Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Το θέμα της RAYANAIR με τα παρελκόμενά του


Παραφράζοντας τον Σαίξπηρ θα μπορούσαμε να πούμε «Πολύ σαπίλα υπάρχει στο βασίλειο της… Ροδιμαρκίας». Το θέμα της RAYANAIR με τα παρελκόμενά του αναδύει την οσμή της σαπίλας.

Η ιστορία είναι γνωστή.
Πριν από δυο περίπου χρόνια το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου μέσω της ΔΕΤΑΠ, μιας ανώνυμης εταιρείας του, προχώρησε στην υπογραφή μιας οριακά νόμιμης σύμβασης με την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους RAYANAIR.

Θύμα της κρίσης και το Αγαθονήσι

Xωρίς πόρους ο Δήμος

Με έναν μόνο διοικητικό υπάλληλο ο δήμαρχος προσπαθεί να ανταποκριθεί στα προβλήματα και στις ανάγκες των κατοίκων του ακριτικού νησιού
Θύμα της κρίσης και το Αγαθονήσι
Φωνή αγωνίας υψώνει ο δήμαρχος Αγαθονησίου, Βαγγέλης Κόττορος, που έχει μείνει μόνος του με έναν μόνο διοικητικό υπάλληλο να τα βγάλει πέρα με τις υποχρεώσεις ενός ολόκληρου καλλικρατικού δήμου. Το ακριτικό νησί των 150 κατοίκων και των 9 μαθητών, που ζει κυριολεκτικά στη σκιά της Τουρκίας, ήταν κοινότητα κι έγινε δήμος με την πρόσφατη διοικητική μεταρρύθμιση.

Έκθεση με θέμα: Έλληνες και ξένοι εικαστικοί στην Μύκονο του 1960 και 1970

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Καλό ταξίδι σύντροφε Λεωνίδα!


Ο Λεωνίδας Κύρκος μας αποχαιρέτησε σήμερα Κυριακή πρωϊ. Αδιαμφισβήτητος ηγέτης της Ανανεωτικής Αριστεράς, δίδαξε σε όλους εμάς ακεραιότητα, ήθος, αγωνιστικότητα, τόλμη στην έκφραση και διεκδίκηση της προσωπικής μας άποψης, εμπιστοσύνη στο συλλογικό αγώνα, πίστη στην ενότητα για ένα καλλίτερο αύριο της πατρίδας με δημοκρατία και σοσιαλισμό. Οραματιστής και πρόδρομος μεγάλων ιδεών, που δεν χωρούσαν στα στενάχωρα πλαίσια του ρεαλισμού και της πεζής καθημερινής πραγματικότητας, δεν χωρούσαν πολύ περισσότερο στον μικρόκοσμο και στην κοντόφθαλμη λογική των μικροπολιτικών αντιπαραθέσεων. Ενότητα των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων για την κατάκτηση των ώριμων στόχων του λαού μας, διεθνιστική αλληλεγγύη και αδελφικές σχέσεις με τους γειτονικούς λαούς, βαθιά αντιεθνικιστική προσέγγιση, Ευρώπη των λαών, μερικά από τα οράματα που μας μετέδωσε και σημάδεψε τη δική μας παρουσία και πολιτική σκέψη.

Σε αποχαιρετάμε με οδύνη και νάσαι σίγουρος ότι τα ανεξίτηλα σημάδια της παρουσίας σου θα μας ακολουθούν σε όλη την αγωνιστική μας διαδρομή.

29/8/2011
Νίκος Συρμαλένιος,
μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ,
περιφερειακός σύμβουλος Ν. Αιγαίου (Πολίτες Κόντρα στον Καιρό)

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Ερωτήσεις - Επερωτήσεις προς τον Περιφερειάρχη και την Περιφερειακή Αρχή


Προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου
κ. Γ. Γκούφα
Κοιν: Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχες,
Περιφερειακούς Συμβούλους
Κύριε πρόεδρε
εκ μέρους της παράταξης μας και βάσει του Κανονισμού, θέλουμε να καταθέσουμε τις παρακάτω Ερωτήσεις-Επερωτήσεις:
  1. Οπως έχει γίνει ευρύτατα γνωστό η κυβέρνηση από 1/9 προτίθεται να αυξήσει το συντελεστή ΦΠΑ στα είδη εστίασης από 13 στο 23% και φυσικά αυτό θα συμβεί και στο Ν. Αιγαίο, ανεξάρτητα αν θα διατητρηθούν οι αντίστοιχοι μειωμένοι συντελεστές. Επειδή το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και θα έχει ακόμα πιο δραματικές επιπτώσεις τόσο στις επιχειρήσεις εστίασης, όσο και στους καταναλωτές, ερωτάται η Πέριφερειακή Αρχή και ο Πέριφερειάρχης, εαν προτίθενται να θέσουν το θέμα στο προσεχές περιφερειακό συμβούλιο για να υπάρξει αποφασιστική στάση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου που αποτελεί κατεξοχήν θιγόμενη περιοχή. Επιπλέον ο φημολογούμενος διαχωρισμός στην υλοποίηση του μέτρου σε τουριστικές επιχειρήσεις all inclusive και στις υπόλοιπες, το μόνο που μπορεί να πετύχει είναι, η ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των τοπικών νησιωτικών οικονομιών, αφού οι επιχειρήσεις αυτές, ούτως ή άλλως δεν επιφέρουν κανένα όφελος στην τοπική οικονομία και κοινωνία.

Επίσκεψη σε Μήλο και Κίμωλο


O επικεφαλής της Παράταξης μας Νίκος Συρμαλένιος, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Μήλο, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας, το Δήμο Μήλου, καθώς και το Εργατικό Κέντρο, ενώ συμμετείχε σε εκδηλώσεις του συλλόγου Μανδρακίων, της Πλακιώτικης Ένωσης και του Συνδέσμου Μηλίων Πειραιά.

Στο Κέντρο Υγείας που συνεχίζει να αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα υποστελέχωσης του ιατρικού προσωπικού, ενημέρωσε για τις θέσεις της παράταξης σχετικά με τη Δημόσια Υγεία στα Νησιά, όπως διατυπώθηκαν στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο στη Νάξο. Στο Δήμο συναντήθηκε με το Δήμαρχο Γ. Δαμουλάκη, με τον οποίο υπήρξε αναλυτική συζήτηση για τα βασικά θέματα που απασχολούν το νησί. Ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε για την πορεία υλοποίησης του Χωροταξικού (ΣΧΟΟΑΠ), για την ολοκλήρωση του διαδρόμου του αεροδρομίου, για το λιμενικό έργο των Πολλωνίων, ενώ θεώρησε ως κρίσιμο θέμα την ενίσχυση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου που σήμερα είναι υποστελεχωμένη. Από την πλευρά μας, τονίσαμε ότι το Χωροταξικό αποτελεί μέγιστης σημασίας θέμα και πρέπει να γίνουν όλες οι ενέργειες για να ολοκληρωθεί σύντομα, ενώ ζητήσαμε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να συζητηθεί το θέμα της “σύνθετης τουριστικής κατοικίας” που κατά τη γνώμη μας θα έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις τόσο στο περιβάλλον, όσο και στην τοπική οικονομία. Καταθέσαμε σχετικά και το κείμενο των 18 περιφερειακών συμβούλων.

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΤΗΣ 23-08-2011

Αναδημοσίευση από το verena.gr

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΣΗ –ΚΑΛΕΣΜΑ
ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ- ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ & ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
● ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ
● ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΑΚΩΝ

Συναδέλφισσες-οι,
Η Διοίκηση του Σωματείου συμμετέχει στη 24ωρη απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Επισιτισμού-Τουρισμού στις 23 Αυγούστου 2011.
Oι μνημονιακές νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Κυβέρνησης αποσαθρώνουν αδιάκοπα τα εργασιακά μας δικαιώματα και κατακτήσεις.
Την συνεχή θεσμοθέτηση της ευελιξίας και διάλυσης των εργασιακών σχέσεων ακολούθησε το πετσόκομμα των επιδομάτων ανεργίας και τώρα έφθασε η ώρα των Βαρέων.
Η παραμονή βασικών ειδικοτήτων του κλάδου στα Βαρέα, αμφισβητείται από το πόρισμα της Επιτροπής Κρίσεων για τα Β.Α.Ε. του Υπουργείου Εργασίας, με μόνο κριτήριο τον ποσοτικό περιορισμό της λίστας και χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση.


Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΛΠΙΔΑΣ για τη "σύνθετη κατοικία"

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΛΠΙΔΑΣ: Αλλού πρέπει να αναζητήσουμε την έξοδο από την στασιμότητα της τοπικής

Η πρόταση της Σ.Ε. για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο πέρασε, όπως συνηθίζεται, αναπάντητη. Προφανώς ο κ. Δήμαρχος ή δεν θέλει να έλθει σε αντιπαράθεση με το κόμμα του ή έχει την άποψη ότι το νησί μας πρέπει να συνεχίσει να αναπτύσσεται με τον τρόπο που προβλέπει η «σύνθετη τουριστική κατοικία». Βεβαίως με πολύ λαϊκισμό προπαγανδίζει ‘’ανερυθρίαστα’’ την ανίσχυρη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου περί απαγόρευσης για ένα χρόνο της κατασκευής νέων ξενοδοχείων!


Εκδήλωση Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Νοτιοανατολικών Κυκλάδων


«Όμορφα χωριά άσχημα αλλοιώνονται»


Επιστολή Δημάρχου Σίφνου Ανδρέα Μπαμπούνη προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου

Ο Δήμαρχος Σίφνου, Ανδρέας Μπαμπούνης, έστειλε επιστολή προς Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου σχετικά με την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο νησί.
Ο Δήμαρχος χαρακτηρίζει δραματική την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της υγείας στο νησί καθώς η Σίφνος από τις 7/8 έχει απομένει με μία και μόνο αγροτική ιατρό που υπηρετεί στο Π.Π.Ι. και αναγκάζεται να εφημερεύει καθημερινά επί 24ώρου βάσεως.

Χτυπάει κόκκινο η φοροδιαφυγή στα νησιά

Μεγάλη φοροδιαφυγή στα νησιά του Αιγαίου

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΔΟΕ και με βάση ελέγχους που έγιναν στα νησιά, η
παραβατικότητα άγγιξε το 70%.

«Πρωταθλήτρια» η Ρόδος, όπου η παραβατικότητα ήταν στο εκπληκτικό ποσοστό
100%.


Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ πραγματοποιήθηκαν τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο και
τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου και τα αποτελέσματα προκαλούν... θλίψη και
απογοήτευση για την επόμενη ημέρα της δύσμοιρης αυτής χώρας. Σε 705 ελέγχους
που πραγματοποιήθηκαν, οι 490 καταστηματάρχες «πιάστηκαν» στα δίχτυα του
ΣΔΟΕ, ενώ το σύνολο των παραβάσεων που εντοπίστηκαν ανήλθαν στο αστρονομικό
ύψους των 14.327! Η συντριπτική πλειονότητα των φορολογικών παραβάσεων
εντοπίστηκε στη μη απόδοση φόρων και ΦΠΑ. Δηλαδή, ελάχιστοι έκοβαν αποδείξεις,
ακολουθώντας την πατροπαράδοτη ελληνική συνταγή... «απόδειξη; τι είναι αυτό»;

Παρατηρώντας τα πουλιά της Νάξου

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Πάρος: Κλασική μουσική στον Αρχίλοχο


Εκθεση μηχανών από το Σύλλογο Νέων Ιαλυσού Ρόδου


Εκδήλωση για τον Νίκο Κεφαλληνιάδη στην Τραγαία Νάξου


Ανακύκλωση χαρτιού στη Ρόδο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλη αύξηση ταχυδρομικών εξόδων των τοπικών και περιφερειακών εντύπων

ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Ερμούπολη 8 Αυγούστου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστολή προς τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κο Ηλία Μόσιαλο και Οικονομικών κο Ευάγγελο Βενιζέλο, έστειλε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Κυκλάδων και Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης κ. Δεκαβάλλας Ιωάννης, σχετικά με την ‘’μεγάλη αύξηση των ταχυδρομικών εξόδων αποστολής τοπικών και περιφερειακών εφημερίδων’’, στην οποία αναφέρει τα εξής:

Η "ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΛΠΙΔΑΣ" για τη Σύνθετη Τουριστική Κατοικία

Προς το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κω
κοιν: Δημ. Κοινότητες. Δήμου Κω

ΘΕΜΑ: Να συζητήσουμε στο δημοτικο συμβούλιο το σχεδιο νόμου «σύνθετη τουριστική κατοικία»

Στο περιφερειακό συμβούλιο 2-7-11 ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ΟΧΙ στα περί «σύνθετων τουριστικών
κατοικιών» !!! Τώρα η κυβέρνηση περνά με διαδικασίες εξπρές, από τη Βουλή το <Σχέδιο Νόμου
(Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση - θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου
Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης)>. Είναι η κατάλληλη στιγμή, το δημοτικό συμβούλιο να επιβεβαιώσει και να ισχυροποιήσει την θέση του κ. Δημάρχου.
 

ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΡΑΛΛΗ ΚΟΨΙΔΗ «Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΝΕΙΡΟ»


Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΡΟΣΦΥΓΗ 

 


Νικολάου Συρμαλένιου, Περιφερειακού Συμβούλου Ρόδου

 
Παύλου Χρυσαφίδη, Περιφερειακού Συμβούλου Μήλου κατοίκου Σύρου,
.

Νεκτάριου Σαντορινιού ,δημότη και κατοίκου Ρόδου

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΡΘΡΟΥ 7 του Ν.2839/2000 της ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ
H OΠΟΙΑΣ ΤΥΧΟΝ ΑΛΛΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Κατά 
α)Της με αριθμό 75/2011 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου της 9ης συνεδρίασης της 1-8-2011,και
β)κάθε συναφούς πράξης που έλαβε χώρα βάσει της πιο πάνω απόφασης
Δυνάμει της με αριθμό πρωτ. Οικ. 49324/4854/26-7-2011 προσκλήσεως του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που δημοσιεύθηκε και επιδόθηκε στον κάθε Περιφερειακό Σύμβουλο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 167 παρ.2 Ν.3852/2010 την 26-7-2011 συνεδρίασε το εν λόγω όργανο στη νήσο Νάξο.
Στην πρόσκληση αυτή ήταν ως 4ο θέμα «1η τροποποίηση Π.Δ.Ε Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2011».
Στην σχετική εισήγηση του θέματος εκτός από την τροποποίηση το Περιφερειακό συμβούλιο κλήθηκε «για την ευέλικτη λειτουργία του προγράμματος» να εξουσιοδοτήσει την Οικονομική Επιτροπή αλλά και τον Περιφερειάρχη για θέματα που εκ του νόμου δεν μπορούν να εκχωρηθούν από το Περιφερειακό Συμβούλιο τόσο στην Οικονομική Επιτροπή όσο και στον Περιφερειάρχη.
Συγκεκριμένα το άρθρο 176 του Ν.3852/2010 ρητά αναφέρει τις αρμοδιότητες της οικονομικής επιτροπής και του άρθρου 159 του ιδίου νόμου που επίσης ρητά αναφέρει τις αρμοδιότητες του περιφερειάρχη και δη με την παράγραφο 2 του ιδίου άρθρου που μπορεί να αναλαμβάνει σε εξαιρετικά επείγουσες καταστάσεις αρμοδιότητες της οικονομικής επιτροπής κλπ .
Πουθενά ο σχετικός νόμος δεν μιλά για άλλες αρμοδιότητες που εκχωρούνται και μάλιστα «κατ΄ εξουσιοδότηση» από το Περιφερειακό Συμβούλιο στην Οικονομική επιτροπή ή στον Περιφερειάρχη πόσο μάλιστα όταν είναι γενικές και αόριστες όπως οι εν λόγω εξουσιοδοτήσεις .
Επειδή το τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Περιφερειακού Συμβουλίου πλην όσων ο νόμος ορίζει.
Επειδή οι αρμοδιότητες που εκχωρούνται τόσο στην Οικονομική Επιτροπή όσο και τον Περιφερειάρχη ορίζονται εκ του νόμου και ήδη της έχουν εκχωρηθεί αρμοδιότητες πέραν του νόμου (στην Οικονομική Επιτροπή ) όπως τα θέματα του περιβάλλοντος.
Επειδή ο αδόκιμος χαρακτηρισμός ως «εξουσιοδότηση» υποκρύπτει αλλά και ουσιαστικά είναι μη νόμιμη εκχώρηση αποκλειστικών αρμοδιοτήτων του περιφερειακού συμβουλίου και συμβάλλει στην αποδυνάμωσή του ενώ ο νόμος θέλησε το περιφερειακό συμβούλιο , το οποίο σύγκειται από διαφορετικές τάσεις , να έχει κατ΄ αποκλειστικότητα αρμοδιότητες που κατά την συζήτησή τους σε αυτό να γίνεται διαλογική συζήτηση και να εκθέτονται όλες οι απόψεις.
Για τους προαναφερθέντας λόγους
Προσφεύγουμε κατά της με αριθμό 75/2011 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου της 9ης συνεδρίασης της 1-8-2011 και ειδικά κατά του δευτέρου σκέλους αυτής που αφορά τις μη νόμιμες εξουσιοδοτήσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου προς την Οικονομική Επιτροπή και τον Περιφερειάρχη ,οι οποίες συνιστούν κατ΄ ουσία παράβαση των διατάξεων του Νόμου και ζητούμε να ακυρωθεί ως μη νόμιμη κατά το σκέλος της αυτό και μόνο (δηλ. αυτό που αφορά τις μη νόμιμες εξουσιοδοτήσεις) συνακόλουθα δε και να ακυρωθεί κάθε άλλη μεταγενεστέρως, τυχόν, εκδοθείσα πράξη της Οικονομικής Επιτροπής ή του Περιφερειάρχη που βασίστηκε στην άκυρη άνω απόφαση.
Ρόδος 11 Αυγούστου 2011
Οι προσφεύγοντες
 
Νικ. Συρμαλένιος
Παύλος Χρυσαφίδης
Νεκτάριος Σαντορινιός

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Εκθεση Κώστα Καραϊσκου στη Νάουσα Πάρου


Μοιραζόμαστε το ίδιο σπίτι με 9 θαλάσσια θηλαστικά














Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου σε μορφή pdf κάνοντας κλικ πάνω στον τίτλο

Διακοπή του δρομολογίου του πλοίου Sea Star, που συνέδεε την Τήλο με την Σύμη


ΚΟΝΤΡΑ ΑΛΙΦΕΡΗ - ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ 

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Δημοκρατική

Ο Δήμαρχος Τήλου Τάσος Αλιφέρης
Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργήσει η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για την διακοπή του δρομολογίου του πλοίου Sea Star, που συνέδεε την Τήλο με την Σύμη. Το θέμα αυτό έφερε ξανά στη δημοσιότητα στη διάρκεια συζήτησης στην ΤΕΔΚΔ ο δήμαρχος της Τήλου κ. Τάσος Αλιφέρης κατηγορώντας μάλιστα τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη ότι εισηγήθηκε την διακοπή του συγκεκριμένου δρομολογίου!

«Το δρομολόγιο αυτό είναι σημαντικό για μας, γιατί στη Σύμη διαθέτουμε μεγάλο μέρος των προϊόντων που παράγει το νησί μας. Τώρα τελούμε σε αναμονή, των αποφάσεων του αρμόδιου υπουργού», δήλωσε στη «δ» ο δήμαρχος Τήλου κ. Τάσος Αλιφέρης.

Απόρριψη της αίτησης κατεδάφισης του αλευρόμυλου SAMICA



Αναδημοσίευση από την εφημερίδα “Δημοκρατική”

Σε απόρριψη και του από 20 Ιουλίου 2011 αιτήματος της εταιρείας "Ι. Κυπριάδης Finance Car ΑΕΒΕ" για τη χορήγηση άδειας κατεδάφισης του κεντρικού κτηρίου του συγκροτήματος της αλευρομηχανίας SAMICA στην περιοχή του Κόβα προχώρησε χθες η Διεύθυνση Πολεοδομικών Εφαρμογών του Δήμου Ρόδου.
Ο διευθυντής της υπηρεσίας κ. Γ. Χατζάκης καθιστά με το έγγραφό του σαφές ότι η έκδοση τέτοιας απόφασης θα αποτελούσε παράνομη διοικητική πράξη από τη στιγμή που αναμένεται η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από τριμελή επιτροπή που θα ορίσει η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου στα πλαίσια έρευνας σχετικά με την επικινδυνότητα του κτηρίου.
Προσθέτει παραπέρα ότι η χορήγηση της άδειας κατεδάφισης ενδεχομένως να κριθεί σε συνδυασμό με την απόφαση χαρακτηρισμού ή μη του κελύφους του κτηρίου ως διατηρητέου από τον αρμόδιο Υπουργό.
Το όλο θέμα επρόκειτο στο μεταξύ να απασχολήσει χθες το βράδυ και το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου.
Στο έγγραφο της πολεοδομίας αναφέρονται τα εξής:

Το νομοσχέδιο για την "σύνθετη τουριστική κατοικία"

18 Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ν. Αιγαίου επισημαίνουν: 

Το νομοσχέδιο για την "σύνθετη τουριστική κατοικία" θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, στον τουρισμό και στην οικονομία των νησιών

Να προηγηθεί η γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου πριν ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη “σύνθετη τουριστική κατοικία”

Εμείς οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ν Αιγαίου που υπογράφουμε το κείμενο αυτό εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην προσπάθεια της κυβέρνησης να προωθήσει μέσα στο καλοκαίρι, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και χωρίς διαβούλευση με την περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση το «Σχέδιο Νόμου (Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση - θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης)
Με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αν γίνει νόμος όπως είναι, θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στα νησιά, θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην οργάνωσή τους, στο κόστος δημιουργίας κι επέκτασης των υποδομών, στον τουρισμό - ιδιαίτερα στις μικρές τουριστικές μονάδες-, στο περιβάλλον και στις χρήσεις γης, πολύ περισσότερο που σε ελάχιστες περιπτώσεις θα μπορεί να προστατευθεί η αγροτική γη, ζητάμε: 

Καταστροφή ιστορικού ελαιώνα

 Επιστολή της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΩ "ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΛΠΙΔΑΣ"

ΠΡΟΣ: Γενική Διεύθυνση Δασών περ. Νοτίου Αιγαίου, fax 22410-43691

Αποκεντρωμενη Διοίκηση Αιγαίου/ Τμήμα ΠΕΧΩΣΧΕ Ρόδος, fax 22410-43635
Αρχαιολογική Υπηρεσία Δωδεκανήσου/ΚΒ Εφορία  fax 22410-30686
ΔΗΜΟ ΚΩ, Υπηρεσία Πολεοδομίας Δήμου Κω, Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Κω
Κοιν: Γ. Γραμματέας αποκεντρωμένης κρατικής αυτοδιοίκησης Μπότσαρη 2-8 Πειραιάς

ΘΕΜΑ: Καταστροφή ιστορικού ελαιώνα, μη εφαρμογή εγκεκριμένης αρχιτεκτονικής μελέτης και παράνομη αλλαγή του χαρακτηρα του κοινόχρηστου χώρου-πρασίνου (Ο.Τ 224) σε παρκινγκ

Ο Δήμος Κω δια των τεχνικών υπηρεσιών εκτελεί με αυτεπιστασία το έργο διαμόρφωσης του χαρακτηρισμένου κοινόχρηστου χώρου πρασίνου στο Ο.Τ. 224, στο σχέδιο πόλεως Κω.
1. στην περιοχή υπήρχαν αιωνόβιες ελιές τις οποίες ξερίζωσαν μετατρέποντας ένα κατάφυτο χώρο σε κρανίου τόπο χωρίς την απαιτούμενη  οικοδομική άδεια εκρίζωσης τους. Γνωρίζουμε ότι υπήρχε από παλιά έγγραφο της Δασικής Υπηρεσίας που απαγόρευε την καταστροφή του συγκεκριμένου Ελαιώνα που αγνοήθηκε από τις δημοτικές υπηρεσίες ενώ ήταν σε γνώση τους.
2. δεν εφαρμόστηκε η εγκεκριμένη από το δημοτικό μας συμβούλιο μελέτη των ιδίων των τεχνικών υπηρεσιών που προστάτευε τα υπάρχοντα δένδρα.
3. διακηρύσσεται και το έργο της εκκαθάρισης του χώρου πιστοποιεί ότι θα μετατραπεί σε ΠΑΡΚΙΝΓΚ προβάλλοντας το έργο της μετατροπής ως ανάγκη και αίτημα των περιοίκων
---Για την καταστροφή των αιωνόβιων ελαιών στην περιοχή αρμόδια είναι η διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου στην οποία απευθυνόμαστε και ζητούμε την εφαρμογή των προβλέψεων της ελληνικής νομοθεσίας και τον κολασμό των υπευθύνων.
---Για τον χώρο πρασίνου και την δρομολογούμενη μετατροπή του σε χώρο παρκινγκ επισυνάπτουμε την γνωμάτευση του Τμήματος Δ!/Γενική Διεύθυνση Σχεδιασμού/Γενική Διεύθυνση Πολεοδομίας/ ΥΠΕΧΩ/ α.π.10073/3-9-2007 που απαντά σε ερώτημα μας, μιας αντίστοιχης περίπτωσης όπου και πάλιν είχαμε παρόμοια προβλήματα αυθαίρετης αλλαγής χρήσης από πράσινο σε παρκινγκ από τον Δήμο της Κω.
Αυτό το έγγραφο ενώ εχει κοινοποιηθεί από τότε στις δημοτικές υπηρεσίες δεν λήφθηκε υπ όψιν σε αυτή την περίπτωση από τις τεχνικές υπηρεσίες Δήμου Κω που εκτελούν το συγκεκριμένο έργο. Απευθυνόμενοι σε όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες τις καλούμε να εφαρμόσουν το νόμο και να επιβληθούν κυρώσεις στους υπευθύνους.
--- στην Αρχαιολογική υπηρεσία απευθυνόμαστε γιατί αυτό απαιτεί το ανωτέρω έγγραφο του ΥΠΕΧΩ αλλά και λογω της γειτνίασης του έργου στον αρχαιολογικό χώρο όπου και το Ρωμαϊκό Θεατράκι.
--- Σε ότι εχει σχέση με την ανάγκη δημιουργίας χώρων παρκινγκ το ελληνικό κράτος προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες που αναφέρονται στο ανωτέρω έγγραφο και στον Ν. 2508/1997 (ΦΕΚ 124Α/1997 αρθρο 16) και που θεραπεύουν παρόμοιες ελλείψεις. Το ελληνικό κράτος όμως, τουλάχιστον δημοσίως δεν επικροτεί την αυθαιρεσία και τον βολονταρισμό των δημοτικών αρχών.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΩ "ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΛΠΙΔΑΣ"


ΑΓΓΕΛΙΑ ΕΥΡΕΣΗΣ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟ ΕΠΑΨΥ

ΕΡΜΟΥΠΟΛΕΙΑ 2011

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΥΡΟΥ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΘΕΜΗΣ ΡΟΔΑΜΙΤΗΣ

Μουσικός Εσπερινός 2011 με τον Νίκο Κυπουργό και την Ορχήστρα των Κυκλάδων

 

θα τιμηθεί στο Δαμαριώνα ο Βουρβουριώτης Στρατηγός Νικόλαος Βαμβακόπουλος



ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΜΗΛΙΟ ΠΟΙΗΤΗ ΑΝΤΩΝΗ ΔΡΟΥΓΚΑ



Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Χωρίς τη γνώμη των νησιωτικών κοινωνιών προωθείται με διαδικασία εξπρές η «σύνθετη τουριστική κατοικία»


ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ - ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Οι περιφερειακές κινήσεις ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ και ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ απευθύνονται σε εσάς για να σας ενημερώσουν σχετικά με την προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει με διαδικασίες εξπρές από τη Βουλή, χωρίς στοιχειώδη διαβούλευση με την περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση,το Σχέδιο Νόμου (Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση - θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που περιλαμβάνει διαφορετικά και σοβαρά ζητήματα, ακυρώνοντας έτσι την στοιχειώδη υποχρέωση που έχει για διαφάνεια και δημόσια διαβούλευση. Το νομοσχέδιο προωθεί την μαζική κατασκευή, από μεγάλους ομίλους κυρίως, των λεγόμενων «σύνθετων τουριστικών κατοικιών», δηλαδή μικτών επενδύσεων ξενοδοχείου και τουριστικών κατοικιών. 

Σας προτείνουμε να μελετήσετε άμεσα το σχετικό νομοσχέδιο αλλά και υλικό που σας στέλνουμε συνημμένα, με δεδομένο ότι μπορεί να ψηφιστεί μέσα στην εβδομάδα, και να ζητήσετε με επιστολή σας προς τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Υποδομών, τον Υπουργό ΠΕΚΑ και τον Υπουργό Πολιτισμού να μην εισαχθεί προς απόφαση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στην ολομέλεια της Βουλής, πριν πραγματικά υπάρξει διάλογος σε βάθος στον οποίο θα συμμετάσχει και η αυτοδιοίκηση. Για ένα τόσο σοβαρό θέμα θα έπρεπε αυτονόητα να ζητηθεί η γνώμη των τοπικών νησιωτικών κοινωνιών και της αυτοδιοίκησης.

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

H S&B φοβάται τη δημοσιότητα

H S&B φοβάται τη δημοσιότητα και το Δ.Σ. διώχνει την κάμερα.


Όταν η S&B φοβάται τη δημοσιότητα

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μήλου της 27ης Ιουλίου 2011, οι Ενεργοί Πολίτες για τη Μήλο κάναμε προσπάθεια να ξεκινήσουμε τη βιντεοσκόπηση των συνεδριάσεων και τη δημόσια παρουσίασή τους μέσω του site της δημοτικής μας κίνησης.

Η παρουσία της κάμερας βιντεοσκόπησης ενόχλησε τον εκπρόσωπο της S&B, που ζήτησε να απαγορευτεί η αναπαραγωγή με εικόνα της συνεδρίασης. Δυστυχώς στην επιθυμία του εκπροσώπου της S&B προσέτρεξαν ο Δήμαρχος και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, όχι με προθυμία είναι η αλήθεια, αλλά πιεζόμενοι από Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας, που με υπερβάλλοντα ζήλο έτρεξαν να υπερασπιστούν την επιθυμία του εκπροσώπου της S&B. Δύσκολη υπόθεση η Δημοκρατία.

Για του λόγου το αληθές δείτε Video με την σχετική αντιπαράθεση στη σελίδα μας στη διεύθυνση www.gia-tin-milo.net



Εκκληση δήμαρχου Κιμώλου για προμήθεια νερού


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ - ΔΗΜΟΣ ΚΙΜΩΛΟΥ

ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ  : Κίμωλος
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2287051218
ΦΑΞ              : 2287051768
EMAIL           : Κimolos@hol.gr
Αριθ. Πρωτ. 1458

Προς: τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής           
                                                                                   
Κύριε Γενικέ

Πάλι το νερό τελείωσε……
Πάλι η Κίμωλος ταράτετται.

Κύριε Γενικέ

Μεσούντος του θέρους,  για τρίτη φορά τον ίδιο μήνα -
οι Κιμωλιάτες και οι φίλοι της Κιμώλου βρήκαν την βρύση τους στεγνή.

Αν είναι δυνατόν τόση ταλαιπωρία
και τέτοιος εμπαιγμός.

Κύριε Γενικέ 
 Έλεος!

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ


ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ
ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΜΕ


Η εναλλακτική δημοτική κίνηση ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ συμμετείχε στην κινητοποίηση για την αποτροπή της συγχώνευσης- υποβάθμισης του Νοσοκομείου - ΚΥ Νάξου, τόσο στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 1ης Αυγούστου, εξω από την Σχολή Ουρσουλινών, όσο και στο περιφερειακό συμβούλιο με θέμα "επιχειρησιακός σχεδιασμός Υγείας Ν.Αιγαίου". Η επικεφαλής της κίνησης και δημοτικός σύμβουλος Θέκλα Κίζη υποστήριξε , σε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Γ.Γραμματέα κ.Πολύζο στο Νοσοκομείο, αλλά και δημόσια στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τις θέσεις:

Επιστολή – διαμαρτυρία Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου για το παραεμπόριο

 Σε μια περίοδο που οι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας της επιχείρησής τους, η μάστιγα του παραεμπορίου έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή.
Είναι φυσικό, την καλοκαιρινή περίοδο να επιλέγουν τις τουριστικές αγορές όλοι αυτοί οι πλανόδιοι φοροφυγάδες για να ολοκληρώσουν την «εγκληματική» τους δράση.
Μετά δε των διωγμό τους από την περιοχή της πρωτεύουσας το φαινόμενο στην περιοχή μας έχει ιδιαίτερα ενταθεί.
Εμείς όμως, οι νομοταγείς επαγγελματίες, που σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο, περιμένουμε την καλοκαιρινή σαιζόν για να ανακάμψουμε και να «ζεστάνουμε» τα ταμεία μας, με λύπη, αλλά και αγανάκτηση διαπιστώνουμε ότι έχουμε ν’ ανταγωνιστούμε όλο αυτό τον συρφετό των παράνομων, τους οποίους κανείς δεν σταματά.

Θερινά σεμινάρια: ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ "Ο ΟΡΜΟΣ"

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ



Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Περιφερειασκό Συμβούλιο στη Νάξο-Δημόσια Υγεία στα Νησιά


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
9η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου στη Νάξο με θέμα τη Δημόσια Υγεία στα νησιά
Να υπάρξει ρητή δέσμευση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας ότι δεν θα προχωρήσει στη συγχώνευση του Νοσοκομείου-ΚΥ της Νάξου με το Νοσοκομείο της Σύρου!
Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που έγινε στη Νάξο σε οξυμένο κλίμα και παρουσία των διαμαρτυρομένων φορέων και πολιτών ενάντια στη συγχώνευση του Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Νάξου, με βασικό θέμα τη Δημόσια Υγεία στα νησιά, οι περιφερειακοί μας σύμβουλοι Νίκος Συρμαλένιος και Παύλος Χρυσαφίδης, υποστήριξαν με σθένος τα αιτήματα του λαού της Νάξου ενάντια στη συγχώνευση και για αναβάθμιση του δημόσιου συτήματος υγείας και στο τέλος υπερψήφισαν τη δική τους πρόταση, ζητώντας παράλληλα τη γραπτή δέσμευση του παριστάμενου Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας για την διατήρηση της αυτονομίας του νοσοκομείου της Νάξου. Στις τοποθετήσεις τους μεταξύ των άλλων τόνισαν: