Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Συρρίκνωση του ΙΚΑ

Επιχείρηση «λουκέτο» με το πρόσχημα της οικονομίας, στα περιφερειακά υποκαταστήματα του ΙΚΑ σε διάφορες περιοχές του νομού μας ετοιμάζουν σύμφωνα με πληροφορίες οι κεντρικές υπηρεσίες του ΙΚΑ!
Το γεγονός αναμένεται να δημιουργήσει καταστάσεις απίστευτης ταλαιπωρίας σε χιλιάδες εργαζόμενους, ασφαλισμένους και συνταξιούχους, αφού ακόμα και για τις πιο απλές περιπτώσεις θα απαιτείται η μετάβαση στα κεντρικά κτίρια και γραφεία του ΙΚΑ της Ρόδου και των άλλων νησιωτικών περιοχών.
Στη Ρόδο λειτουργεί το υποκατάστημα του ΙΚΑ στον Δήμο Αρχαγγέλου εξυπηρετώντας χιλιάδες ασφαλισμένους και συνταξιούχους γλιτώνοντάς τους έτσι από κόπο και έξοδα. Μια ενδεχόμενη υποβάθμιση ή κατάργηση του υποκαταστήματος στον Αρχάγγελο, θα δημιουργούσε πάντως σοβαρότατα προβλήματα σε αντίστοιχο αριθμό ασφαλισμένων.
Αντίστοιχη υποβάθμιση επίσης ετοιμάζουν και σε Κάρπαθο, γεγονός που έχει ήδη αρχίσει να ξεσηκώνει τον κόσμο!
 
Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα οι «φωστήρες» των Αθηνών κατήργησαν την αντίστοιχη υγειονομική επιτροπή της Κω!
Το γεγονός έχει ως αποτέλεσμα απίστευτη ταλαιπωρία, (σωματική και ψυχολογική) που φθάνει τα όρια της εξόντωσης που υφίστανται δεκάδες ασφαλισμένοι του ΙΚΑ με αναπηρία, από το νησί της Κω, οι οποίοι υποχρεώνονται να έρχονται στη Ρόδο για να περνούν από εξετάσεις, μετά την κατάργηση της σχετικής διαδικασίας που μέχρι πρόσφατα γίνονταν στο νησί!
Εξαιτίας αυτού όπως ήταν φυσιολογικό έχει προκληθεί θύελλα διαμαρτυριών από τους ασφαλισμένους, ενώ έντονες είναι οι αντιδράσεις και από τους τοπικούς φορείς αλλά και τους ασφαλισμένους, ενώ αντίστοιχη είναι η ανησυχία και η ενδεχόμενη υποβάθμιση της λειτουργίας των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ σε Κω και Κάλυμνο αντίστοιχα.
Σχόλιο Patmostimes. Και της Πάτμου σύμφωνα με πληροφορίες είναι στην κατάσταση για κλείσιμο.
Ο κ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ
Ο Βασίλης Υψηλάντης προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με την κυοφορούμενη νέα διοικητική διάρθρωση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στα Δωδεκάνησα: «Σε μια χρονική συγκυρία που η ακίνητη περιουσία, του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στη Ρόδο, παραμένει προκλητικά ανεκμετάλλευτη, η πρόταση της διοίκησης του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, γα νέα διοικητική διάρθρωση των υπηρεσιών του και στα Δωδεκάνησα, αποτελεί αλόγιστη ενέργεια, που το μόνο, που θα καταφέρει είναι η καταταλαιπώρηση των χιλιάδων Δωδεκανησίων ασφαλισμένων και συναλλασσομένων με το ΙΚΑ ΕΤΑΜ και η τεράστια υποβάθμιση των ασφαλιστικών υπηρεσιών στον τόπο. Στην προτεινόμενη διοικητική διάρθρωση, αγνοούνται παντελώς οι ιδιομορφίες της πολυνησίας και τα προβλήματα της συγκοινωνίας, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, για τους νησιώτες.
Οι υπηρεσίες του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ λειτουργούν, στην περιοχή μας, με ένα (1) περιφερειακό υποκατάστημα στη Ρόδο, τρία (3) τοπικά υποκαταστήματα σε Κω, Κάλυμνο και Λέρο και τρία (3) παραρτήματα στον Αρχάγγελο Ρόδου, Πάτμο και Κάρπαθο.
Με τη νέα διάρθρωση προτείνεται ως έδρα και διοικητικό περιφερειακό κέντρο ο Πειραιάς για όλο το Αιγαίο και η λειτουργία δύο υποκαταστημάτων και δύο γραφείων κοινωνικής ασφάλισης σε όλη τη Δωδεκάνησο. Η πρόταση υποβάθμισης της Ρόδου αλλά ταυτόχρονα και η κατάργηση ή συρρίκνωση των άλλων δομών μας στην Κω, Λέρο, Πάτμο και Κάρπαθο αποτελεί ένα νέο διοικητικό παραλογισμό «πασοκικής προέλευσης».
Θα πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουν, ότι η νησιωτική Ελλάδα δεν είναι ούτε Αττική, ούτε Βέλγιο. Ότι, για παράδειγμα, οι χιλιάδες ασφαλισμένων από την Κάρπαθο ή την Κάσο, με την κυοφορούμενη κατάργηση του εκεί παραρτήματος, θα πρέπει να ταξιδεύουν ολόκληρη μέρα προς τη Ρόδο, εφόσον υπάρχει μέσο και να υποστούν τεράστια έξοδα για να κάνουν τη δουλειά τους στον ασφαλιστικό φορέα τους.
Οι εκπρόσωποι μας, ας μην επιτρέψουν άλλη μια υποβάθμιση της Δωδεκανήσου. Ας βάλουμε επιτέλους ένα φρένο στην ατελείωτη κατρακύλα του τόπου μας».
Πηγή: http://www.patmostimes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου