Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Λιμάνι Τήνου: "Η εικόνα αυτή δεν αρμόζει στην Τήνο"

Ειπώθηκαν πολλά αυτές τις μέρες από όλους, για το λιμάνι της Τήνου. «Κραυγή αγωνίας» από τον δήμαρχο προς όλους τους συναρμόδιους φορείς, αναγκασμένος από τις καιρικές συνθήκες και αναζητώντας λύσεις σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα που μαστίζει το νησί μας.
Δεν φτάνει όμως. 
Τα ίδια και τα ίδια συμβαίνουν εδώ και χρόνια και δυστυχώς ένας νοτιάς θα έρχεται και θα ξεσηκώνει αυτοκίνητα και εμάς από τις καρέκλες μας, θυμίζοντάς μας πόσα χρήματα πετάχτηκαν στον πάτο του λιμανιού τα τελευταία χρόνια και πόσοι είναι αυτοί που αδιαφορούν χρόνια τώρα στις συμβουλές ειδικών για το λιμάνι. Αμέτρητα τα γιατί.
Γιατί δεν ακούστηκαν τότε οι ειδικοί; Πού είναι αυτοί που το σχεδίασαν; Πόσοι ήταν αυτοί που φώναζαν πριν μερικά χρόνια για το ημιτελές και απαράδεκτο έργο που έγινε με την συγκατάθεση και τις ευλογίες κάποιων;
Και όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο δήμαρχος: «Η εικόνα αυτή δεν αρμόζει ούτε στην Τήνο των 1.200.000 αφίξεων κατ’ έτος. Πρόκειται για μια αδικαιολόγητη κατάσταση που αδικεί την Τήνο.
Και η Τήνος, του Πολιτισμού και της Μεγαλόχαρης, δεν μπορεί να ανεχθεί την συνέχιση αυτής της κατάστασης, στο μόνο λιμάνι της».
Είναι προφανές όμως, ότι «στων κουφών την πόρτα …».
Ας αφήσουμε τα λόγια και τα δελτία τύπου και ας περάσουμε ομόψυχα σε δράση. Τους αποδέκτες της επιστολής του δημάρχου, αν δεν κάνουν κάτι , να τους πετάξουμε στο λιμάνι την επόμενη φορά που θα ‘ρθουν στην Τήνο.
Πηγή: xanemo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου