967/2006) είναι κατάφωρη, καταλύει οποιαδήποτε μορφή κράτος δικαίου και θέτει σε ομηρία όποιους αλιείς επιλέγουν να ψαρεύουν με νόμιμες μεθόδου.

Ενας άλλος κόσμος είναι υπαρκτός – λίστα κοινωνικών αντιστάσεων

Αλληλεγγύη και αντίσταση.
Το κίνημα από τα κάτω αναπτύσσεται, λειτουργεί πέρα από τη κρίση και κάνει τις ουτοπίες του πραγματικότητα. Ήδη χιλιάδες άνθρωποι σε όλη στην Ελλάδα παίρνουν τη κατάσταση στα χέρια τους και γίνονται μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος.
Πολλές πρωτοβουλίες σε μικρή κλίμακα που περιμένουν τη δική σου συμμετοχή, ή να αναλάβεις μια αντίστοιχη πρωτοβουλία.
Στην έλλειψη χρημάτων απαντάμε με αλληλέγγυα ανταλλαγή χωρίς χρήματα και χαριστικά παζάρια. Στη έλλειψη τροφής απαντάμε με αυτοκαλλιέργεια, αυτοδιαχειριζόμενους κήπους καιδιατήρηση παραδοσιακών σπόρων. Στην ανεργία απαντάμε με συνεταιρισμούς και εργασιακές κολεκτίβες, στην έλλειψη στέγασης με κοινωνικές καταλήψεις στέγης και οικοκοινότητες, ενώ στην έλλειψη συντροφικότητας με συλλογικές κουζίνες. Στο έλλειμμα δημοκρατίας και την πολιτική ολιγαρχία απαντάμε με αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις γειτονιών και παίρνουμε τη κατάσταση στα χέρια μας γιατί δεν πάει άλλο.
Δεν υπάρχουν περιθώρια για απαισιοδοξία και μεμψιμοιρίες.
Οι ουτοπίες μας είναι η πραγματικότητα του αύριο.
Ακολουθεί μια αντιπροσωπευτική καταγραφή των κυριότερων ελληνικών πρωτοβουλιών από τα κάτω που αποτελούν ένα άλλο κόσμο, πέρα από τη κρίση, εδώ και τώρα (και διαθέτουν ιστοσελίδα):

Ελεύθερο Βήμα στον “Αρχίλοχο” της Πάρου

Το Ελεύθερου Βήμα ξαναξεκινάει στην Πάρο, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αρχίλοχου - μια πρακτική που παλαιότερα συνέβαλε στη δημοκρατική εξέλιξη του νησιού.
Η πρώτη συνάντηση στις 29 Φεβρουαρίου στις 18:00 (στην αίθουσα Αρχιλόχου) έχει ως επίκεντρο τους Συλλόγους Γυναικών Πάρου.

Συντονιστής του Βήματος θα είναι ο Χρίστος Γεωργούσης.
"Σκοπός της συνάντησης αυτής είναι να γίνει γνωστή στο κοινό της Πάρου η δράση των Γυναικών, η συλλογιστική και οι προοπτικές της δράσης αυτής. Σκοπός επίσης είναι αναπτυχθούν ζητήματα και πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν τους δεσμούς συνοχής στο νησί.
Θα επαναλάβουμε ότι ενδιαφέρει η δική τους άποψη για τα τρέχοντα όλα του νησιού, η δική τους οπτική γωνία για τον πολιτισμό και την καθημερινή ζωή.

Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κο Γιώργο Κουτρουμάνη, με θέμα τη "διαμαρτυρία για την επικείμενη κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και της Εργατικής Εστίας"

Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κο Γιώργο Κουτρουμάνη, με κοινοποίηση στους Βουλευτές και τους Ο.Τ.Α. Νομού Κυκλάδων, με θέμα τη "διαμαρτυρία για την επικείμενη κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και της Εργατικής Εστίας", έστειλε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας ως Πρόεδρος Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου.

Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας αναφέρει τα εξής:
«Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, εκφράζουν την αντίθεση και τη διαμαρτυρία των αιρετών του Νομού Κυκλάδων, για την επικείμενη μετά από εντολή των δανειστών μας, κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και της Εργατικής Εστίας.

Πάρτι στον Αρχίλοχο Πάρου

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Μήλου κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

To ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μήλου συμμετέχει στις κινητοποιήσεις διαρκείας που έχουν αρχίσει από τις 13 Φεβρουαρίου.

Διεκδικώντας:
* Δωρεάν, Δημόσιο και προσβάσιμο σε όλους σύστημα υγείας
* Συνθήκες νοσηλείας που δεν θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των νοσηλευομένων
* Εγκαιρη πληρωμή των εφημεριών των ιατρών
* Πληρωμή των εφημεριών πέραν του "πλαφόν"
* Κάλυψη των εξόδων διακομιδής των αγροτικών ιατρών
* Δωρεάν σίτιση των εφημερευόντων

Προσχωρούμε από τις 21 Φεβρουαρίου σε:
* Αναστολή της στάσης εργασίας στην τακτική συνταγογράφηση ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα δυσαρέσκειας του κόσμου.
* Κανονική συνταγογράφηση των φαρμάκων του ΚΥ Μήλου
* Κατάληψη του Ταμείου του ΚΥ Μήλου
* Κατάργηση στο 5ευρω "χαράτσι" για εξέταση στο ΤΕΠ

- Οι ιατροί δεν είναι επαίτες και το Κέντρο Υγείας δεν είναι τσιφλίκι κανενός.
- Ελεύθερη πρόσβαση στο σύστημα υγείας για όλους.
- Όχι στον οικονομικό "ρατσισμό" και στους αποκλεισμούς από την υγεία.

Το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μήλου
Πηγή:http://miloslife.gr 

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου ζητά να μην καταργηθεί η υποχρεωτική δημοσίευση των ισολογισμών των εταιριών στις εφημερίδες

Την ώρα που οι περιφερειακές εφημερίδες περιμένουν εναγωνίως να ληφθούν κάποια μέτρα για να εξασφαλιστεί η βασιμότητα τους μετά από τα αλλεπάλληλα κτυπήματα που δέχθηκαν (κατάργηση ταχυδρομικής και τηλεφωνικής ατέλειας, εξαφάνιση της κρατικής διαφήμισης κλπ.), έρχεται η κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης των ισολογισμών με υποχρεωτική ανάρτηση στο διαδίκτυο, (και η παραφιλολογία που την συνοδεύει για κατάργηση όλων των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων) να τους δώσει την χαριστική βολή ...
Αυτό θα γίνει με την κατάργηση του Κ.2190/1920 που επιβάλει τη δημοσίευση των ισολογισμών των εταιρειών στις εφημερίδες για να εξασφαλίζεται η αξιοπιστία, η ασφάλεια, η ενημέρωση και η προστασία των συναλλασσόμενων με τις εταιρείες, με επιχειρούμενη παράλληλα κατάργηση και των υποχρεωτικών καταχωρήσεων των Δήμων κλπ. που διέπονται από το Ν. 3548/07.
Η ΕΙΕΤ συντάσσεται με όλες τις ενώσεις περιφερειακού τύπου, την ΕΣΗΕΛ, την ΠΟΕΣΥ και την ΕΙΗΑΕ κατά της κατάργησης ενός καθεστώτος που ισχύει 90 χρόνια και ζητάει άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επικρατείας για να αποτραπεί η ανάρτηση των ισολογισμών και των υποχρεωτικών καταχωρήσεων σε διαφόρων ειδών ιστοσελίδες αμφιβόλου ποιότητας και αξιοπιστίας (όπου τα στοιχεία μπορούν ανά πάσα στιγμή να αλλοιωθούν...).
Η κατάργηση της δημοσίευσης των ισολογισμών θα ισχύσει από 1-4-2012 που λήγει η 4ετής παράταση που είχε δοθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάργηση της.
Ζητάμε να παραμείνουν οι δημοσιεύσεις στις εφημερίδες όπως απαιτεί ο νόμος περί ανωνύμων εταιρειών και παράλληλα να ληφθούν άμεσα και δραστικά μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν ουσιαστικά προβλήματα που καθιστούν πλέον αδύνατη την βιωσιμότητα των εφημερίδων της περιφέρειας, εκτός και αν οι πολιτικές δυνάμεις δεν θέλουν την έκδοση εφημερίδων στην ελληνική περιφέρεια.

ΑΙΣΧΟΣ - Δελτίο Τύπου του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή

Ο Γερμανός Επίτροπος της ΕΕ, που πριν από λίγο καιρό είχε απαντήσει ευθέως ότι το χαράτσι της ΔΕΗ ήταν παράνομο με βάση την κοινοτική νομοθεσία, τώρα “μασάει τα λόγια του”.
Ν. Χουντής: “Προκειμένου να καθυποτάξουν και να ξεζουμίσουν τον ελληνικό λαό, όχι μόνο έχουν καταργήσει το ελληνικό Σύνταγμα και τους νόμους, αλλά και παραβιάζουν την κοινοτική νομοθεσία”.
Ο Γερμανός Επίτροπος, κ. Oettinger, υπεύθυνος για θέματα Ενέργειας στην ΕΕ, ο οποίος πριν από 2 μήνες, με γραπτή απάντησή του, είχε τονίσει, με απόλυτη σαφήνεια, στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντή, ότι το χαράτσι της ΔΕΗ ήταν παράνομο με βάση την κοινοτική νομοθεσία, τώρα με νέα απάντησή του επιχειρεί να θολώσει τα νερά, αδιαφορώντας αν εκατομμύρια ευρωπαίοι πολίτες, καταναλωτές της ΔΕΗ, παράνομα υποχρεώνονται να πληρώσουν το χαράτσι στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, υπό την απειλή διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Eργαζόμενοι νοσοκομείου Κω - Πολλά τα προβλήματα και οι ελλείψεις

Καλούν τον κόσμο στο συλλαλητήριο για την υγεία την Παρασκευή...
Οι ασφαλείς και ολοκληρωμένες παροχές υγείας αποτελούν ένα πάγιο αίτημα και δικαίωμα των κατοίκων των νησιών μας. Δυστυχώς, όμως, οι εκάστοτε αρμόδιοι με το πρόσχημα της ιδιαιτερότητας των νησιών και του μεγάλου κόστους που αυτή συνεπάγεται, έχουν αφήσει τους νησιώτες ουσιαστικά στο έλεος του θεού. Με την υπογραφή του δευτέρου μνημονίου, στο οποίο ρητά αναφέρονται οι δραστικές περικοπές στην υγεία, η συγχώνευση νοσοκομείων και η κατάργηση κάποιων από αυτά είναι βέβαιο πως οι συνθήκες των παροχών υγείας στα Δωδεκάνησα θα χειροτερέψουν.

Ήδη το νοσοκομείο της Κω αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα λόγω της ακαταλληλότητας του κτιρίου, των ελλείψεων σε ιατρικό εξοπλισμό και φαρμακευτικό υλικό, την έλλειψη ιατρών σε κύριες ειδικότητες όπως αυτή του παιδιάτρου. Βασικότερο, όμως, όλων είναι η έλλειψη του προσωπικού. Συγκεκριμένα, από τις 220 προβλεπόμενες θέσεις της Νοσηλευτικής, Διοικητικής και Παραϊατρικής Υπηρεσίας καλύπτονται οι 102, δηλαδή το ποσοστό στελέχωσης του νοσοκομείου μας ανέρχεται μόλις στο 46%! Αποτέλεσμα αυτής της υποστελέχωσης είναι να αναγκάζεται το προσωπικό να εργάζεται διπλοβάρδιες, μειώνοντας την αποδοτικότητά του, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των ασθενών.

Μέτωπο για να μη συγχωνευτούν σχολεία στα νησιά

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχωρά η Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου-Τήνου-Μυκόνου, με αφορμή το νέο κύμα συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων. Η κινητοποίηση θα γίνει την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 13:30 έξω από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου. Όπως έχει γράψει εδώ και αρκετές ημέρες το cyclades24, ο κίνδυνος συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων είναι ορατός και μετά την περσινή ψυχρολουσία της συγχώνευσης των δύο Λυκείων της Σύρου, οι τοπικοί φορείς της εκπαίδευσης του νησιού ετοιμάζονται με δυναμικές κινητοποιήσεις, για να αποφύγουν ανάλογα φαινόμενα, τα οποία είναι εντελώς παράλογα, αφού οι κυβερνώντες θυσιάζουν στο βωμό του ΔΝΤ, ακόμη και την εκπαίδευση των παιδιών, δηλαδή το μέλλον του τόπου.

Η ανακοίνωση - κάλεσμα της Α' ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών
Μετά το κλείσιμο 1050 σχολικών μονάδων την περσινή χρονιά και φέτος η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προχωρά σε νέο γύρο συγχωνεύσεων –καταργήσεων σχολικών μονάδων. Με διαδικασίες εξπρές επιχειρούν για ακόμη μια φορά να περιορίσουν τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς, να νομιμοποιήσουν τις χαμηλές εκπαιδευτικές δαπάνες και την προοπτική συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα και της απόλυσης εκπαιδευτικών. Οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων συνδέονται άμεσα με το νέο Μνημόνιο των δραστικών περικοπών στο κοινωνικό κράτος και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για το «επιτελικό κράτος», στο οποίο θα κυριαρχεί η ιδιωτικοποίηση και η εκχώρηση των δημόσιων αγαθών σε χορηγούς, επιχειρηματικά συμφέροντα και μη-κυβερνητικές οργανώσεις.

Κραυγή αγωνίας εκπέμπει ο δήμος Κάσου

Κραυγή αγωνίας εκπέμπει ακόμη μια φορά το δήμος Κάσου προς το Υπουργείο Εσωτερικών, στον αρμόδιο υφυπουργό Πάρι Κουκουλόπουλο για τη στελέχωση μικρών δήμων όπως αυτός της Κάσου. Το σχέδιο νόμου που υποτίθεται ότι θα αντιμετώπιζε τέτοια προβλήματα, δεν έχει καμία τέτοια διάταξη με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν δήμοι νησιών όπως η Κάσος, η Χάλκη και άλλα να μείνουν χωρίς προσωπικό! Στο δήμο Κάσου υπάρχει ένας διοικητικός υπάλληλος και 4 οχταμηνίτες για την υπηρεσία καθαριότητας και τίποτε άλλο… Στο τέλος αν δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη, ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος και ο πρόεδρος του Δ.Σ θα κάνουν όλες τις δουλειές του δήμου! Η τελευταία επιστολή που έστειλε ο δήμαρχος Κάσου Δημήτρης Ερωτόκριτος που για μια ακόμη φορά ζητά στο πολυνομοσχέδιο για την …θεραπεία των ατελειών του Καλλικράτη να υπάρξει μέριμνα για τη στελέχωση των μικρών δήμων είναι η παρακάτω:
Θέμα: «Στελέχωση Δήμου Κάσου»
Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ