Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Μπιενάλε Τεχνών της Σαντορίνης

Mε την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, η 1η Μπιενάλε Τεχνών της Σαντορίνης και το Cine Kamari ανοίγουν την αυλαία του παράλληλου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Μπιενάλε το Σάββατο 14 Ιουλίου 2012 λίγο μετά τα μεσάνυχτα! Το Φεστιβάλ θα προβάλλει τις ταινίες του έως και τις 28 Σεπτεμβρίου 2012 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή μετά τα μεσάνυχτα στο CineKamari. Οι τρείς πρώτες ταινίες που θα προβληθούν το Σάββατο 14 Ιουλίου 2012 είναι:

Η ΣΥΝΤΑΓΗ

Απόγευμα. Η μητέρα και η κόρη κάθονται στο σαλόνι του πλούσιου σπιτιού τους μαζί με την νύφη σε τυπική επίσκεψη μαζί με το σύζυγο- γιο της πρώτης στο πατρικό του. Οι τρεις γυναίκες ήρεμες κεντούν. Ο γιος στον κήπο διαβάζει οικονομική εφημερίδα. Η ηρεμία κλονίζεται όταν η καμαριέρα σερβίροντας τους το τσάι, κάνει μια φοβερή ζημιά. Οι γυναίκες δε σχολιάζουν το γεγονός αλλά καταφεύγουν στο τι θα μαγειρέψουν για το δείπνο. Καταλήγουν στη συνταγή για το ροσμπίφ. Μέσα από τα συζήτησή τους, αποκρυπτογραφούμε τους χαρακτήρες, τις σχέσεις τους και το κοινό κρυφό αντικείμενο του πόθου που αποκτάει μορφή στο σχέδιο των κεντημάτων. Κατά τη διάρκεια της ταινίας ακούμε το κλάμα της καμαριέρας το οποίο σιγά σιγά μετατρέπεται σε λαρυγγισμούς σοπράνο.
Διάρκεια: 8,5 λεπτά.

Ηθοποιοί: Ρένη Πιττακή, Μαρία Μανγκανάρη, Διώνη Κουρτάκη, Ελένη Καλαρά, Ανδρέας Κελεμπέσσης.
Σκηνοθεσία & Σενάριο: Θάλεια Ιστικοπούλου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Οδυσσέας Παυλόπουλος
Παραγωγή: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου


ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ (μετά τα μεσάνυκτα)

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012, Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012, Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012, Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Η ΑΛΛΗ ΑΡΤΕΜΙΣ

Μια αληθινή ιστορία με σουρεαλιστικά στοιχεία αναγκαία για να προσδιορίσουν το μέγεθος του παραλόγου σε προσωπικό, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο. Δραματική, αλλά και εν μέρει κωμική, η ταινία σκιαγραφεί τη διαφορετική αντιμετώπιση της "χαμένης ευτυχίας" από τρεις γενιές, όπως επίσης και την αποστασιοποίηση των ξένων. Βασανιστικά ερωτήματα και αμφιβολίες ταλανίζουν το μυαλό της μικρής Άρτεμις. Ήρθε άραγε στον κόσμο από αγάπη ή για να αντικαταστήσει την αδερφή της που χάθηκε κατά την τουρκική εισβολή του 74', καθώς οι γονείς του εγκατέλειπαν την Αμμόχωστο; Ο σχεδόν τυφλός παππούς, της έχει εμφυτεύσει "όλες τις μνήμες της νεκρής πόλης" και η ίδια μέρα με τη μέρα νιώθει όλο και πιο έντονα την ανάγκη να περάσει τα σύνορα, να πάει να συναντήσει την "άλλη Άρτεμη".
Διάρκεια: 28 λεπτά

Ηθοποιοί: Λάρα Τεμπριώτη, Γιάννα Λευκάτη, Glyn Hughes, Φαίδρος Στασινός, Ανδρέας Βασιλείου, Ελλάδα Χαραλάμπους.
Σκηνοθεσία & Σενάριο: Κυριάκος Τοφαρίδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Νίκος Αβραμίδης
Μουσική: Κώστας Κακογιάννης
Παραγωγή: Cyprus Film Advisory Board, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, A.B. Seahorse Film Productions.

ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ (μετά τα μεσάνυκτα)
Σάββατο 14 Ιουλίου 2012, Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012, Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012, Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΚΑΣΚΟΛ
Η Μαριάννα, μια βουλιμική πωλήτρια δίσκων ζει ακόμη με την αλκοολική, τηλεμανή μάνα της. Οταν γνωρίζει τον Μάρτιν, ένα μουσικό δρόμου που γυρίζει τον κόσμο με τη μηχανή του, νομίζει πως θα καταφέρει τελικά να κόψει τον ομφάλιο λώρο...
Διάρκεια: 15 λεπτά
Ηθοποιοί: Μαρία Μουρσελά, Μάγδα Τσαγκάνη, Τόνια Αδαμοπουλου, Μιράντα Κουνελάκη, Stefan Schwerdtfeger, Τζώνυ Βαβούρας.
Σκηνοθεσία - Σενάριο: Κατερίνα Ιορδάνογλου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Βασίλης Μυλονόπουλος
Παραγωγή: Β. Α. Αθανασίου, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ (μετά τα μεσάνυκτα)
Σάββατο 14 Ιουλίου 2012, Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012, Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012, Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Σημ.: Οι ταινίες που θα προβάλλει το φεστιβάλ ταινιών Μικρού Μήκους θ' ανακοινώνονται μία εβδομάδα πριν από την ημερομηνία της πρώτης τους προβολής από την ομάδα επιμελητών της Μπιενάλε και από τον κινηματογράφο CineKamari.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου