Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Προτάσεις και Σχ. Ψηφίσματος για Π. Συμβούλιο Ν. Αιγαίου (Ρόδος 03/03/2011)


Προς  τον Πρόεδρο του Περιφερειακού


Κοιν: Περιφερειάρχη κ. Γ. Μαχαιρίδη,
           Αντιπεριφερειάρχες,
           Περιφερειακούς Συμβούλους

           Κύριε πρόεδρε,
προτείνουμε στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που θα γίνει στη Ρόδο την Πέμπτη 3/3, να συζητηθούν εκτός ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω θέματα:

α) Στήριξη της δημόσιας Υγείας στο νησιωτικό χώρο
β) Συγχωνεύσεις – Καταργήσεις σχολικών μονάδων
γ) Ψήφισμα συμπαράστασης στους μετανάστες απεργούς πείνας (καταθέτουμε σχετικό ψήφισμα)

Ομιλία του Περιφερειακού Συμβούλου Παύλου Χρυσαφίδη στη Σύρο, στα πλαίσια των απεργιακών κινητοποιήσεων της 23ης Φλεβάρη


Φίλοι και Φίλες
Στους καιρούς της κρίσης, αυτός που μένει πρώτος απροστάτευτος είναι ο λαός. Σήμερα ακόμα και οι θεσμοί που υποτίθεται γεννήθηκαν για να υπηρετούν το λαό, έχουν εκφυλιστεί και ενσωματωθεί ολοκληρωτικά στο σύστημα. Τι πιο τρανή απόδειξη γι' αυτό από το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι του εργαζόμενου λαού, κάνουν μετά καριέρες ως βουλευτές και Υπουργοί, καταντούν αυλικοί και ομοτράπεζοι των μεγαλύτερων εχθρών του;
Το καθεστώς που έχουμε σήμερα, ένα καθεστώς που επιλέγει αυτήν ακριβώς τη στιγμή για να χτυπήσει τα δικαιώματά όλων μας, να μας γονατίσει, να ξεπουλήσει τη χώρα, βρίζοντάς μας και ρημάζοντας καθημερινά την αξιοπρέπειά μας, είναι τυραννικό καθεστώς. 

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Καλό ταξίδι σύντροφε Μανώλη!



24/2/2011
 
Αποχαιρετήσαμε χθές με βαθιά οδύνη το σύντροφο μας από την Τήνο Μανώλη Βιδάλη. Ο Μανώλης μας έφυγε αιφνιδιαστικά σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένεια του, στους δικούς του, στους μαθητές του, στους συναδέλφους του εκπαιδευτικούς του ΕΠΑΛ, στους φίλους του αθλητισμού και του Ολυμπιακού, στους συντρόφους και συναγωνιστές του. Ο Μανώλης από τα νεανικά του χρόνια εντάχθηκε στην αριστερά και έδωσε όλες του τις δυνάμεις για μια δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία. Για πάνω από δέκα χρόνια εργάστηκε στην Τήνο ως εκπαιδευτικός μαθηματικός και παράλληλα δραστηριοποιήθηκε σε δράσεις κοινωνικού και αθλητικού περιεχομένου. Υπήρξε υποψήφιος στις νομαρχιακές εκλογές με τη “Συν-Κυκλαδική Πρωτοβουλία” και στις πρόσφατες περιφερειακές με τους “Πολίτες Κόντρα στον Καιρό” με καθοριστική συμβολή στο θετικό εκλογικό αποτέλεσμα. Η παράταξη μας απευθύνει για μια ακόμα φορά τα θερμά μας συλλυπητήρια στη γυναίκα του, στην κόρη του και σε όλους τους δικούς του και υπόσχεται να συνεχίσει τον αγώνα με το ίδιο χαμόγελο και στις ίδιες ράγες που ακολούθησε και ο Μανώλης.
                                                                      
                      

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Παρέμβαση του Παύλου Χρυσαφίδη σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων

21/02/2011
Σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων που έγινε στις 19/2 στη Σύρο με ομιλητή τον καθηγητή κ. Γ. Στουρνάρα, Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (Ι.Ο.Β.Ε.), ο περιφερειακός μας σύμβουλος Παύλος Χρυσαφίδης έκανε την παρακάτω παρέμαση:
“Κύριε Πρόεδρε, επιτρέψτε μου πριν κανω την ερώτηση μου στον κ. Καθηγητή να σας επισημάνω καλοπροάιρετα πάντα ότι, λόγω της μεγάλης σημασίας του σημερινού θέματος ,το επιμελητήριο Κυκλάδων ,ενα ν.π.δ.δ θα έπρεπε να έχει προσκαλέσει και άλλους οικονομολόγους για να υπάρχει η σχετική πολυφωνία απόψεων και όχι μια κατα ουσία ταυτιση με την κυβερνητική πολιτική και την πολιτική του μνημονίου. Ετσι όπως παρουσιάστηκε το θέμα, θεωρείται δεδομένο ότι υπάρχει ένας δρόμος, μία πολιτική, ειδικά και μετά τον αφορισμό του κ. Στουρνάρα ότι όποιος έχει αντιθετη αποψη μας λέει ψέμματα και είναι ψεύτης.
Η ερώτηση μου στον κ. καθηγητή είναι:
"Ποιοί επιτέλους αποτελούν την Χώρα; Ποιοι είναι η Χώρα; Σίγουρα υπάρχουν κοινωνικές ομάδες που δεν ωφελούνται από την κυβερνητική πολιτική. Σε τι ποσοστό επί του συνόλου ανέρχονται αυτές; Ειναι απαραίτητο να υποταχθούν στην πολιτική του μνημονίου για να επιτευχθεί ο στόχος;"

Επίσκεψη του Νίκου Συρμαλένιου σε Μήλο και Σίφνο


   21/2/201

Από 15 έως 17/2 βρέθηκε στη Μήλο ο επικεφαλής της παράταξης μας Νίκος Συρμαλένιος, όπου επισκέφθηκε το Δημαρχείο, τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μήλου, το Κέντρο Υγείας, ενώ συναντήθηκε και με αντιπροσωπεία της Κίνησης Ενεργών Πολιτών.
Στη συνέχεια και από 18/2 έως 20/2 ο Νίκος Συρμαλένιος επισκέφθηκε τη Σίφνο, όπου πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων.
 




Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Επίσκεψη στην Κέα του Ν. Συρμαλένιου


10/2/2011

Την Κέα επισκέφθηκε την Τετάρτη 9/2 ο επικεφαλής της παράταξης μας Νίκος Συρμαλένιος. Μαζί με την υποψήφια μας στις πρόσφατες εκλογές  Άννα Μαυρουδή επισκέφθηκαν το Δημαρχείο, ενώ περιόδευσαν στην Ιουλίδα και την Κορρησία.

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Η Συντονιστική Γραμματεία των ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

9/2/2011
Η παράταξη μας μετά από διαβουλεύσεις και συνεννοήσεις με τις δυνάμεις μας στα επί μέρους νησιά, κατέληξε  στον ορισμό 11μελούς Συντονιστικής Γραμματείας, που αποτελείται από τους παρακάτω:

     1) Συρμαλένιος Νίκος, οικονομολόγος-πολιτικός επιστήμονας, περιφερειακός σύμβουλος
     2) Χρυσαφίδης Παύλος, δικαστικός επιμελητής, περιφερειακός σύμβουλος
     3) Σαντορινιός Νεκτάριος, χημικός μηχανικός (Ρόδος)
     4) Γουβιάς Διονύσης, επίκουρος καθηγητής πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος)
     5) Σπόντης Αλέξανδρος, οικονομολόγος – δημόσιος υπάλληλος (Σύρος)
     6) Ιωάννου Κώστας, εκπαιδευτικός (Κως)
     7) Κάβουρας Στέλιος, οικονομολόγος – τουριστικός επιχειρηματίας (Νάξος)
     8) Πατραμάνη Ανθή, εκπαιδευτικός, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Θήρας (Σαντορίνη)
     9) Μαυρωνάς Σπύρος, ιδιωτικός υπάλληλος (Πάτμος)
   10)Κολιαράκη Μαρινίκη, φοιτήτρια εφαρμοσμένων μαθηματικών και φυσικών επιστημών ΕΜΠ   (Μήλος)
   11) Λάμπρος Ηλίας, πολιτικός μηχανικός, ταξίαρχος ε.α. (Κάρπαθος)

Η Γραμματεία αναλαμβάνει το συντονισμό, τη συγκρότηση και τη λειτουργία της παράταξης για το επόμενο διάστημα, καθώς και την ευθύνη για την περαιτέρω διαμόρφωση των θέσεων μας, μέσα από την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή των μελών και των φίλων μας. Επίσης αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δράση της παράταξης μέσα και έξω από το περιφερειακό συμβούλιο.


7777777777777779999

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Να αντιδράσουμε αποφασιστικά στις νέες αυξήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων!

5/2/2011



Με την επίσημη ανακοίνωση του Ομίλου Attica (Superfast Ferries και Blue Star) για αύξηση των εισιτηρίων στις ακτοπλοϊκές γραμμές Κυκλάδων, Δωδεκανήσου και Κρήτης από 1/4/2011 κατά 8%, που για τα Δωδεκάνησα φαίνεται ότι θα φθάσει έως και 26%, ο χορός των ανατιμήσεων εκτοξεύεται στα ύψη, την ώρα που το εισόδημα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, συμπιέζεται ασφυκτικά από την αναλγησία της πολιτικής του μνημονίου και των καθημερινά αναγγελόμενων κυβερνητικών μέτρων.

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

"ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΙ ΠΛΟΕΣ" - ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

Φίλοι/ες

Δημοσιεύτηκε το 30ο και τελευταίο (δυστυχώς) τεύχος των "ΚΥΚΛΑΔΙΚΩΝ ΠΛΟΩΝ"!

Όποιος/α θέλει μπορεί να επικοινωνήσει με το politesna@gmail.com και να ζητήσει να τους/της σταλεί  σε ψηφιακή μορφή, μέσω e-mail.

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Δελτίο Τύπου για τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου


1/2/2011 
Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που έγινε στη Σύρο και πριν από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, έγινε σύντομη ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη για τις καταστροφές και τις πλημμύρες από την πρόσφατη κακοκαιρία σε Ρόδο, Κώ και Άνδρο και αναφέρθηκαν τα μέτρα που έχουν δρομολογηθεί για την αποζημίωση των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών. Στο θέμα αυτό τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων και συμφωνήθηκε να υπάρξει ειδική συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση για την πολιτική προστασία και τις πολιτικές πρόληψης.