Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Πάρος. Πολύ μεγάλη συγκέντρωση, πολύ οργή, αρχή νέων αγώνων

Μικρή αποδείχτηκε η αίθουσα του Αρχιλόχου στην Πάρο. Κατάμεστη η αίθουσα,ασφυκτικά όρθιοι, και ακόμα περισσότερος κόσμος έξω από την αίθουσα.  Ίσως η μεγαλύτερη συγκέντρωση, που έχει γίνει ποτέ στην αίθουσα αυτή. Η πρόσκληση της Λαϊκής Επιτροπής, ενάντια στα χαράτσια, ξεσήκωσε το κόσμο του νησιού. Σύντομα η αίθουσα φορτίστηκε από την οργή του κόσμου. Οργή που πλέον δεν περιορίστηκε  στα χαράτσια, αλλά  εκδηλώθηκε με την επιθυμία του να  καταδικάσει το μνημόνιο, τη νέα δανειακή σύμβαση, αλλά και όλους αυτούς τους δοσίλογους, που με απίστευτο θράσος, ξεπουλάνε τη χώρα. Οργή κατά όποιου βουλευτή ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση. Οργή εναντίον όλων αυτών που ξεπουλάνε τις ζωές μας.
Δεν ελεγχόταν το πάθος και η αποφασιστικότητα των συγκεντρωμένων. Με δυσκολία προσπάθησαν οι οργανωτές να κρατήσουν ήρεμο το κόσμο. Η κοινωνία είναι καζάνι που βράζει και όποιος ήταν στη σημερινή συγκέντρωση ... το κατάλαβε καλά.
 Αποφασίστηκε η οργάνωση ομάδων περιφρούρησης ανα χωριό. Στόχος τους, σε περίπτωση που εμφανιστούν εργολήπτες για διακοπή ρεύματος, να εμποδιστούν πάση θυσία!!!.
ΠΗΓΗ: http://kepparou.blogspot.com/

Η εφαρμογή του Ενιαίου Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) στη νησιωτική Ελλάδα στην πράξη ιδιωτικοποιεί πλήρως την πρωτοβάθμια υγεία

Συναδέλφισσες/οι
Από την αρχή του χρόνου ο ΟΠΑΔ, το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΕ, και ο ΟΓΑ ενσωματώθηκαν σε ένα φορέα (ως προς την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη), τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος καλύπτει πια 9,5 εκ. ασφαλισμένους!
Mε συνέπεια:
α. Ο αριθμός των συμβεβλημένων γιατρών, όλων των ειδικοτήτων, πανελλαδικά είναι μόνο 5.000 μέχρι στιγμής, δηλαδή 1 ανά 2.000 ασφαλισμένους!
β. Οι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ μπορούν να επισκέπτονται τους συμβεβλημένους γιατρούς, αλλά και τους γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας τις πρωινές ώρες, μετά από ραντεβού, είτε για εξέταση είτε για συνταγογράφηση. Επίσκεψη σε μη συμβεβλημένο γιατρό, δεν καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ.

Μόνο με ένα υπάλληλο λειτουργεί ο Δήμος Κάσου!

Έτοιμος να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις είναι ο δήμαρχος Κάσου κ. Δημήτρης Ερωτόκριτος αφού δεν υπάρχει άλλη διέξοδος στο πρόβλημα της υποστελέχωσης του Δήμου του. Όπως δήλωσε ο κ. Ερωτόκριτος λίγο πριν αναχωρήσει για την Κομοτηνή, προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, ο Δήμος της Κάσου έχει μείνει μόνο με ένα υπάλληλο!
«Πρόκειται για ένα πρόβλημα που άρχισε να παίρνει διαστάσεις από το έτος 2009, με την απαγόρευση προσλήψεων στο δημόσιο τομέα», δήλωσε ο δήμαρχος. Με τις εφεδρείες, όπως τόνισε ο κ. Ερωτόκριτος και τις συνταξιοδοτήσεις, ο δήμος της Κάσου έφθασε να απασχολεί μόνο ένα υπάλληλο.
«Οι εξαγγελίες, λοιπόν, του Καλλικράτη περί των Δήμων- Κυβερνείων πάνε περίπατο. Με τον ένα διοικητικό υπάλληλο, τις υπηρεσίες Καθαριότητας και ύδρευσης χωρίς μόνιμο προσωπικό, αδυνατούμε να προσφέρουμε και τα βασικά στους δημότες μας», τόνισε ο δήμαρχος, προσθέτοντας, πως το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άλλα μικρά νησιά όπως η Χάλκη, το Καστελόριζο και το Αγαθονήσι.

Από το εμπόριο της ελπίδας στη συλλογική ευθύνη και ενοχοποίηση...

Του Παύλου Ε. Χρυσαφίδη
Μόνο θαυμασμό νοιώθεις για τον τρόπο με τον οποίο οι λίγοι που εξουσιάζουν τις ζωές και καρπώνονται τον κόπο των πολλών, επί δεκαετίες διαχειρίζονται με τόση άνεση μια ολόκληρη κοινωνία. Τον τρόπο με τον οποίο παιδαριώδη ψέματα και χοντροκομμένες προπαγάνδες γίνονται όχι μόνο ανεκτές, αλλά και πιστευτές. Τον τρόπο ας πούμε με τον οποίο κάποιος μπορεί να δουλεύει όλη μέρα για 600 ευρώ το μήνα, μπορεί να κάνει απλήρωτες υπερωρίες, μπορεί να ανέχεται τις μύριες ταπεινώσεις ενώ παράλληλα θεωρεί το εργοδότη του φίλο του, βλέπει τους συναδέλφους του ανταγωνιστικά, και τα θεωρεί όλα αυτά αυτονόητα και φυσιολογικά. Δεν είναι βέβαια ανεξήγητο το πώς το κατάφεραν αυτό οι «λίγοι». Στην ιερή συμμαχία τραπεζιτών, δικομματικού πολιτικού συστήματος αλλά και της κρατικής εκκλησίας ήρθαν και τα ΜΜΕ να προσφέρουν μοναδικές δυνατότητες κοινωνικού ελέγχου. Βέβαια σημαντικό ρόλο έπαιξε και η ήττα μιας ολόκληρης γενιάς που πίστεψε ότι μπορεί να υπάρξει κοινωνικό κράτος, ανθρώπινος καπιταλισμός, αστική δημοκρατία, ταξική συνεργασία και αντί αυτών ήρθε η τρομοκρατία της ελεύθερης αγοράς, η παγκοσμιοποίηση. Η κυβερνητική εξουσία με ιδιαίτερη άνεση που αγγίζει τα όρια του θράσους κάνει πλέον ότι θέλει. 

Έκκληση ανθρωπιστικής βοήθειας σε Πάρο

Αγαπητοί μας συνάδελφοι,
Πολλές φορές στο παρελθόν ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου-Αντιπάρου στον οποίο και ανήκουμε όλοι εμείς, έχει προσφέρει την βοήθεια του σε διάφορες εκστρατείες βοήθειας, εκτός των νησιών μας, θα θυμάστε τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν και προσφέρθηκαν στους συνανθρώπους μας στην Πελοπόννησο, θα θυμάστε τα φάρμακα που συγκεντρώθηκαν για τους συνανθρώπους μας στην Αϊτή κλπ και όλα αυτά χάρη στην Παριανή αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Σήμερα όμως...
υπάρχουν συμπολίτες μας στην Πάρο-Αντίπαρο που χρειάζονται την βοήθεια μας, γνωρίζουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και για τους επαγγελματίες που βιώνουν καθημερινά την οικονομική κρίση, επειδή κάποιοι επέλεξαν για εμάς χωρίς εμάς την ολέθρια πολιτική του μνημονίου, όμως παρόλα αυτά εμείς πρέπει από το υστέρημα μας να διαθέσουμε ότι μπορούμε και να το προσφέρουμε απλόχερα με πολύ αγάπη.
Ζητάμε με μορφή έκκλησης από κάθε Παριανό -Ανιπαριώτη επαγγελματία να στηρίξει έναν συμπολίτη του, που μπορεί να είναι διπλά του, στην γειτονιά του και όλοι μαζί να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή.

Συρρίκνωση του ΙΚΑ

Επιχείρηση «λουκέτο» με το πρόσχημα της οικονομίας, στα περιφερειακά υποκαταστήματα του ΙΚΑ σε διάφορες περιοχές του νομού μας ετοιμάζουν σύμφωνα με πληροφορίες οι κεντρικές υπηρεσίες του ΙΚΑ!
Το γεγονός αναμένεται να δημιουργήσει καταστάσεις απίστευτης ταλαιπωρίας σε χιλιάδες εργαζόμενους, ασφαλισμένους και συνταξιούχους, αφού ακόμα και για τις πιο απλές περιπτώσεις θα απαιτείται η μετάβαση στα κεντρικά κτίρια και γραφεία του ΙΚΑ της Ρόδου και των άλλων νησιωτικών περιοχών.
Στη Ρόδο λειτουργεί το υποκατάστημα του ΙΚΑ στον Δήμο Αρχαγγέλου εξυπηρετώντας χιλιάδες ασφαλισμένους και συνταξιούχους γλιτώνοντάς τους έτσι από κόπο και έξοδα. Μια ενδεχόμενη υποβάθμιση ή κατάργηση του υποκαταστήματος στον Αρχάγγελο, θα δημιουργούσε πάντως σοβαρότατα προβλήματα σε αντίστοιχο αριθμό ασφαλισμένων.
Αντίστοιχη υποβάθμιση επίσης ετοιμάζουν και σε Κάρπαθο, γεγονός που έχει ήδη αρχίσει να ξεσηκώνει τον κόσμο!

Η «Αρχόντισσα της Πλάτσας» στο Δημοτικό Θέατρο της Ρόδου

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Μικρός αποχαιρετισμός στο Θόδωρο Αγγελόπουλο

Το Λιβάδι δεν είναι μόνο του σήμερα που δακρύζει.
Ο Μελισσοκόμος του ελληνικού κινηματογράφου δεν θα μας δωρίσει άλλο από το ... μέλι του.
Η Αναπαράσταση του κόσμου στις Μέρες του ...2012, που ένα Θίασος αγυρτών και ανηλεείς Κυνηγοί ρημάζουν τις ζωές μας, θα φτωχύνει. Τοπίο στην Ομίχλη.
Το Βλέμμα του Οδυσσέα ... άδειο. Ο Μεγαλέξανδρος ... δεν ζει πια.
Το Ταξίδι στα Κύθηρα θα το συνεχίσουμε μόνοι ... για Μια Αιωνιότητα και Μια Μέρα.
Η Σκόνη του Χρόνου θα τα σκεπάσει κάποτε όλα ... εκτός απ΄ τη μνήμη μας.
Ιχνηλατώντας το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού, θα φτάσουμε -δεν μπορεί- στην Άλλη Θάλασσα.

Καλό σου ταξίδι ποιητή των εικόνων!
Της Μαρίνας Μακρή

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Στο Καστελόριζο συνέδριο για φυσικό αέριο και πετρέλαια

Τον κώδωνα του εθνικού κινδύνου για απώλεια των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της χώρας στις περιοχές που έχει αναφαίρετο δικαίωμα εξορύξεων και εκμετάλλευσής τους, κρούουν με επιστολή-βόμβα, στην ελληνική πολιτική ηγεσία (πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, υπουργό Εξωτερικών, Σ. Δήμα, υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο και υπουργό Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ.Παπακωνσταντίνου) τα μέλη του Δ.Σ. του Ελληνικού Ινστιτούτου Υδρογονανθράκων (ΕΛΛΙΝΥ). Το ΕΛΛΙΝΥ είναι ο μεγαλύτερος και εγκυρότερος επιστημονικός μας φορέας που περιλαμβάνει σχεδόν όλους τους Έλληνες επιστήμονες που ασχολήθηκαν με την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων τα τελευταία 37 χρόνια στην Ελλάδα. Στην επιστολή περιγράφονται οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν σε ότι αφορά την ασφάλεια των κοιτασμάτων (σχετικό αποκαλυπτικό αφιέρωμα για την ασφάλεια των κοιτασμάτων στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που έχει κυκλοφορήσει) και τονίζουν ότι "νοτιοανατολικά της Κρήτης, όπου βρίσκονται τεράστια κοιτάσματα για τα οποία έχουν εκφράσει συγκεκριμένο ενδιαφέρον μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες και οι οποίες είναι εντός της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ, δεν μπορούν να αξιοποιηθούν, αφού βρίσκονται εκτός των ορίων που το ΥΠΕΚΑ έχει ορίσει πρόσφατα".

Το ΕΛΛΙΝΥ προτείνει στην επιστολή του, την οριοθέτηση και άλλων περιοχών από το ΥΠΕΚΑ για την πραγματοποίηση ερευνών, ιδιαίτερα δε μετά τις πρόσφατες κινήσεις της Αιγύπτου να ορίσει ΑΟΖ με την συνεργασία μόνο της Κύπρου και της Τουρκίας αγνοώντας την Ελλάδα.
Στην επιστολή επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι "Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε επισημάνει αδράνεια από Ελληνικής πλευράς, σε ότι αφορά στην προκήρυξη και οριοθέτηση της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει στρατηγικός σχεδιασμός για έρευνες υδρογονανθράκων στις περιοχές ιδιαίτερα νότια, ανατολικά και νοτιοανατολικά της Κρήτης στη Μεσόγειο αλλά και στο Αιγαίο".
Επισημαίνεται ότι "Οι επί σειρά ετών συμβουλές προς την πολιτική μας ηγεσία έχουν γίνει από ιδιαίτερα συντηρητικούς και φοβισμένους συμβούλους, που όμως προφανώς επηρεάζουν την Εθνική μας εξωτερική και ενεργειακή πολιτική".

Έντονη αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου στην ασκούμενη πολιτική του νεοσύστατου ΕΟΠΥΥ

Την έντονη αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου έχει προκαλέσει η ασκούμενη από τον νεοσύστατο ΕΟΠΥΥ πολιτική η οποία οδηγεί σε αφανισμό ιατρών και στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.
Σε επιστολή του ο ΙΣΡ προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Οδυσσέα Βουδούρη, αναφέρει τα ακόλουθα:
 
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε
Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου μετά την έναρξη λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ από 01.01.2012 και σε συνέχεια των αποφάσεων του Π.Ι.Σ και των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, εκφράζοντας την αντίθεσή του για τις αρνητικές εργασιακές σχέσεις των ιατρών μελών του από τον οργανισμό, όσο και την προωθούμενη υποβάθμιση της παροχής υπηρεσιών ΠΦΥ προς τους ασφαλισμένους των ταμείων που συγκροτούν τον ΕΟΠΥΥ, έχει εκδηλώσει μέσω των 169 μελών του αυτοαπασχολούμενων ιατρών την αναστολή-επίσχεση των συμβάσεών τους με τον ΟΠΑΔ, αφού τα μέλη του παραμένουν απλήρωτα εδώ και 15-16 μήνες χωρίς καμία ανταπόκριση από τον ΕΟΠΥΥ. Στηρίζουμε όμως την προσπάθεια για το ενιαίο ταμείο και τον ενιαίο κανονισμό λειτουργίας ο οποίος σταδιακά πιστεύουμε ότι θα βελτιωθεί εφόσον όμως ακούσει τις προτάσεις των θεσμικών πεπειραμένων ιατρών της καθημερινότητας και όχι τους έμμισθους συμβούλους που βρίσκονται στα γραφεία τους και που προωθούν τη σπατάλη (βλέπε ΚΕΝ που πρόσφατα αποσύρατε).

26ο Κορθιανό Καρναβάλι

O δικός μας μύθος και ο δικός μας βράχος στέκει περήφανος στο μάτι του βοριά, και δε φοβάται τους καιρούς.
Απόκριες στην Άνδρο σημαίνει ταξιδεύουμε δύο ώρες μόλις από την Αθήνα με το καράβι, κάνουμε βόλτες στην αρχόντισσα του αιγαίου, την Χώρα του νησιού, επισκεπτόμαστε τα αριστουργήματα της ναυτοσύνης, τα μοναστήρια, τους οικισμούς της Προϊστορικής Εποχής, τις Μεσαιωνικές πολιτείες,  περπατάμε σε άγρια φυσικά τοπία και αστικά καλντερίμια, σε κατάφυτες ρεματιές,  και παίρνουμε μια γεύση από γνήσιο κυκλαδίτικο καρναβάλι. Είσαι καλλιτέχνης; Είσαι φιλότεχνος; Είσαι απλά ένας πολύ δημιουργικός Ανδριώτης και ψάχνεις τρόπους να ξεχαστείς από την τρέλα των ημερών? Θες να προσφέρεις και να βοηθήσεις στη διεξαγωγή του Καρναβαλιού;
Σε καλούμε να εκθέσεις τη φαντασία σου φτιάχνοντας το δικό σου έργο τέχνης από σκουπίδια και ανακυκλώσιμα υλικά (έχουμε μπόλικα απ΄αυτά) και να τα παρουσιάσεις στην πλατεία του Όρμου Κορθίου. Με αυτόν τον τρόπο και εσύ θα γίνεις δημιουργικός και θα συμμετέχεις στο στήσιμο του καρναβαλιού και θα προβάλεις το σύνθημα μας για το 2012.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ - ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ - ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΩ!!!
ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής : 6987005875

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Η ΔΕΗ Νάξου δεν θα κόβει το ρεύμα σε σπίτια μέχρι την απόφαση του ΣτΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα της ΔΕΗ Νάξου για την επιβολή του χαρατσιού και επίσκεψη αντιπροσωπείας του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με επικεφαλής το δήμαρχο στον προϊστάμενο ΔΕΗ Νάξου, έγινε το πρωί της Τετάρτης. Ο δήμαρχος και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, Λαϊκή Συσπείρωση και Πολίτες για τα νησιά μας, ζήτησαν να μην προχωρήσει η ΔΕΗ Νάξου σε καμία διακοπή ηλεκτροδότησης. Ο προϊστάμενος της ΔΕΗ Νάξου, είπε, ότι δεν πρόκειται να κοπεί το ρεύμα σε σπίτια μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ, όμως επισήμανε, ότι αυτό δεν θα ισχύσει για καταστήματα που έκλεισαν μετά το καλοκαίρι και άφησαν απλήρωτους λογαριασμούς.
Η αντιπροσωπεία του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και πολίτες στο γραφείο του προϊσταμένου της ΔΕΗ Νάξου.
Έξω από το κατάστημα της ΔΕΗ είχαν συγκεντρωθεί πολίτες, που διαμαρτυρήθηκαν για την επιβολή του χαρατσιού μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.
Σημειώνεται, ότι στο δήμο Νάξου είχαν υποβληθεί 510 αιτήσεις δημοτών που είχαν πληρώσει μόνο το λογαριασμό της ΔΕΗ και όχι το ειδικό τέλος ακινήτων, οι οποίες κατατέθηκαν από το δήμο στη ΔΕΗ με το αίτημα να μη διακοπεί η ηλεκτροδότηση των ακινήτων τους μέχρι τη συζήτηση του θέματος από το ΣτΕ.
Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο προϊστάμενος της ΔΕΗ, επισήμανε, ότι γίνεται ειδοποίηση πριν τη διακοπή του ρεύματος.
O Eμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου-Αντιπάρου καλεί ΟΛΟΥΣ τους επαγγελματίες της Πάρου - Αντιπάρου στην Λαϊκή Συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 11.00 το πρωί στην αίθουσα του Αρχιλόχου

Θέμα της συγκέντρωσης: ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ
Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

-ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΙΧΩΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ
-ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

Σε κοινό μέτωπο ο Eμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου-Αντιπάρου συμμετέχει στην Λαϊκή Επιτροπή μαζί με τους υπόλοιπους φορείς και πολίτες της Πάρου και δίνουμε τον αγώνα μας ενάντια σ'αυτούς που μας επέβαλαν τα χαράτσια του μνημονίου και σ'αυτούς που καλά καλά δεν πρόλαβαν να το διαβάσουν!!!
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΜΩΣ γιατί να πληρώνουν πάντα τα δικά τους λάθη;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΝ;
 ΓΙΑΤΙ δεν μας ακούν;
θέλουν να εξαφανίσουν τους ΈΛΛΗΝΕΣ και την ΕΛΛΑΔΑ με την φτώχεια, την πείνα ,την εξαθλίωση  και πως θα γίνει αυτό;
Βάζοντας φόρους και φόρους και ξανά φόρους!!!
Και όλα αυτά γιατί κάποιοι δεν διάβασαν το μνημόνιο;
ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!!
ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ λοιπόν σε ΚΑΘΕ πρόσθετο χαράτσι.
AΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για να σωθεί η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, η ΕΛΛΑΔΑ μας.

Υποστελέχωση και υπολειτουργία αγροτικών ιατρείων των μικρών κυκλαδονήσων

«Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των κατοίκων των νησιών μας είναι εφιαλτική. Μετά από παρότρυνση των Δημάρχων μας η Ομοσπονδία ευαισθητοποιημένη αποφάσισε με κάθε τρόπο να συμβάλει στις προσπάθειες που αποβλέπουν στην βελτίωση των συνθηκών.
Αφού ασχοληθήκαμε και συγκεντρώνοντας στοιχεία, στις 19 Ιανουαρίου 2012, ο Πρόεδρος κ. Πασχάλης Συρίγος μετά του Ταμία κ. Φραγκίσκου Ράμφου, συνοδευόμενοι από τους Ιατρούς κκ. Ισίδωρο Νερούτσο (Σχοινούσα) και Νικόλ. Πούλιο (Πάρος) επισκεφτήκαν τον Γεν. Γραμ/τεα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Νικ. Πολίζο, στο γραφείου Αριστοτέλους 17-Αθήνα.

Το θέμα μας ήταν η «Υποστελέχωση και υπολειτουργία αγροτικών ιατρείων των μικρών κυκλαδονήσων».
Έγινε εκτενής ανάπτυξης του προβλήματος με υποβολή Υπομνήματος με πλήρη στοιχεία και εναλλακτικές προτάσεις, σε μια συζήτηση που διήρκεσε 1ώρα και 30 λεπτά, με το Δ/ντή κ. Χρήστο Κακαρά, ο οποίος αξιολόγησε τις προτάσεις ως σωστές και εφαρμόσιμες και μας διαβεβαίωσε ότι θα συμπεριλάβει ορισμένες από αυτές στο επί θύραις πολυνομοσχέδιο.
Του ζητήσαμε να οριστεί σύντομα νέα συνάντηση, στην οποία να παρίστανται και οι Δήμαρχοι των νησιών ως άμεσα ενδιαφερόμενοι και μας διαβεβαίωσε ότι θα μας καλέσουν σε σύντομο χρόνο. Παραθέτουμε το ΥΠΟΜΝΗΜΑ για λεπτομερέστατη πληροφόρηση των ενδιαφερομένων.

Παράσταση flamenco στο θέατρο "Απόλλων"


Δηλώσεις συμμετοχής στο Συριανό καρναβάλι

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Πρόσκληση κοπής πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχίλοχος της Πάρου


Οι Εμίρηδες του Κατάρ ενδιαφέρονται για το Γκολφ Αφάντου και τη παραλία Τσαμπίκα...Βγαίνουν κανονικά στο σφυρί!

Από τουριστικά ακίνητα μέχρι... αστυνομικά τμήματα βγάζει «στο σφυρί» η κυβέρνηση, απευθύνοντας πρόσκληση σε επενδυτές για δεκάδες επιχειρηματικά σχέδια. 
Συνολικά, προωθούνται προς ιδιωτικοποίηση ή μακροχρόνια μίσθωση κτίρια του Δημοσίου, τουριστικά ακίνητα, αστυνομικά τμήματα, υπουργεία και υπηρεσίες, συνολικής έκτασης 348.000 τετραγωνικών μέτρων. Στο τραπέζι βρίσκονται περιοχές όπως οι Αλυκές Αναβύσσου, το γκολφ στην Αφάντου, το κτήμα της παραλίας Τσαμπίκα στη Ρόδο και τα κτίρια του υπουργείου Εξωτερικών στην Ακαδημίας, τη Βασιλίσσης Σοφία και τη Ζαλοκώστα. Επίσης, προς πώληση είναι και τα ξενοδοχεία «Ξενία» σε Άνδρο, Θάσο, Καστοριά, Κοζάνη, Σάμο, Σκιάθο, Χίο και Κύθνο, καθώς και οι ιαματικές πηγές στα Καμένα Βούρλα, στην Υπάτη, τις Θερμοπύλες, τον Καϊάφα και το Κουνουπέλι. Έντονο ενδιαφέρον φαίνεται να υπάρχει και για δύο μαρίνες, του Αλίμου και της Θεσσαλονίκης.
Όπως διαβάζουμε στην «Καθημερινή της Κυριακής», στο νέο κύκλο επαφών έχουν ήδη περιληφθεί τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και το Κουβέιτ, ενώ σε προηγούμενη φάση έγινε παρουσίαση σε γαλλικά funds, αλλά και σε κινεζικών και νοτιοκορεατικών συμφερόντων επιχειρήσεις.
Πηγή: http://www.verena.gr/

Λουκέτο στο ΙΚΑ Λέρου

Για κλείσιμο πάει και το ΙΚΑ Λέρου! Αυτό καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο κατάστημα του νησιού επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει αντίδραση. 
Ειδικότερα τονίζουν τα εξής:
«Εμείς οι Υπάλληλοι του ΙΚΑ ΛΕΡΟΥ εκφράζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την αντίθεση, την αγανάκτηση και την διαμαρτυρία μας, στην πρόθεση της Διοίκησης του ΙΚΑ να "κλείσει" το Τοπικό Υποκατάστημα στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των μονάδων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στο γενικότερο κλίμα περικοπών στον δημόσιο τομέα.  Το ΙΚΑ Λέρου λειτουργεί από το 1956 και εξυπηρετεί 4 ακριτικά νησιά (Πάτμος, Λειψοί, Αγαθονήσι και Αρκιοί).
Δυστυχώς το"κλείσιμο" θα έχει σαν αποτέλεσμα:
• Την ταλαιπωρία όλων μας όπου και για απλή συναλλαγή θα πρέπει να μετακινούμαστε στην Κω ή στη Ρόδο με κόστος χρόνο και κυρίως χρήμα.
• Ερχεται σε αντίθεση με τη συνταγματικά κατοχυρωμένη προσωπικότητα και αποδυναμώνεται η παρουσία του κράτους στο νησί μας. Δεν βοηθά στη ανάπτυξη του νησιού μας και οδηγεί στην ερήμωσή του. Δεν ζούμε στην ηπειρωτική Ελλάδα, ζούμε σε νησί καταλάβετέ το.
• Οι υπάλληλοι του Υποκαταστήματος θα αναγκαστούν να ξεσπιτωθούν και να διαλυθούν οι οικογένειές τους.
Εμείς οι εργαζόμενοι αποφασίσαμε να μην περιμένουμε καρτερικά την εξαθλίωση των κατοίκων του νησιού. Αντιλαμβανόμαστε ότι το “κλείσιμο” του ΙΚΑ Λέρου σαν ένα κρίκο της αλυσίδας που θα έχει συνέχεια. Πριν λίγο καιρό τα γραφεία του ΟΤΕ, σήμερα το ΙΚΑ, αύριο η Δ.Ο.Υ, η Δ.Ε.Η., το Κ.Θ.Λ.
Πρέπει όλοι μαζί να αντισταθούμε και να αντιδράσουμε στα μαύρα σχέδια που έχουν για το μέλλον των παιδιών μας, το δικό μας, της Λέρου.
Οχι στο “κλείσιμο” του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Λέρου».
Πηγή: http://www.leros.com.gr/

Όχι στην εκμετάλλευση του θέματος του μόλου κρουαζιερόπλοιων με την σύμπραξη του κ. Αζοράκου

1. Έχει εμπεδωθεί η άποψη ότι η κατασκευή ενός μόλου για την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων στην πόλη της Κω θα βοηθήσει την τοπική οικονομία στο πιο ευαίσθητο σημείο της, στην προσέλκυση τουρισμού πόλης που θα στηρίξει το εισόδημα της τοπικής  εμπορικής τάξης.
Λογικά θα έπρεπε να έχουν γίνει επιστημονικές διερευνήσεις του ζητήματος. Η σύνταξη μελέτης σκοπιμότητας για ένα τόσο μεγάλο έργο και η διατύπωση όρων και προϋποθέσεων για την επένδυση έπρεπε να υπάρχει. Πάνω στην μελέτη σκοπιμότητας έπρεπε να στηριχτεί η οποιαδήποτε πρόταση κατασκευής του έργου, και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα ήταν υποστηρικτική μια πρόταση από κάποιο πανεπιστημιακό φίλο της Κω, όπως ο κ. Αζοράκος.
Εδώ όμως πρόκειται για αντίστροφη της λογικής, με κύρια ευθύνη τους κατά καιρούς ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ υπευθύνους της ΜΑΡΙΝΑΣ και του Λιμενικού Ταμείου, οι οποίοι με στόχο να δημιουργήσουν εντυπώσεις, να δείξουν κάποιο ενδιαφέρον για το έργο, ανεβάζουν όποτε τους συμφέρει το θέμα στην επικαιρότητα, με παρόμοιες παρουσιάσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει κι άλλες παρουσιάσεις και μας έχουν δοθεί σχετικά προσχέδια. Σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο κατηγορήσαμε την δημοτική αρχή ότι δεν είχε φάκελο του έργου όταν συζητούσε με τον πρόεδρο της CARIBBEAN CRUISES, για να πάρουμε την απάντηση ότι φυσικά και είχε! Εννοούσε το μοναδικό προσχέδιο που μας είχαν δοθεί από το 2004 σε μια προμελέτη του ΔΣ της ΜΑΡΙΝΑΣ!

Με Ελληνική πρωτοβουλία η υιοθέτηση του "Συμφώνου των Νησιών" ως επίσημη ευρωπαϊκή δράση

Μεγάλη επιτυχία για την νησιωτική πολιτική της ΕΕ και την αειφορία οι 388 υπογραφές των Ευρωβουλευτών με τις οποίες πέρασε σήμερα η Γραπτή Δήλωση 37/2011 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), σχετικά με την υιοθέτηση του "Συμφώνου των Νησιών" ως Επίσημης Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας. Η διαδικασία συλλογής υπογραφών ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή κ. Σπύρου Δανέλλη και άλλων τεσσάρων Ευρωβουλευτών από νησιωτικές περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον περασμένο Σεπτέμβρη.
Στην συντονισμένη αυτή προσπάθεια συνέβαλλαν μεταξύ άλλων:
Το Γραφείο του Κύπριου Ευρωβουλευτή κ. Κυριάκου Μαυρονικόλα.
Το Γραφείο της Γενικής Γραμματέως της Διάσκεψης των παράκτιων περιφερειών της Ευρώπης. (CPMR) κας Ελένης Μαριάννου.
Ο Συντονιστής του Islenet κ. Πάνος Κορογιαννάκης.
Το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων Αιγαίου (ΔΑΦΝΗ) με τον Πρόεδρο Γιάννη Γλυνό, Δήμαρχο Άνδρου και τον Ηλία Ευθυμιόπουλο, Συντονιστή.

Κραυγή απόγνωσης από τη Σαντορίνη

Την επιστολή που ακολουθεί μας έστειλε συμπατριώτισσά μας προκειμένου να δημοσιευθεί στην Ιστοσελίδα μας.
 
Αγαπητοί συνδημότες του Δήμου Θήρας, έχω την ανάγκη να ξεσπάσω και να μοιραστώ μαζί σας τον εφιάλτη που βίωσα τα ξημερώματα της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου στο νησί μας. Ήμουν έγκυος 5,5 μηνών όταν τα ξημερώματα εκείνης της ημέρας μεταφέρθηκα με φρικτούς πόνους και αιμορραγία στο Κέντρο υγείας όπου δεν υπήρχε εκεί εκτός από έναν αγροτικό γιατρό και μία παθολόγο κανένας άλλος γιατρός να με βοηθήσει. Πέθαινα από τους πόνους και άκουγα την παθολόγο να παρακαλάει τον κύριο Γρατσία να με μεταφέρουν σε κάποιο νοσοκομείο.
Γέννησα μόνη μου χωρίς καμία βοήθεια, χωρίς κανένα παυσίπονο το νεκρό παιδί μου και έμεινα με τον πλακούντα μέσα μου μέχρι να έρθει η μοναδική γυναικολόγος του Κέντρου Υγείας. Όλοι εσείς οι άρχοντες της Σαντορίνης που έρχεστε και ζητάτε την ψήφο μου έπρεπε να ήσασταν εκεί να βλέπατε τα χάλια μας στην Σαντορίνη του 2012. Όλοι όσοι έχετε συμφέροντα και στηρίζετε την ιδιωτική πολυκλινική σκεφτείτε τα παιδιά σας και το μέλλον τους . Δεν είμαστε όλοι επάνω στην Σαντορίνη επιχειρηματίες και εισοδηματίες για να πληρώνουμε κλινικές. Απαιτώ ασφάλεια στο νησί που μεγαλώνω το παιδί μου.
Δεν με νοιάζουν οι δρόμοι και οι αποχετεύσεις όσο η ζωή των ανθρώπων και η δική μου. Σταματήστε να κοντράρετε το έργο του κυρίου Μιχάλη Ρούσσου και βοηθήστε τον να ανοίξει επιτέλους το Νοσοκομείο της Σαντορίνης.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Κέντρου Υγείας κύριο Λαμπράκη Γιάννη που αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν ήταν κοντά μου μέχρι να σιγουρευτεί ότι δεν διατρέχω άλλο κίνδυνο. Θέλω να ευχαριστήσω την μοναδική γυναικολόγο του Κέντρου Υγείας κυρία Παρασχάκη Ανθούλα που ενώ δεν εφημέρευε ήρθε να με βοηθήσει και μου έσωσε τη ζωή χωρίς να χρειαστεί να με μεταφέρουν στην Κρήτη.

Νίκος Μυλωνάς: Υπάρχει μέλλον για την Καρδάμαινα; Πριν την λαϊκή συνέλευση

Καλούμε τους φίλους της παράταξης μας να πάρουν μέρος στην λαϊκή συνέλευση, παρά το ότι αυτή έπρεπε να γίνει πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού και των εκτελεστέων έργων του 2012.
Τώρα μόνο σαν εκτόνωση της δεδομένης λαϊκής δυσαρέσκειας μπορεί να ειδωθεί. Όμως ακόμη και έτσι αξίζει την συμμετοχή!
Για πολλά χρόνια η Καρδάμαινα υπήρξε πρωτοπόρα ατμομηχανή της ανάπτυξης του μαζικού τουρισμού. Πολλοί ωφελήθηκαν! Λίγοι περίμεναν την πτώση! Από τότε όμως, υπήρχαν φωνές που ζητούσαν μια εκλογίκευση των λεγόμενων "αναπτυξιακών διαδικασιών".
Σήμερα η Καρδάμαινα έχει χάσει αυτό που είχε ως συγκριτικό πλεονέκτημα: το φυσικό της περιβάλλον! Αυτό την έκανε ικανή να ανταγωνίζεται την πόλη της Κω σε εισοδήματα και κέρδη, χωρίς να έχει τις ανάλογες υποδομές! O χώρος όμως υπέφερε και υποφέρει από την υπερεκμετάλλευση που υπέστη από τον μαζικό τουρισμό, αλλά και από την ...απουσία υπεράσπισης του, από τους κατοίκους του!
Το στοίχημα είναι: πως μπορεί να κάνει τα μειονεκτήματα της πλεονεκτήματα; Τα προβλήματα της είναι περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά σε μια κατεύθυνση αντίθετη από ότι ήταν μέχρι χθες. Είναι παράλογο να μιλάμε για όποιο άλλο αναπτυξιακό έργο πριν λύσουμε το πρόβλημα της ποιότητας του νερού της Καρδάμαινας!

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

18/1/2012 Ερωτήσεις - Επερωτήσεις προς τον Περιφερειάρχη και την Περιφερειακή Αρχή

Προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γ. Γκούφα
Κοιν: Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχες,
Περιφερειακούς Συμβούλους
Ερωτήσεις - Επερωτήσεις
Κύριε πρόεδρε
εκ μέρους της παράταξης μας και βάσει του Κανονισμού, θέλουμε να καταθέσουμε τις παρακάτω Ερωτήσεις-Επερωτήσεις:

1) Η κατάσταση της δημόσιας υγείας στο Ν. Αιγαίο πάει από το κακό στο χειρότερο. Έχουν περάσει μόλις έξι (6) μήνες από την περίφημη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Νάξο, με θέμα την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας, όπου η κυβέρνηση δια του επίσημου εκπροσώπου της, του Γ.Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, είχε αποκαλέσει “Ελβετία” την περιοχή του Ν. Αιγαίου σε σχέση με την ταχύτητα μεταφοράς των έκτακτων περιστατικών και ταυτόχρονα είχε εξαγγείλει ότι οικοδομείται τάχιστα το νησιωτικό ΕΣΥ, ενώ υποσχέθηκε ότι εντός λίγων ημερών θα είχαν ψηφιστεί στο υπό ψήφιση τότε νομοσχέδιο για την Υγεία, σημαντικές ευεργετικές διατάξεις που θα αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα της περιοχής μας.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Όμηρος ο διοικητής του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου στο Κέντρο Υγείας Πάτμου , μέχρις ότου δοθούν λύσεις

Όμηρος κρατείται στο Κέντρο υγείας Πάτμου ο διοικητής του Κρατικού θεραπευτηρίου Λέρου κ. Σούλος Μανώλης. Και δεν θα τον αφήσουν να φύγει από την Πάτμο, αν δεν τηρήσει τις υποσχέσεις του ο υπουργός κ. Λοβέρδος και τις στείλει εγγράφως στον Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Στόικο. Με φωνές και διαμαρτυρίες υποδέχθηκαν τον διοικητή του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου οι κάτοικοι και οι μαθητές του νησιού της Πάτμου που είχαν καταλάβει το κέντρο υγείας από το πρωί της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα μας.«Εδώ θα μείνεις του έλεγαν δεν θα πας πουθενά αν δεν μας φέρεις γιατρούς». Ο κ. Σούλος πράγματι έμεινε έκπληκτος από τις αντιδράσεις του κόσμου, όπως και ο ίδιος μας αποκάλυψε, «δεν περίμενε να βρεθεί απέναντι σε ένα κόσμο τόσο αγανακτισμένο και τόσο δυναμικό». Κι ενώ ο δήμαρχος θέλοντας να μιλήσει μαζί του για να ενημερωθεί τι κομίζει, τον οδηγούσε στο γραφείο, ο κόσμος δεν τον άφησε τελικά και αναγκάστηκε να επιστρέψει έξω να απαντήσει στις διαμαρτυρίες των κατοίκων.
Χρειάστηκε να μιλήσει ο δήμαρχος για να ηρεμήσει ο κόσμος και να μπορέσει να τους ακούσει, γιατί ο καθένας είχε και κάτι να του πει και να διαμαρτυρηθεί.
Στη συνέχεια μεταξύ του κ. δημάρχου του κ. Σούλου και δημοτικών συμβούλων, έγινε σύσκεψη σε γραφείο του Κ.Υ., ο κ. Σούλος δέχτηκε έντονες πιέσεις, έκανε διάφορα τηλεφωνήματα σε βουλευτές κ.λ.π. να τους εκθέσει την κατάσταση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το μόνο που υποσχέθηκε, είναι ότι θα κάνει αυτό που μπορεί: Θα στείλει τον παιδίατρο της Λέρου και μία παρασκευάστρια για λίγες μέρες.

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν την Παρασκευή 13/1, οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου και 2ου Γυμνασίου Κω

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν την Παρασκευή 13/1, οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου και 2ου Γυμνασίου Κω προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, τον Δήμο Κω και το Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κω, στην οποία τους ζητούν τα κλειδιά του νέου γυμνασίου στην Λάμπη, για να ολοκληρώσουν οι ίδιοι τις εργασίες που απομένουν έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει.
Η επιστολή αναφέρει τα εξής:
"Κύριοι, είμαστε οι γονείς και των δύο γυμνασίων που στεγάζονται στο κτίριο στη θέση «Κακό Πρινάρι» του Δήμου Κω. Το κτίριο αυτό στεγάζει εδώ και τριάντα έτη συνολικά 800 παιδιά! Οι συνθήκες στέγασής τους και ο τρόπος παροχής εκπαίδευσής τους υποθέτουμε πως σας είναι γνωστές. Από ακατάλληλες έως άκρως επικίνδυνες.
Παρά ταύτα, τα γυμνάσια αυτά λειτουργούν, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει άλλος χώρος να τα στεγάσει. Και λειτουργούν με την ανέχεια τη δική μας, ως γονιών και την δική σας, ως υπευθύνων, αλλά κυρίως λειτουργούν με την ευνοϊκή τύχη των παιδιών, που μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί το «μοιραίο».
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι σας έχουν ενοχλήσει κατά καιρούς πολλοί. Γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά ότι κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για την όσο το δυνατόν καλύτερη παροχή βοήθειας προς διδακτικό προσωπικό και παιδιά. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι πόσο ακόμα θα κρατήσει αυτή η ΚΟΡΟΪΔΙΑ!!!!

Πτήσεις της Olympic Air στη Μήλο - Από το κακό στο χειρότερο

Ποιός το περίμενε μετά από δυο χρόνια να αναπολούμε την παλιά μας καλή Ολυμπιακή!
Και για να βάλουμε τα πράγματα εξ αρχής στη θέση τους.
Όλοι είχαμε παράπονα από τη λειτουργία της παλιάς δημόσιας εταιρείας και συνεχώς καταγγέλλαμε διάφορα.
Πολλοί δε έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την αποκρατικοποίηση της, γιατί θεωρούσαν πως η δημοσιο-νοοτροπία του προσωπικού έφταιγε για όλα. Και ίσως μέχρι ενός σημείου να υπήρχε και δίκιο.
Όταν όμως κάνουμε μια αναδρομή στις υπηρεσίες που προσφέρονται από την σημερινή εταιρεία στη Μήλο τη τελευταία διετία, θα καταλήξουμε σ' ένα συμπέρασμα που θα μας κάνει ν' αναστενάξουμε λέγοντας: αχ καλή μου παλιά Ολυμπιακή να σ' είχα πάντα!
Δεν θα παραθέσουμε προσωπικές απόψεις επί του θέματος, όχι γιατί δεν υπάρχουν αλλά κυρίως επειδή υπάρχουν κάποια άλλα θέματα υψίστης σοβαρότητας που κάνουν τα υπόλοιπα να φαντάζουν σαν απλές......παραξενιές.
Περίπτωση Α
Ξέρουμε πως με το σημερινό λειτουργικό μήκος του αεροδιαδρόμου μας, κατά την απογείωσή του το αεροσκάφος Dash 8 102 μπορεί να μεταφέρει συγκεκριμένο φορτίο που καθορίζεται από διάφορους παράγοντες και προδιαγράφεται στα εγχειρίδια του σκάφους. Ότι ισχύει σήμερα, ίσχυε και πριν λίγα χρόνια, όπως άλλωστε από την πρώτη μέρα κατασκευής των αεροπλάνων εδώ και δεκαετίες.

Χειμωνιάτικο σινεμά στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο Μυκόνου


Εξώδικο για το χαράτσι της ΔΕΗ - Θα επιδοθεί αύριο με πρωτοβουλία του ΡΟΔΟ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Οι συμπολίτες μας ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Δημοτικής μας κίνησης ΡΟΔΟ ΚΟΚΚΙΝΟ για την μη πληρωμή του «χαρατσιού» μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Η Επιτροπή που συγκροτήθηκε για το σκοπό αυτό έχει ήδη συγκεντρώσει αρκετούς λογαριασμούς της ΔΕΗ τους οποίους οι πολίτες έχουν πληρώσει μέσω μηχανημάτων πολλαπλών συναλλαγών και μηχανημάτων ΑΤΜ που διαθέτουν καταστήματα τραπεζών, χωρίς όμως να καταβάλλουν το «ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών» (ΕΕΤΗΔΕ).
Αύριο Τρίτη 17-1-12 θα επιδοθεί με δικαστικό επιμελητή στα γραφεία Ρόδου της ΔΕΗ, εκ μέρους της επιτροπής, εξώδικη δήλωση που περιλαμβάνει όλα τα ονόματα όσων δεν θέλησαν ή δεν μπόρεσαν να πληρώσουν το χαράτσι, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στην αντισυνταγματική επιβολή της πληρωμής ενός φόρου μέσω της εξόφλησης ενός βασικού κοινωνικού αγαθού, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα.

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Λιμάνι Τήνου: "Η εικόνα αυτή δεν αρμόζει στην Τήνο"

Ειπώθηκαν πολλά αυτές τις μέρες από όλους, για το λιμάνι της Τήνου. «Κραυγή αγωνίας» από τον δήμαρχο προς όλους τους συναρμόδιους φορείς, αναγκασμένος από τις καιρικές συνθήκες και αναζητώντας λύσεις σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα που μαστίζει το νησί μας.
Δεν φτάνει όμως. 
Τα ίδια και τα ίδια συμβαίνουν εδώ και χρόνια και δυστυχώς ένας νοτιάς θα έρχεται και θα ξεσηκώνει αυτοκίνητα και εμάς από τις καρέκλες μας, θυμίζοντάς μας πόσα χρήματα πετάχτηκαν στον πάτο του λιμανιού τα τελευταία χρόνια και πόσοι είναι αυτοί που αδιαφορούν χρόνια τώρα στις συμβουλές ειδικών για το λιμάνι. Αμέτρητα τα γιατί.
Γιατί δεν ακούστηκαν τότε οι ειδικοί; Πού είναι αυτοί που το σχεδίασαν; Πόσοι ήταν αυτοί που φώναζαν πριν μερικά χρόνια για το ημιτελές και απαράδεκτο έργο που έγινε με την συγκατάθεση και τις ευλογίες κάποιων;
Και όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο δήμαρχος: «Η εικόνα αυτή δεν αρμόζει ούτε στην Τήνο των 1.200.000 αφίξεων κατ’ έτος. Πρόκειται για μια αδικαιολόγητη κατάσταση που αδικεί την Τήνο.
Και η Τήνος, του Πολιτισμού και της Μεγαλόχαρης, δεν μπορεί να ανεχθεί την συνέχιση αυτής της κατάστασης, στο μόνο λιμάνι της».
Είναι προφανές όμως, ότι «στων κουφών την πόρτα …».
Ας αφήσουμε τα λόγια και τα δελτία τύπου και ας περάσουμε ομόψυχα σε δράση. Τους αποδέκτες της επιστολής του δημάρχου, αν δεν κάνουν κάτι , να τους πετάξουμε στο λιμάνι την επόμενη φορά που θα ‘ρθουν στην Τήνο.
Πηγή: xanemo.blogspot.com

Διαμαρτυρία της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου για διακοπή δρομολογίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Eπιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Υφυπουργό για θέματα Ναυτιλίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και την ακτοπλοϊκή Εταιρεία Βlue Star Ferries με αντικείμενο την έκφραση διαμαρτυρίας για την διακοπή ακτοπλοϊκών δρομολογίων στη γραμμή Πειραιά –Σύρου –Τήνου –Μυκόνου, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας ως Πρόεδρος Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής ΄Ενωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου. Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας αναφέρει τα εξής:
«Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου( Τοπικό Παράρτημα Κυκλάδων) εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την διακοπή των δρομολογίων της εταιρείας Blue Star Ferris από Μύκονο- Τήνο και Σύρο προς Πειραιά κάθε Σάββατο και από Πειραιά για Σύρο –Τήνο – Μύκονο κάθε Κυριακή για την χρονική περίοδο από 14-1-2012 έως και 18-3-2012.

Παρουσίαση βιβλίου του Μανώλη Γλέζου

Την Πέμπτη 19/1/2012, στις 7μ.μ.,στο βιβλιοπωλείο ΠΑΠΥΡΟΣ Θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Μανώλη Γλέζου "Η συνείδηση της Πετραίας γης - Κυκλαδογραφές".
Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο καθηγητής φιλόλογος Στέφανος Ψαρράς και ποιήματα που περιέχονται μέσα στο βιβλίο, θα διαβάσει η ηθοποιός Κίττυ Αρσένη. Το βιβλιοπωλείο βρίσκεται στην οδό Μαιανδρουπόλεως 43 στους Αμπελόκηπους. Απέναντι απο το σχολείο.
Η Μαιανδρουπόλεως είναι παράλληλος της Πανόρμου, μεταξύ των καθέτων Λαρίσης και Καρύστου, πολύ κοντά στο σταθμό "Πανόρμου" του μετρό. Τηλ. 210/6917027 και 6972603737. Αποτελεί σημαντική ευκαιρία να δούμε και να ακούσουμε από κοντά τον αγνό,ανιδιοτελή,Ενεργό Πολίτη της Οικουμένης Μανώλη να υμνεί τη φύση,το τοπίο,τη θάλασσα,τον ήλιο,τους ανθρώπους των Κυκλάδων μέσα από τις 500 σελίδες του βιβλίου του, το οποίο έχει αφιερώσει στη μνήμη του πατέρα του Νίκου Γλέζου (1892-1924).
Απόσπασμα χαρακτηριστικό από τον πρόλογο του βιβλίου:

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Χαιρετισμός του Παύλου Χρυσαφίδη στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση του Νοσοκομείου Σύρου

Εκ μέρους της παράταξης μας “ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ”, ευχόμαστε στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, στο Ιατρικό, Νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, στους νοσηλευόμενους αλλά και σε όλους εσάς, καλή Χρονιά με Υγεία και ευτυχία, με περίσσια δύναμη και υπομονή αλλά όχι υποταγή.
Δυστυχώς όλοι καθημερινά βιώνουμε την συνεχή κατάρρευση του συστήματος Υγείας .Αυτήν την ώρα που εμείς λέμε ευχές ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου έχει ήδη παραιτηθεί, και κανένας μα κανένας στο Υπουργείο δεν έδωσε σημασία στις πραγματικές καταγγελίες του για το Νοσοκομείο Ρόδου.
Ο Δικομματισμός καταρρέοντας θέλει να συμπαρασύρει τα πάντα μαζί του είτε αυτό λέγεται Υγεία είτε Παιδεία είτε κράτος πρόνοιας. Εμείς σαν παράταξη απευθύνουμε κάλεσμα για αντιμνημονιακό και αντιφιλελεύθερο μέτωπο με στόχο την ανατροπή του μνημονίου και την απαρχή μιας νέας προοπτικής για την χώρα μας . Αυτό όμως μόνο με ευρύτερες πολιτικές συμμαχίες μπορεί να επιτευχθεί. Η ενωτική αυτή πρόταση κατακτά συνεχώς έδαφος και η προσδοκία όλων μας μεγαλώνει .
Και πάλι καλή Χρονιά σε όλους και σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας στην Κοινωνία.

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ - Για την παραίτηση του Διοικητή του νοσοκομείου Ρόδου

H παραίτηση του Διοικητή του νοσοκομείου της Ρόδου κ. Μιχ. Κόκκινου, αποτελεί συνέχεια στην αλυσίδα του δράματος της αποδιάρθρωσης του ΕΣΥ και ειδικότερα στη νησιωτική Ελλάδα. Μπροστά στην απύθμενη αναλγησία της κυβερνητικής πολιτικής και του Υπουργείου Υγείας, αποτελεί ταυτόχρονα και τη μόνη πράξη διεξόδου, που διασφαλίζει αν μη τι άλλο τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια του επικεφαλής ενός από τα μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της νησιωτικής Ελλάδας.
Εχουν περάσει μόλις έξι (6) μήνες από την περίφημη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Νάξο, με θέμα την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας, όπου η κυβέρνηση δια του επίσημου εκπροσώπου της, του Γ.Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, είχε αποκαλέσει “Ελβετία” την περιοχή του Ν. Αιγαίου σε σχέση με την ταχύτητα μεταφοράς των έκτακτων περιστατικών, εξήγγειλε ανενδοίαστα ότι οικοδομείται τάχιστα το νησιωτικό ΕΣΥ, ενώ δεν δίστασε να παραμυθιάσει τους συμπολίτες μας, ότι εντός λίγων ημερών θα είχαν ψηφιστεί στο υπό ψήφιση τότε νομοσχέδιο για την Υγεία, σημαντικές ευεργετικές διατάξεις που θα αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα της περιοχής μας.

Παραιτήθηκε ο Διοικητής του νοσοκομείου Ρόδου

Μιχάλης Κόκκινος: Γιατί παρατήθηκα από διοικητής...
Το VERENA παρουσιάζει αναλυτικά τα όσα είπε πριν απο λίγο ο διοικητής του νοσοκομείου Ρόδου Μιχάλης Κόκκινος ανακοινώνοντας και την παραίτηση του προς το Υπουργείο υγείας. Ήταν μια πράξη ευθύνης προς τους δωδεκανήσιους ανέφερε. Αναλυτικά ο Μιχάλης Κόκκινος είπε:Κυρίες και Κύριοι,Θα μου συγχωρέσετε, παρά το γεγονός ότι σας έχω συνηθίσει να μιλάω χωρίς κείμενο, επειδή κατέληξα αργά χθες το βράδυ σε κάποιες ώριμες σκέψεις μετά από έντονο προβληματισμό, να σας διαβάσω αυτά που έγραψα, ούτως ώστε να μη χαθεί ούτε μία τελεία, ούτε ένα κόμμα από αυτά που θέλω να σας πω.
Σήμερα το πρωί υπέβαλα την παραίτησή μου στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο. Η σημερινή μου πράξη είναι πράξη ευθύνης απέναντι στο Δωδεκανησιακό λαό, απέναντι στον όρκο που έδωσα να υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις την πατρίδα μου στο χώρο της υγείας. Ήξερα ότι είχα αναλάβει μια δύσκολη θέση, δε σταμάτησα όμως μέχρι σήμερα να αγωνίζομαι για το καλό του τόπου από τη θέση αυτή. Είχα όμως δηλώσει ότι θα αγωνιστώ μέχρι να ρίξω και την τελευταία σφαίρα σ΄αυτή τη μάχη που απεδείχθη άνιση. Η σημερινή μου παραίτηση έχει ακριβώς το νόημα αυτό, αφού έχω εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που μου παρέχει ο νόμος να στελεχώσω επαρκώς το Νοσοκομείο και να το επαναφέρω σε πλήρη λειτουργία.

Αγωνία για το Εθνικό Θέατρο Ρόδου που καταρρέει...

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ και με την συμμετοχή αρκετών Ροδιτών η ανοιχτή συγκέντρωση-συζήτηση για τη σωτηρία του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου που καταρρέει. Η πρωτοβουλία προήλθε από το Facebook με πρωτεργάτες τον Μαρτίνο Κανελλάκη και τον Θανάση Αναπολιτάνο.

Ανησυχία για το Ακρωτήρι

Πυκνώνουν οι ερωτήσεις σχετικά με την ημερομηνία που ο αρχαιολογικός χώρος στο Ακρωτήρι θα ανοίξει και πάλι στο κοινό. Παρά τις ελπίδες ότι με τον νέο χρόνο ο χώρος θα ήταν επισκέψιμος φαίνεται ότι αυτό δεν είναι άμεσα εφικτό. Το έργο είναι ολοκληρωμένο αλλά δεν έχει ακόμα παραληφθεί για χρήση από την "Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταρεία" που είναι και η αναθέτουσα αρχή για την κατασκευή του νέου στεγάστρου και του περιβάλλοντος χώρου. Άγνωστο είναι επίσης τι τυχόν προβλήματα θα προκύψουν σχετικά με τη διαχείριση του χώρου που όπως είναι γνωστό ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού. Η πτώση μέρους της οροφής το 2005 ανέτρεψε όλα τα χρονοδιαγράμματα αλλά ήδη βρισκόμαστε στο 2012 και η απόσταση ανάμεσα στην κατανόηση και στη δυσαρέσκεια φαίνεται ότι πλέον μικραίνει με γοργούς ρυθμούς.

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Απίστευτο αρχαιολογικό εύρημα στην Περίσσα Σαντορίνης

Μια πανέμορφη Αρχαία επιτύμβια πλάκα ανακάλυψαν σήμερα τα συνεργεία που τοποθετούν τον αγωγό αποχέτευσης στην Περίσσα. Πρόκειται για ένα πανέμορφο έργο τέχνης του οποίου δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα η ηλικία. Σύμφωνα με αποκλειστική δήλωση στα Νέα Της Σαντορίνης του Δήμαρχου Θήρας φτάνει εσπευσμένα αύριο στο νησί αρχαιολόγος για να εξετάσει το εύρημα.