Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ - Για την παραίτηση του Διοικητή του νοσοκομείου Ρόδου

H παραίτηση του Διοικητή του νοσοκομείου της Ρόδου κ. Μιχ. Κόκκινου, αποτελεί συνέχεια στην αλυσίδα του δράματος της αποδιάρθρωσης του ΕΣΥ και ειδικότερα στη νησιωτική Ελλάδα. Μπροστά στην απύθμενη αναλγησία της κυβερνητικής πολιτικής και του Υπουργείου Υγείας, αποτελεί ταυτόχρονα και τη μόνη πράξη διεξόδου, που διασφαλίζει αν μη τι άλλο τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια του επικεφαλής ενός από τα μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της νησιωτικής Ελλάδας.
Εχουν περάσει μόλις έξι (6) μήνες από την περίφημη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Νάξο, με θέμα την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας, όπου η κυβέρνηση δια του επίσημου εκπροσώπου της, του Γ.Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, είχε αποκαλέσει “Ελβετία” την περιοχή του Ν. Αιγαίου σε σχέση με την ταχύτητα μεταφοράς των έκτακτων περιστατικών, εξήγγειλε ανενδοίαστα ότι οικοδομείται τάχιστα το νησιωτικό ΕΣΥ, ενώ δεν δίστασε να παραμυθιάσει τους συμπολίτες μας, ότι εντός λίγων ημερών θα είχαν ψηφιστεί στο υπό ψήφιση τότε νομοσχέδιο για την Υγεία, σημαντικές ευεργετικές διατάξεις που θα αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα της περιοχής μας.

Αντ' αυτού, είχαμε τη διάλυση του νοσοκομείου της Ρόδου και τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της δημόσιας υγείας σε όλα τα νησιά (εκτός αν θεωρείται λύση της στελέχωσης η μεταφορά του αγροτικού γιατρού από το Κ.Υ. της Σερίφου στη Σίφνο), είχαμε περαιτέρω περικοπές των δαπανών υγείας, είχαμε περικοπές μισθών και απολύσεις, είχαμε για άλλη μια φορά αναπαραγωγή υποσχέσεων χωρίς αντίκρυσμα, είχαμε δηλαδή επανάληψη της ψευδολογίας και της υποσχεσιολογίας.

Όμως ο κόσμος χόρτασε από λόγια, η κοινωνική χρεωκοπία προχωρά αλματωδώς και η χώρα βαδίζει ολοταχώς προς τον γκρεμό. Αυτό που φαίνεται είναι ότι, ο καταρρέων δικομματισμός προσπαθεί να συμπαρασύρει στο αδιέξοδο του, ότι έχει απομείνει στη χώρα.

Με ενότητα και αγώνες, στο χέρι μας είναι να τους αποτρέψουμε!

12/1/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου