Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Εκδήλωση στη Μήλο 31/10/2010


Tην Κυριακή 31 Οκτωβρίου και ώρα 11 π.μ στην αίθουσα του Δήμου Μήλου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Νίκος Συρμαλένιος και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της εκλογικής περιφέρειας Μήλου Ζαμπέτα Βεντούρη, Γιώργος Γεωργούλης και Μαρινίκη Κολιαράκη, σας προσκαλούν στην εκδήλωση – συζήτηση με θέμα:

“Περιφερειακές εκλογές – Οι θέσεις της παράταξης μας για το Ν. Αιγαίο και τη Μήλο”


Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Επισκέψεις σε εκπαιδευτικούς φορείς του Ν. Σαντορινιού

Ρόδος 26 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα το πρωί, Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ν. Σαντορινιός και ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Δ. Γουβιάς, επισκέφθηκαν τις Διευθύνσεις Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και ενημερώθηκαν για οργανωτικά, διοικητικά, οικονομικά και εκπαιδευτικά θέματα που αφορούν τα σχολεία της Δωδεκανήσου, από τους αρμοδίους προϊσταμένους Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Συνέντευξη στο in.gr

Τριτοκοσμική η κατάσταση στη δημόσια υγεία στα νησιά, δηλώνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Ν.Συρμαλένιος

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Περιοδεία στην Κάρπαθο

Περιοδεία στην Κάρπαθο πραγματοποίησε το Σάββατο 23 Οκτωβρίου ο υποψήφιος αντπεριφερειάρχης με το συνδυασμό «ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ομιλία σε ανοιχτή εκδήλωση στην Παροικιά, Πάρου

Συνεχίζοντας την περιοδεία του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Νίκος Συρμαλένιος, επισκέφθηκε τα νησιά Πάρο, Αντίπαρο και Αμοργό από 22 έως 24 Οκτωβρίου.
Την Παρασκευή 22/10, μετά από πρόσκληση των τριών υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της Πάρου-Αντιπάρου Νίκου Ακάλεστου, Χρίστου Γεωργούση και Σταματούλας Σαρρή, μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση στην αίθουσα του “Αρχίλοχου” στην Παροικιά, όπου ανέλυσε τους στόχους της παράταξης μας μπροστά στις εκλογές. Στην εκδήλωση μίλησε επίσης ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Χρίστος Γεωργούσης, όπου ανάμεσα στα άλλα, τόνισε την ανάγκη και τη σημασία ενότητας της αριστεράς, καθώς και την ανάγκη της διαχρονικής της παρουσίας στα δρώμενα της Πάρου. Στο ακροατήριο μεταξύ των άλλων παρευρέθηκε και ο υποψήφιος δήμαρχος Πάρου Μανώλης Γλέζος .
Το Σάββατο 23/10 ο Νίκος Συρμαλένιος συνοδευόμενος από τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Νίκο Ακάλεστο περιόδευσε στην αγορά της Παροικιάς, ενώ το βράδυ μετά από πρόσκληση του συνδυασμού του υποψήφιου δημάρχου Αντιπάρου κ. Λεβεντάκη, συμμετείχε ως συνομιλητής σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία του νησιού, με θέμα τον Καλλικράτη.
Στην ομιλία του, μεταξύ των άλλων, αναφέρθηκε στους λόγους που είμαστε αντίθετοι στον Καλλικράτη, διότι σε όλα τα κρίσιμα θέματα, βρίσκεται σε αντιπαράθεση με το όραμα του αυτοδιοικητικού κινήματος για μια ουσιαστική διοικητική μεταρρύθμιση που θα προωθεί την αποκέντρωση, την περιφερειακή ανάπτυξη και τη δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών.
Την Κυριακή επισκέφθηκε την Αμοργό, όπου μαζί με τον υποψήφιο του συνδυασμού μας Παναγιώτη Ψυχογιό, περιόδευσαν στα Κατάπολα και στη Χώρα, ενώ το βράδυ μίλησε σε συνάντηση φίλων της παράταξης σε καφενείο της Χώρας.

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Δήλωση για το Κέντρο Υγείας Καρπάθου

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στο νησί της Καρπάθου ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ», Νεκτάριος Σαντορινιός μαζί με τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Ηλία Λάμπρο, έκανε την παρακάτω δήλωση για τις υπηρεσίες υγείας στο νησί:

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Περιοδεία στη Σαντορίνη

Περιοδεία στη Σαντορίνη, πραγματοποίησε στις 21 και 22/10 ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Νίκος Συρμαλένιος. Συνοδευόμενος από τους υποψήφιους της περιφερειακής ενότητας Θήρας Χρήστο Καντζέλη και Ανθή Πατραμάνη, επισκέφθηκε στα Φηρά διάφορες υπηρεσίες του Δήμου, του Επαρχείου, τράπεζες, το Κέντρο Υγείας, τη ΔΟΥ και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο και τον Έπαρχο Θήρας. Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο ενημερώθηκε για την πρόταση του Δήμου σε σχέση με τη διαδικασία ανακύκλωσης των απορριμμάτων, ενώ αναδείχθηκε για άλλη μια φορά η ανάγκη τροποποίησης του ΠΔ για τις ΖΟΕ, έτσι ώστε να μπορούν να χωροθετηθούν η μονάδα αφαλάτωσης και ο ΧΥΤΥ. Αντίστοιχα στον Έπαρχο έθεσαν το ερώτημα των ενδεχόμενων εμποδίων για την κατασκευή του Γυμνασίου της Μεσαριάς και του ΕΠΑΛ και πήραν τη διαβεβαίωση ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα και ότι όλα προχωρούν κανονικά.
Επίσης ο Νίκος Συρμαλένιος έδωσε συνέντευξη στο ΤV Σαντορίνη, όπου τόνισε και πάλι τη σημασία των περιφερειακών εκλογών και την ανάγκη τόσο της καταδίκης των πολιτικών των δύο μεγάλων κομμάτων που μας οδήγησαν στα πρόθυρα χρεωκοπίας και στο ΔΝΤ, όσο και της υπερψήφισης των “ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ” που έδειξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια ότι ξέρουν να αγωνίζονται για μια άλλη ανάπτυξη του νησιωτικού χώρου με βιώσιμη προοπτική με οικολογικό και κοινωνικό περιεχόμενο. Τέλος για άλλη μια φορά εκθείασε το έργο της Συντονιστικής Επιτροπής των Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του Sea Diamond και δεσμεύτηκε ότι στο νέο περιφερειακό συμβούλιο θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Περιοδεία στη Ρόδο

Από το γαρφείο τύπου της Περιφερειακής Κίνησης «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Το νησί της Ρόδου επισκέφθηκε τη Τρίτη και την Τετάρτη, 19 και 20 Οκτωβρίου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου και επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό», Νίκος Συρμαλένιος.

Η αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στη Ρόδο ο υποψήφιος πριφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό», Νίκος Συρμαλένιος με αφορμή σχετική ερώτηση δημοσιογράφων σχολίασε ότι: «Σύμπτωμα της αναξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος είναι και η καταδίκη του υποψήφιου περιφερειάρχη και πρώην γενικού γραμματέα της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου σε δεκάμηνη φυλάκιση από το αρμόδιο Δικαστήριο της Σύρου για παράνομες προσλήψεις και διασπάθιση δημοσίου χρήματος καθώς επίσης και το παρασκήνιο που συνόδευσε την αποπομπή από το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Νότιο Αιγαίο, Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη στις Κυκλάδες, Νομάρχη κ. Μπάϊλα» .

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωση Ψηφοδελτίου Παράταξης

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
                                                 ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
οικονομολόγος-πολιτικός επιστήμονας

Περιοδεία στη Μύκονο


Στις 15 και 16/10 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Νίκος Συρμαλένιος, συνοδευόμενος από τις υποψήφιες περιφερειακούς συμβούλους Ανδριαννή Θεοχάρη και Βίκυ Σταυράκη-Αθυμαρίτη, περιόδευσαν στο νησί της Μυκόνου, όπου συνομίλησαν με επαγγελματίες, μαγαζάτορες, με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με απλούς κατοίκους. Στις συζητήσεις με τους κατοίκους, για άλλη μια φορά κυριάρχησε η ανησυχία του κόσμου για τα ζητήματα της οικονομικής κρίσης, καθώς και για τις επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής. Επίσης καθολική ήταν η αμφισβήτηση και τα ερωτηματικά γύρω από τις εξελίξεις και τις προοπτικές της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως και για τη συνολική λειτουργία της διοίκησης και του κράτους για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών.

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Περιοδεία στη Νάξο

 Συνεχίζοντας την περιοδεία του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Νίκος Συρμαλένιος περιόδευσε από τις 13-14/ 10 στη Νάξο. Συγκεκριμένα επισκέφθηκε το Δήμο Δρυμαλίας, όπου συζήτησε με το Δήμαρχο κ. Μπαρδάνη και μέλη του ΔΣ και στη συνέχεια την τεχνική υπηρεσία, το ΚΕΠ και τις υπόλοιπες υπηρεσίες. Κατόπιν επισκέφθηκε το Φιλώτι και το βράδυ την Απείρανθο. Την επόμενη μέρα επισκέφθηκε τις υπηρεσίες του Δήμου Νάξου και κατόπιν συναντήθηκε με την υποψήφια δήμαρχο των “Πολιτών για τα νησιά μας” κ. Θέκλα Γκύζη, στην οποία ευχήθηκε κάθε επιτυχία.

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για το SEA DIAMOND

Αγανάκτηση και απογοήτευση περίμενε σήμερα τους κατοίκους της Σαντορίνης που ήλθαν στην Αθήνα για να διαδηλώσουν ειρηνικά και να πορευτούν μέχρι το μέγαρο Μαξίμου για να επιδώσουν ψήφισμα στον πρωθυπουργό με θέμα την ανέλκυση του Sea Diamond. Με κυβερνητική εντολή οι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν τη συνέχιση της πορείας πέραν από το ύψος της Βουλής, με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να περιοριστούν στην επίδοση ψηφίσματος μόνο προς το προεδρείο του Κοινοβουλίου. Για άλλη μια φορά η κυβερνητική απάντηση ήταν “πηγαίνετε στον υπουργό θαλασσίων υποθέσεων κ. Διαμαντίδη”, δείχνοντας πλέον απροκάλυπτα ότι δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν σοβαρά το πρόβλημα.

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Περιοδεία στα νησιά Λέρο, Κώ και Πάτμο από 8-10/10, πραγματοποίησαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νίκος Συρμαλένιος και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός.
Στη Λέρο συμμετείχαν σε εκδηλώσεις της συνάντησης των ερασιτεχνικών θιάσων του Αιγαίου και είχαν επαφές με αυτοδιοικητικούς παράγοντες του νησιού, καθώς και με φίλους της παράταξης και απλούς κατοίκους.
Το Σάββατο ο Νίκος Συρμαλένιος παρουσία των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων Ηλία Καματερού, Στέφανου Μπουζιώτα, Μανώλη Αγαπητού, Βάβλη Ανδρέα και Κώστα Ιωάννου, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της Κώ, όπου ανέπτυξε τις προτάσεις του συνδυασμού, αναφέρθηκε στον αυτοδιοικητικό και πολιτικό χαρακτήρα των περιφερειακων εκλογών και ζήτησε την στήριξη και την ψήφο των πολιτών, διότι με την ψήφο σου στους “ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ” δίνεις μήνυμα διαμαρτυρίας και ταυτόχρονα ενισχύεις την παράταξη που έχει αποδείξει ότι έχει εναλλακτικές προτάσεις για την περιοχή του Ν. Αιγαίου. Το απόγευμα συμμετείχε στη γιορτή για τα χοιροσφάγια στο Πυλί.
Το Σάββατο και την Κυριακή ο Νεκτάριος Σαντορινιός περιόδευσε στην Πάτμο όπου με τους υποψήφιους περιφερειακούς σύμβουλους Σπύρο Μαυρωνά και Μανόλη Γρυλλάκη, συναντήθηκε με φορείς και τοπικές κινήσεις και ενημερώθηκε για θέματα περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τη διαχείριση των στερεών και υγρών αποβλήτων. Τέλος ενημερώθηκε για τις συνθήκες κράτησης των μεταναστών και την αδυναμία των αρχών να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.




Το Γραφείο Τύπου

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Απάντηση στην πρόσκληση Ν.Χρυσόγελου σε δημόσιο διάλογο

Θεωρώντας ότι ένας ουσιαστικός ανοιχτός διάλογος, με την αντιπαράθεση επιχειρημάτων και θέσεων για τις πολιτικές που θα πρέπει να ασκηθούν στην Περιφέρεια Ν.Αιγαίου, είναι εκ των ων ουκ άνευ για μια δημοκρατική προεκλογική διαδικασία, συμφωνούμε με την πρόταση-πρόσκληση του κ.Νίκου Χρυσόγελου για τη διοργάνωση δημόσιων συζητήσεων, δεσμευόμαστε για την παρουσία μας και καλούμε τα ΜΜΕ να προχωρήσουν στην υλοποίηση αυτής της πρότασης και τους υπόλοιπους συνυποψήφιους να συμμετέχουν.

Περιοδεία στα νησιά Κω, Λέρο και Πάτμο



 Περιοδεία στα νησιά Κω, Λέρο και Πάτμο πραγματοποιούν τις επόμενες μέρες οι υποψήφιοι επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» Νίκος Συρμαλένιος και Νεκτάριος Σαντορινιός.

Επίσκεψη και εκδηλώσεις στην Τήνο











Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ν. Αγαίου Νίκος Συρμαλένιος περιόδευσε στην Τήνο το διήμερο 5-6/10. Μαζί με τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Δελώτη επισκέφθηκαν την Καλλονή και πολλούς εργασιακούς χώρους στην πόλη της Τήνου (ΔΕΗ, Κέντρο Υγείας, Επαρχείο, Τράπεζες κλπ.), ενώ συμμετείχαν και στη σύσκεψη του επαρχιακού συμβουλίου με θέματα το νέο λιμάνι και τον κόμβο της Αγίας Μαρίνας.

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση το βράδι της Δευτέρας 4 Οκτωβρίου στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση το βράδι της Δευτέρας 4 Οκτωβρίου στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου η συγκέντρωση μελών και φίλων της Περιφερειακής Παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ».


Στην ομιλία του, κατά την οποία μετέφερε και τον χαιρετισμό του επικεφαλής του συνδυασμού Νίκου Συρμαλένιου, μεταξύ άλλων ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός τόνισε:

Νεκτάριος Σαντορινιός
Παύλος Χρυσαφίδης

















Η Περιφερειακή Παράταξη «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» ανακοινώνει τους υποψηφίους Χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες Δωδεκανήσου και Κυκλάδων:
Χωρικός Αντπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου: Νεκτάριος Σαντορινιός
Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων: Παύλος Χρυσαφίδης

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Εκδήλωση- Συζήτηση στην Τήνο 6 10 2010

Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου και ώρα 20.00 μμ, σας καλούμε να παρευρεθείτε στην εκδήλωση – συζήτηση που θα γίνει στην αίθουσα του παλιού Δημαρχείου της Τήνου, με θέμα “Οικονομική Κρίση – Μνημόνιο και Αυτοδιοικητικές Εκλογές”.
Εισηγητής
Νίκος Συρμαλένιος, νομαρχιακός σύμβουλος και υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
Ομιλητής
Γιάννης Δραγασάκης, στέλεχος του ΣΥΝ και πρώην βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής
Θα ακολουθήσει συζήτηση

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Επισκέψεις σε Σύρο και Μήλο

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Νίκος Συρμαλένιος παρευρέθηκε:

Δελτίο Τύπου σχετικά με τα "σύρματα" της Μήλου

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Νίκος Συρμαλένιος, σε συνέχεια της συνάντησης που είχε στο Υπουργείο Οικονομίας αντιπροσωπεία της Ν.Α. Κυκλάδων με επικεφαλής τον Νομάρχη κ. Μπάϊλα, επισκέφθηκε στη Σύρο την προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, στην οποία έθεσε τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Γ.Γ. του υπουργείου κ. Γεωργακόπουλο, καθώς και τις προτάσεις για να αντιμετωπιστεί συνολικά το πρόβλημα και μέχρι τότε να ανασταλούν όλες οι διαδικασίες εντολών κατεδάφισης, προστίμων κλπ.

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Δελτίο Τύπου σχετικά με το σχέδιο Π.Δ. για τον οργανισμό της Π.Ν.Α.


Η Περιφερειακή Παράταξη «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» με αφορμή το σχέδιο Π.Δ. για τον οργανισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, επισημαίνει τα εξής: