Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Παρέλαση - Διαμαρτυρία σε Ρόδο και Πάρο την 28η Οκτωβρίου 2011

Το ΟΧΙ των Ροδιτών την 28η Οκτωβρίου 2011


Aπό την παρέλαση - διαμαρτυρία στην Πάρο


Mεγαλειώδης παρέλαση στη Σύρο για την 28η Οκτωβρίου

Στη Σύρο, κόντρα στην απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, να ματαιώσει την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, με πρόσχημα τις επί δύο εβδομάδες απεργίες και καταλήψεις στο νησί, πραγματοποιήθηκε παρέλαση και μάλιστα υποδειγματική!
Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου έδειξε και απέδειξε ότι ο λαός της Σύρου ξέρει να αυτό - οργανώνεται κόντρα σε όποια απόφαση τοπικών ή εθνικών πολιτικών "αρχόντων".
Η συμμετοχή των παιδιών και σε μερικές περιπτώσεις και των γονέων του, ήταν μεγάλη και ο κόσμος χειροκρότησε αυτά τα παιδιά.
Στην θέση των επισήμων τοποθετήθηκαν μικρά παιδιά.
Η παρέλαση μετατράπηκε σε μία ειρηνική διαμαρτυρία στην πολιτική του σήμερα και τίμησε τους ήρωες του χθες.
Ίσως η μόνη ειρηνική και φιλήσυχη παρέλαση σε όλη την Ελλάδα, οργανώθηκε από τον ίδιο τον κόσμο και τους εργαζόμενους της Σύρου, οι οποίοι αψήφησαν την πρωτοφανή στα χρονικά, απόφαση ματαίωσης της παρέλασης.
Αμήχανοι οι τοπικοί "άρχοντες", ακυρώθηκαν από τον ίδιο τους, τον λαό.

Επιστολή της "Συμπαράταξης Ελπίδας" προς τον Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους της Κω

Προς:
Δήμαρχο  Κω και Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Κω
Άποψη της Συμπαράταξης Ελπίδας ήταν και είναι η μείωση των αμοιβών-αποζημιώσεων των αιρετών, γιατί αυτό συμβάλλει στην δημιουργία νέων σχέσεων μεταξύ πολιτών και πολιτικής απαλλαγμένους από το βάρος της εμπορευματοποίησης της συμμετοχής στην πολιτικής.
Σήμερα σε περίοδο σοβαρής οικονομικής κρίσης της χώρας μας, η έμπρακτη συμμετοχή των αιρετών στον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών του Δήμου και η ενίσχυση των κοινωνικών παροχών του είναι αναγκαία. Πέρα από το συμβολικό χαρακτήρα τέτοιων πρωτοβουλιών, δημιουργείται και το υπόβαθρο συνεργασίας και συναινετικής λειτουργίας των μελών του δημοτικού συμβουλίου με επίκεντρο τις ανάγκες των συμπολιτών μας.

Οι εκλογές στην Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων

Τις απόψεις τους εν όψει της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη της νέας σύνθεσης του Δ.Σ. της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων εξέφρασαν σε συνεντεύξεις τους στον τοπικό Τύπο ο πρόεδρός της Μάρκος Καφούρος και ο Γιώργος Χάλαρης πρώην πρόεδρος κοινότητας της Οίας ως υποψήφιος με τον αντίπαλο συνδυασμό.
Στην συνέντευξή του ο κ. Καφούρος αναφέρθηκε στο έργο που πραγματοποιήθηκε στην Ένωση κατά την διάρκεια της 4ετούς θητείας του ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.
Στην συνέντευξή του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση, στην κατάσταση των εγκαταστάσεών της καθώς και στο πεδίο των δραστηριοτήτων της, την περίοδο που ανέλαβε πρόεδρός της, τομείς, που όπως είπε, όλοι τους αναπτύχθηκαν και εξελίχθηκαν την τελευταία 4ετία.

Το Καραβάνι του Κλίματος στις Κυκλάδες...

Αρχές Νοεμβρίου ξεκινάει η λειτουργία των εικαστικών και καλλιτεχνικών εργαστηρίων της ΚΔΕΠΠΑΜ

Εργαστήρι Ελεύθερης Σωματικής Έκφρασης στο Πνευματικό Κέντρο Άνω Μεράς και Βούγλι


Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης εργαζομένων στη Σύρο την Τετάρτη 26 Οκτώβρη

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην Σύρο, που πραγματοποιήθηκε στον Πνευματικό Κέντρο την Τετάρτη 26 Οκτώβρη και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τα Σωματεία – Συλλόγους : Εργαζομένων ΟΤΑ Σύρου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου( πρώην νομαρχία) , Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου( πρώην Περιφέρεια), ΕΜΔΥΔΑΣ ( μηχανικοί δημοσίου) – τμήμα Κυκλάδων, Δασκάλων Νηπιαγωγών Σύρου –Τήνου – Μυκόνου, Α΄ΕΛΜΕ Κυκλάδων, Δικαστικών Υπαλλήλων Ν. Κυκλάδων, Εργαζομένων Νοσοκομείου Σύρου, Δικηγορικό Σύλλογος Σύρου καθώς και εκπρόσωποι από Συλλόγους Γονέων Σχολείων ( 3ο ,5ο ,6ο ,Άνω Σύρου Δημοτικά), αποφάσισε τα εξής:
Οι εργαζόμενοι στην Σύρο θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση τιμής για το Μεγάλο Αντιφασιστικό Αγώνα που έδωσε ο Ελληνικός Λαός με αφετηρία το ΟΧΙ του 1940.

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Παράταση ισχύος για τέσσερις μήνες των συμβάσεων για τις άγονες γραμμές


Την παράταση ισχύος για τέσσερις μήνες των συμβάσεων για τις άγονες γραμμές που λήγουν στα τέλη του Οκτωβρίου αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Το ΣΑΣ αποφάσισε ακόμη την προκήρυξη των διαγωνισμών για 35 άγονες γραμμές, καθώς αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα χρηματοδότησής τους που είχαν παρουσιαστεί.
Το ΣΑΣ έκοψε δύο άγονες γραμμές (Θεσσαλονίκη - Κυκλάδες - Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη - Μυτιλήνη) για τις οποίες ωστόσο δεν είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον ούτε πέρυσι, ενώ υπάρχει εκκρεμότητα με την άγονη γραμμή της Κασοκαρπαθίας. Ο σχεδιασμός προβλέπει την επιδότηση της μισής απόστασης, έτσι ώστε συνολικά να μη μειωθούν τα δρομολόγια.

Δηλώσεις από το Εργατικό Κέντρο Μήλου

Το Εργατικό Κέντρο Μήλου με αφορμή όσα παραπλανητικά διαδίδονται το τελευταίο καιρό σε σχέση με τις θέσεις του δηλώνει τα εξής:
- Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΗΛΟΥ δεν δέχεται να χρησιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι στην Μήλο ως μοχλός πίεσης από κανέναν.
- Στηρίζουμε όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο νησί, από τις πιο μικρές έως τις πιο μεγάλες, τηρώντας όμως ό,τι προβλέπει η Ελληνική νομοθεσία και εφόσον προστατεύουν το περιβάλλον, την υγεία των κατοίκων και την ασφάλεια των εργαζομένων.
- Ζητάμε από τις υπηρεσίες του κράτους που βρίσκονται στην Μήλο και εκτός Μήλου να πραγματοποιούν τακτικούς ελέγχους σε όλους.
- Οποιαδήποτε μελέτη που αφορά την Μήλο είναι ευπρόσδεκτη. Αρκεί να γίνει από έγκυρο και αναγνωρισμένο φορέα και να είναι αντικειμενική.
- Η παραπληροφόρηση και η παραπλάνηση συναδέλφων, σχετικά με τις θέσεις και τις προθέσεις μας, οργιάζει κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Η επίσημη θέση του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ είναι αυτή που ανακοινώνεται στην σελίδα μας και στα τοπικά ΜΜΕ. Οτιδήποτε άλλο ακούγεται και λέγεται δεν αποτελεί θέση του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ. Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι πάντοτε ανοιχτό στη συζήτηση και διαθέσιμο σε όλους τους εργαζομένους να τους ενημερώνει, συλλογικά ή ατομικά, για τις πραγματικές θέσεις του Εργατικού Κέντρου.

Oλοκληρώθηκε το 2ο Διεθνές Συνέδριο Προσομοίωσης Περιφερειακών Οργανισμών RhodesMRC 2011

Η Μυκονιάτισα Μαρίνα Πετρή ζωγραφίζοντας ΣΤΑ ΑΚΡΑ σε διεθνή συνάντηση ζωγράφων στην Μπολόνια - Ιταλία

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Προς το Σύλλογο Υπαλλήλων της πρώην Ν.Α. Κυκλάδων

Κατεπείγον θέμα συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η κατάσταση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου
Οι “ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ” χαιρετίζουν τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και του λαού σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στα νησιά της περιοχής μας.
Οι κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις, καταλήψεις, απεργίες που έγιναν και συνεχίζονται στα νησιά μας το τελευταίο διάστημα με αποκορύφωμα τη 48ωρη πανεργατική-παλλαϊκή απεργία στις 19 & 20 Οκτωβρίου δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο και δείχνουν την αποφασιστικότητα του λαού μας να ανατρέψει τις πολιτικές που τον οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση.
Μετά την πρόσκληση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου σας, δηλώνουμε την αυτονόητη συμπαράσταση μας στον αγώνα σας, θεωρούμε δίκαια και θεμιτά τα αιτήματα σας και στηρίζουμε τον αγώνα σας με όποιες μορφές εσείς θα προκρίνετε.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Πάρος 19 Οκτωβρίου 2011 - Απεργία - Συγκέντρωση


Tα νησιά του Αιγαίου πρωτοπόροι στο δρόμο για την "πράσινη ανάπτυξη"

Το «Σήμα Αειφορίας» θα διεκδικήσουν και πάλι οι νέοι Νησιωτικοί Δήμοι του Αιγαίου που προέκυψαν μετά τον Καλλικράτη, με νέες δράσεις για το περιβάλλον, την πράσινη οικονομία, τον πολιτισμό…

Σε διεθνή ημερίδα που οργανώθηκε στις 14 Οκτωβρίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ενεργειακό Γραφείο Αιγαίου για τις τοπικές πρωτοβουλίες και την πράσινη ανάπτυξη, ο πρόεδρος του δικτύου Αειφόρων Νήσων Αιγαίου ΔΑΦΝΗ και δήμαρχος Άνδρου κ. Γιάννης Γλυνός, αναφέρθηκε στην ανάγκη υπέρβασης των κλασσικών επενδυτικών σχημάτων στην ενέργεια, ειδικά στο νησιωτικό χώρο στην εποχή της κρίσης: «στη ΔΑΦΝΗ με την υποστήριξη του Ενεργειακού Γραφείου Αιγαίου επεξεργαζόμαστε ήδη σχέδια για κοινοπρακτικά σχήματα σε ενεργειακά έργα με συμμετοχή των ΟΤΑ και συνεταιρισμών. Οι νέες πολυμετοχικές ενεργειακές εταιρείες, μπορούν να προωθήσουν τις ΑΠΕ με περισσότερα οφέλη για το περιβάλλον, τις τοπικές κοινωνίες και την οικονομία. Μπορούν ακόμη, σε συνθήκες περιορισμένης ρευστότητας των τραπεζών, να λύσουν το πρόβλημα της χρηματοδότησης των επενδύσεων. Σε πρώτη φάση έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την Άνδρο και τη Σαμοθράκη, αλλά ενδιαφέρον υπάρχει και από άλλα νησιά. Βέβαια, μια τέτοια καινοτομία απαιτεί επίλυση προβλημάτων στο θεσμικό επίπεδο (π.χ συμμετοχή των ΟΤΑ σε επενδυτικά σχήματα), επίλυση του κρίσιμου ζητήματος της χρηματοδότησης της ίδιας συμμετοχής των δήμων (σε συνθήκες ένδειας τραπεζικών κεφαλαίων) και ζητήματα που σχετίζονται με το εταιρικό δίκαιο, την δίκαιη κατανομή των κερδών (δεδομένης της δυσπιστίας μεταξύ των εταίρων σε νεοφανή σχήματα, και της δυσκολίας στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων των μικρομετόχων κτλ.)».

Συγκέντρωση στην Κω


Ήταν η πιο μαζική συμμετοχή σε απεργία στη Ρόδο

Μαζική ήταν χθες η συμμετοχή των εργαζομένων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και του προσωπικού του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στην απεργία που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Σε αρκετούς εργασιακούς χώρους μάλιστα το ποσοστό συμμετοχής άγγιξε το 100%, ενώ στους υπόλοιπους χώρους το ποσοστό κυμάνθηκε στο 90%.

Ψήφισμα Ιατρών ΚΥ-ΓΝ ΝΑΞΟΥ


Δυναμικές συγκεντρώσεις σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων

Δυναμικές και μεγάλες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων. Όλες οι συγκεντρώσεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο σε όγκο και παλμό ( πάντα σε σχέση και με τα πληθυσμιακά δεδομένα κάθε νησιού).

Συνταξιούχοι, Δημόσιοι υπάλληλοι, Ιδιωτικοί υπάλληλοι, έμποροι, βιοτέχνες, ελεύθεροι επαγγελματίες, Δάσκαλοι, Καθηγητές, Μαθητές, Φοιτητές, Δικηγόροι, Άνεργοι και Νοικοκυρές συνέθεταν το πάζλ των χειμάρρων που ξεχείλισαν τους δρόμους και τις πλατείες των νησιών μας, διαμαρτυρόμενοι εκ νέου για το Νέο Αντιλαϊκό Πολυνομοσχέδιο και τις επιπτώσεις αυτού στις ζωές μας.

Δυναμική πορεία στη Μήλο


Με κεντρικό σύνθημα «πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ», διαδήλωσαν σήμερα το πρωί στο νησί μας, μαθητές, καθηγητές, μέλη του Εργατικού Κέντρου, δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι.
Η πορεία, ξεκίνησε από το δημοτικό κατάστημα Μήλου, στις 10:00 το πρωί και έφτασε στο λιμάνι του Αδάμαντα περίπου μιάμιση ώρα αργότερα. Οι συμμετέχοντες φώναζαν συνεχώς συνθήματα εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ την πορεία ακολουθούσαν και δύο απορριμματοφόρα οχήματα του δήμου.
Το παρών μάλιστα στη διαδήλωση, έδωσαν ο Δήμαρχος Μήλου κος Γεράσιμος Δαμουλάκης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κος Αντώνης Καβαλιέρος και ορισμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του νησιού.
Μετά την πορεία ακολούθησε καθιστική διαμαρτυρία των διαδηλωτών, ακριβώς έξω από το κτίριο της Αγροτικής Τράπεζας, η οποία διήρκησε μισή ώρα περίπου.